Yerel seçim rüzgarları esmeye başladı. Bu süreç belediye başkanlığı seçimleri noktasında iddialı olan siyasi partilerde rüzgârların sert esmesine neden olacak izlenimi veriyor.
Enez’de partiler yerel seçim heyecanını yakalamış. Seçim havasına girmişler gibi. En rahat parti MHP, adayı belli gibi. Aday adaylığı sürecinde parti içinde kırılganlık yaşanmaz.
Diğer partilerden AKP Belediye Başkanlığı seçimine hayli iddialı giriyor. Aday adayları dillendirilmekte. Aday adayı olup adaylık için yarışacaklar arasında bugün itibarıyla yeni yüz yok. Adı geçenler daha önce halkın önüne çıkıp sandıkta yitirenler. Bu durum AKP açısından bir handikap olarak değerlendirilebilir. Enez siyasal çevreleri AKP’nin özellikle kadınlar üzerinde yoğun ve ciddi bir çalışma içinde olduğunu ifade ediyor.
CHP’deki manzara her yerdeki gibi. Belediye Başkanı ve bir Belediye Meclis üyesinin isimleri dolaşıyor ortada. Başkan DSP’den seçilmişti. Sonradan CHP’ye girdi. Belediye Meclis üyesi aday adayı uzun yıllardır Belediye Meclisi üyeliği yapıyor.
CHP Enez’de etkin bir parti özelliğinde. Görevde olmaları her ikisi açısından parti içinde karşıt bulmaları açısından kaçınılmazdır.
CHP kadın ve gençlik çalışmalarına hız vermiş durumda. Amaç seçimi kazanmak. Aday adaylığı sürecini sancısız atlatmak zorunda olduklarının bilincinde hareket etmek durumundadır.
Bölgemizde CHP’nin en büyük rakibi kendisi olacak ikilemi var. Bu süreci sancısız sonlandırmak yönetimlerin maharetine bağlı. Denenmişlerin aday olma niyetleri olduğu söylenmekte. Şu andaki görüntü Enez’in Belediye Başkanlığı seçiminin MHP, AKP, CHP arasında geçeceği yönünde. Enez küçük bir yerleşim birimi. 2500 civarında takribi oy var. Oyların dağılımının etnitise üzerinden değerlendirilmesi yapılıyor. 2500 oy 4 kategoriye ayrılıyor.
Aslında Enez’de seçim olabilmek adına partiler, başka partilerin oylarını almak zorundalar. Bu nedenle çalışmalar kemikleşmiş oylar üzerinde yapılmalıdır. Hangi parti başka partilerin kemik oylarından fazla oy alırsa önü açıktır.