HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Coffee Table’da saat 10.00’da başlayan kahvaltılı toplantıya, Boyalık’ın yanı sıra AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Ramazan Harun Palabıyıkoğlu da katıldı. Her yıl gazetecilerin günlerini kutladığını dile getiren ve İlçe Başkanı olarak Gazeteciler Günü nedeniyle 3. kez bir araya geldiklerini dile getiren Hüseyin Boyalık, Keşanlı basın mensuplarının Gazeteciler Günü'nü kutladı.

İnsanların haber alma özgürlüğünü iyi duruma getiren gazetecilere teşekkür eden Boyalık, “Ben ilçe başkanı olduğumdan bu yana 3. kez Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. Bu anlamlı günde sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Gününüz, Bayramınız kutlu olsun. Ülkemizin gelişmesini sağlayan, sıkıntılarını dile getiren, ülkemizdeki haber alma özgürlüğünü oldukça iyi duruma getiren gazetecilerimizin, muhabirlerimizin, radyo ve tv kanallarının gününü, bayramını tekrardan kutluyorum. Keşan’ımızda 4 yerel gazetemiz, internet sitelerimiz, radyolarımız ve ulusal kanallarda, ajanslarda muhabirlik yapan arkadaşlarımız var. Hepinizin Keşan’a kattığı katmadeğer, Keşan’a verdiği hizmet hiç azımsanamaz. Zamanı geldiğinde AK Parti olarak bizleri eleştiriyorsunuz, yaptığımız eksik işleri söylüyorsunuz. Zamanı geldiğinde muhalefeti eleştiriyorsunuz, şehrimizin kasabamızın eksiklerini gündeme getiriyorsunuz ama insanlarımızın haber alma özgürlüğünü sağlıyorsunuz. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında, basına verilen değer artmıştır. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi herkesin her şeyden haberi olacak. Bir 15 sene öncesine döndüğümüzde, insanlar televizyon alabilmek için kuyrukta beklerdi. Bugün öyle bir şey yok. İnternet girmeyen ev kalmadı. Cebinde akıllı telefonu olmayan kimse kalmadı. Ama bu haberleri yapmakta en büyük güç siz değerli basın mensuplarımızsınız. Ben tekrardan tüm gazetecilerimizin, basın mensuplarımızın gününü kutluyorum.” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE HASTANENİN AÇILDIĞINI GÖRECEĞİZ

Daha sonra ise gazetecilerinin Keşan ve ülke gündemi ile ilgili sorularını alan Hüseyin Boyalık, Yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin son durumu ile alakalı sorulan soruya ise Devlet Hastanesi’nin 90 günlük iş süresinin 10 gün sonra biteceğini ve 1 ay içinde hastanenin hazır hale geleceğini söyledi. Müteahhitten kaynaklı bir sıkıntının olduğunu dile getiren Boyalık, “Yeni yapılan devlet hastanesiyle ilgili verilen 90 iş günü, 10 gün sonra bitiyor. Ben, 10 gün içersinde biteceğine inanıyorum. Geçtiğimiz gün hastanede incelemelerde bulunup, çalışmalar hakkında bilgiler aldım. Çok sıkıntılı bir durum kalmamış. En alt kata kadar bütün eşyalar yerleştirilmiş. Şu anda odalar hasta yatacak şekle gelmiş. Ama inşaat işlerinde olmadık aksaklıklar bazen çıkabiliyor. 1 yıl gibi bir süreyle geciken bir devlet hastanemiz var. Geçtiğimiz günlerde ilçemize gelen bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’da aynı şeyi söyledi. ‘Çok geciktik, bu müteahhit bizi rezil etti.’ Dedi. Bu devletin bütçesinde para olmadığından dolayı değil, tamamen müteahhitten kaynaklanan bir sıkıntı. Şu anda işi alan müteahhidimiz, işine devam ediyor. Gerçekten iyi bir çalışma var. Önümüzdeki günlerde hastanenin açıldığını göreceğiz.”

