CHP Keşan Eski İlçe Başkanı Salim Yatıkçı, dün yaptığı yazılı açıklamada partililerine seslenerek, “Dünden daha dirençli, dünden daha güçlü olmalıyız.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, yaklaşık bir asırdır ayakta kalmayı başaran ulu bir çınar olduğunu belirten Yatıkçı, “Güçlükler, güçle yenilir” başlığıyla yaptığı açıklamaya şöyle devam etti: “Yaklaşık bir asırdır ayakta kalmayı başaran ulu çınarımız, geçmişte de birçok badireler atlattı. Sert esen rüzgarlara, fırtınalara göğüs gererek dimdik ayakta kalmayı başardı. Çünkü CHP, menfaatlerini düşünenlerin değil, toplumsal çıkarlar için mücadele edenlerin partisidir. Ülkesinin geleceği için; çocukların özgürce, kardeşçe, barış içinde yaşayabileceği bir ülke bırakmak için mücadele edenlerin partisidir. Küçük hesaplar yapanların, koltuk peşinde koşanların partisi değildir. Hele hele ‘Ben varsam partim var,  yoksam partim yok.’ diyenlerin partisi ise hiç değildir.”

Bugün ülkeye bakıldığında, bir yerlere aday olup, aday gösterilmeyenlerin, önce partiden ayrıldıklarını, sonra da kapı kapı dolaşıp kendilerine parti aradıklarını kaydeden Yatıkçı, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Gün; kendimize koltuk arama, birbirimizle hesaplaşma günü değil. Herkes büyük fotoğrafa bakmalı. O fotoğrafa bakınca, emeğinin karşılığını alamayınca terketmek zorunda bırakılan, boşalan köyleri görmeli. Baskı altındaki basını, doktora ulaştıramadan, yollarda çocuklarını kaybeden babaların yasını, evinde tenceresi kaynamayan anaların acısını görmeli.

Eleştirilerimizin doğrultusu emekten, demokrasiden, sosyal adaletten yana olmalıdır. Rantçılıktan, rüşvetçilikten, kayırmacılıktan, çıkar ilişkilerinden ne denli uzak durulduğuna, durulacağına ilişkin olmalıdır. 30 Mart'a doğru yürürken uğranıldığı düşünülen haksızlıklar nedeniyle, yanlış arayışlara yönelmenin, emek ve demokrasi mücadelemize verecek olduğu zararı düşünmeliyiz. ‘Öfkeyle kalkan, zararla oturur.’ Bu zarar da hepimize olur. Yarınlarımıza, gelecekte çocuklarımıza olur. Bugünden çocuklarımızın yarınlarına zarar vermeye hakkımız yok. Yarınlar bizim, yarınlar hepimizin olsun.”