CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne’nin turizm açısından önemli bir şehir olduğunu belirterek, Edirne merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan askeri gazinoların neden değerlendirilmediğini sordu.

Tarihsel misyonu ve coğrafi konumuyla kültürel, doğal ve tarihi değerlere sahip olan Edirne’nin Turizm Stratejisi planı kapsamında belirlenen ‘15 Marka Kent’ arasına alındığını vurgulayan Gürkan, Edirne’ye gelen ziyaretçilere güzel mekanlar sunmak ve Edirne’nin tarihi dokusunu ziyaretçilerle buluşturmak adına sadece Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaların hiçbir zaman yeterli olmayacağının altını çizdikten sonra, tüm Bakanlıkların en üst düzeyde katkı vermek için tüm seçenekleri hayata geçirecek çalışmaları yapması gerektiğini ifade etti.

Gürkan’ın, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi şöyle:

“Edirne’ye gelen turistlere daha iyi mekanlarda hizmet verebilmek, ilimiz ekonomisine katkı veren turizm sektörünün gelişmesine de yardımcı olmaktadır. Tarihi, doğası ve tüm zenginlikleriyle Edirne’yi geliştirmek için elimizde var olan değerlerin tamamını harekete geçirmeyi başarabilmeliyiz.

Bu bağlamda yapmış olduğumuz değerlendirmeler ışığında; ilimiz Merkez İlçesi sınırları içerisinde, İki Köprü arası mevkiinde bulunan Askeri Meriç Gazinosu ile Tunca Köprüsü yanında bulunan er ve erbaşların yararlandığı askeri gazino boş ve metruk bina olarak beklemektedir.

Bu bağlamda;

1-Bir zamanlar askeri personelin kullandığı bu tesislerin mülkiyeti hangi kuruma aittir?

2-Bu tesislerin kullanılmamasının nedenleri nedir?

3-Bu tesislerin atıl tutulması yerine ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı verecek bir şekilde değerlendirilmesi daha doğru olmaz mı?

4-Bu tesisleri ekonomiye kazandırarak, Edirne halkının da kullanıp yararlanabileceği bir şekilde değerlendirmeyi düşünür müsünüz?

5-Bu tesislerin ne şekilde değerlendirileceği adına bugüne kadar yapmış olduğunuz bir çalışma var mı?”