YENİ HASTANEYLE BİRLİKTE KEŞAN’IN YENİ BİR SAĞLIK YÜZÜ OLACAĞINI HEP BERABER GÖRECEĞİZ

Yeni hastanenin Keşan’ın sağlıkta yeni yüzü olacağını aktaran Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Hastanemizdeki doktor kadrosuyla ilgili Yerel Yönetimler Başkanımız beyanat vermişti. Hastanemize 10 tane pratisyen hekim, 1 tane Fizik Tedavi uzmanı şu anda geliyor. 11 tane yeni doktor kazandırıldı. Ama eksiklerimiz var. Kadın Doğum, Çocuk Hastalıkları ve Ortopedi uzmanımız eksik. Cildiye doktorumuz da başka bir yere gitmiş. Bunların hepsi tamamlanacak. Yeni hastaneyle birlikte Keşan’ın yeni bir sağlık yüzü olacağını hep beraber göreceğiz. Çalışma şartları hem hastane personeli için, hem doktorlar, hem de hastalarımız için iyi olmalı."

SANAYİ KAVŞAĞI’NDA 1 AY İÇİNDE TRAFİK VERİLİR

Sanayi Kavşağı’nda devam eden çalışmalar hakkında da bilgiler veren Boyalık, kavşağın üstünden 1 ay gibi bir sürede trafiğin verileceğini belirtirken, ayrıca Karayolları tarafından Keşan içinde de bir yol çalışmasının yapılacağını söyledi.

karayolları Bölge Müdürüyle bir görüşmesinin olduğunu aktaran Hüseyin Boyalık, “Sanayi Kavşağı’nda da çalışmalar devam ediyor ama yine Devlet Hastanemizde olduğu gibi burada da müteahhit ile ilgili bir sıkıntı var. Ama geçtiğimiz gün Karayolları Bölge Müdürü İbrahim Halil bey ile bir görüşmemiz oldu. Sanayi Kavşağı ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan vazifemiz olmasa da Keşan’ın iç yollarında ufak bir değişiklik yapacağız. Karayollarımız asfaltlama yapacak. Merkez Kent’in karşısında Karayolları’nın bir asfalt plenti var. Bu yolu da en çok karayollarımız kullanıyor. Bu yolun yeni hastaneye kadar olan yolunu Karayollarımız tarafından asfaltlanacak. Keşan’a bir hizmetimiz olsun dedik. Biz Keşan’a hizmet etmek ve ettirmekten kaçmıyoruz. Biz Keşan için kafamızı taşın altına koyarız.  Sanayi Kavşağımız ile alakalı da müteahhidin bir gecikmesi var. Ama kısa zamanda 1 ay gibi bir sürede Sanayi Kavşağı’nın üstünden trafik verilmeye başlanır. Trafik verildikten sonra da diğer düzenlemeleri kısa süre içersinde tamamlanır." dedi.

BONZAİ KONUSUNDA HERKES DUYARLI OLMALI

Keşan’da son günlerde artan ve her kesin tarafından tepkiyle karşılanan bonzai ve uyuşturucu kullanımına da değinen Boyalık, bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Bu konuda kolluk kuvvetleri, savcılık makamı, kaymakamlık makamı ve herkes üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Ama herkesin başına bir polis dikemezsiniz. Burada görev bizlere, duyarlı insanlarımıza düşüyor. Bu konuda bizler ispiyoncu olmalıyız. ‘Benim oğlum uyuşturucu kullanıyor’, ‘Benim arkadaşım uyuşturucu kullanıyor, takip ettim şu kişiden alıyor’ diye bizler bu konunun yakından takipçisi olmalıyız. Polis sürekli baskın yapsa da uyuşturucu satıcısı üzerinde çok fazla mal taşımıyor. Bunu 3-5 yere saklıyor, ne kadar satacaksa o kadar alıp piyasaya sürüyor. Bunu sürekli duyuyoruz. Kanunlar da meydanda. Kullanıcıya ceza yok. İnşallah biz bu konuda olan serzenişimizi sürekli dile getiriyoruz. Bu sabah evden çıkarken eşim televizyonda ‘Zombi’ diye bir uyuşturucu çıktığını söyledi. Bonzainin şarkısını düğünlerimizde çaldırdık. Şimdi de yeni bir uyuşturucu daha çıktı. Biz buna toplum olarak dur demeliyiz."

BONZAİNİN ARTMASINDA BELEDİYENİN SOSYAL ANLAMDA EKSİK OLMASININ ETKİSİ VAR

Keşan’da uyuşturucunun artmasının sebeplerinden bir tanesinin de sosyal anlamda yaşanan eksiklikler olduğunu aktaran Hüseyin Boyalık, şöyle konuştu: “Keşan’da uyuşturucunun artmasının sebebi, Keşan’da gençlerimizin gidebileceği bir tiyatro, sinema salonu, spor salonu, spor alanları yok. Keşan’da düşük gelirli vatandaşlarımızın spor yapabileceği hiçbir yer yok. Toplumsal anlamda pozitif ayrımcılık yapılması gereken Keşan’da çok insanımız var. Bunlar için kimse hiç bir şey yapmıyor. Böyle olunca da uyuşturucu tabii ki artacak. İnsanlar bir yerde mutluluk arıyor. Mutluluğu spor yaparak, tiyatroya, sinemaya giderek yakalayabiliriz. Yolda yürüyüş yaparak bulabiliriz. Ama bizim yürüyebilecek bir yolumuz, nefes alabileceğimiz yerimiz yok. Keşan Belediyesi yapması gereken vazifeleri yerine getirmiyor. Keşan’da Kent Konseyi ve Belediye bir dernekle uyuşturucu için anlaştı. Ama ben 2-3 aydan beri bu derneğin Keşan’da bir aktivasyon yaptığını görmedim. Hatta Keşan’da bile görmedim bu kişileri. Bu kadar duyarsız olan bir belediyenin sonu belli. Şu anda Pazaryerinde 4 tane sinema salonu var. Bu salonların hala içi yerleşmemiş. Ben burasını aktif hale getirip, insanlarımıza bedava film seyrettiririm. Uyuşturucuyla mücadele konusunda filmler izlettiririz. 3 milyon lira misafir ağırlama gideri olan bir belediye için bunlar çok ufak şeyler.”

CHP GENEL MERKEZİ, KEŞAN BELEDİYESİ’Nİ İNCELESİN KESİN GÖREVDEN ALIR

Ülke gündeminde yer alan AK Partili Belediye Başkanlarının istifaları hakkında da konuşan Boyalık, CHP Genel Merkezi’nin de Keşan Belediyesi’ni incelemesi gerektiğini dile getiren Boyalık, “Ülke genelinde daha önce HDP’li belediyelerde görevden alınma ve kayyum atanma durumu oldu. Bunların sebebi teröre yardım ve yataklık yapmaktan oldu. Sonra da Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın insiyatifi oldu. Adalet ve Kalkınma Partisi adına iyi çalışmayan, enerjisini kaybetmiş veya dejenere olmuş belediye başkanlarının görevlerinden ayrılması konusunda bir görüşü oldu. Bu başkanların çağrıya ayak uyduracağına inanıyorum. Bugün ben İl Genel Meclisi Üyesi olduysam, Adalet ve Kalkınma Partisi beni yaptı. Yine İlçe Başkanlığı görevimi Adalet ve Kalkınma Partisi bana verdi. Yarın Belediye Başkanını da bu parti yapacak. Partiler zaten bunun için vardır. Partiler kendi kendini denetleyen sistemlerdir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız da bu denetimleri yapıyorsa, buna halk olarak sevinmemiz lazım. Keşke Keşan için de böyle bir sistem olsa. CHP Genel Merkezi gelse, Keşan Belediyesi’ni bir denetlese. Emin olun ki görevden alır heralde. CHP gelsin, Keşan’daki CHP Belediyesini incelesin. Ne yapıyor bunlar, ne ediyorlar. Keşan’a neden hizmet etmiyorlar, Keşan’ın yolları neden bozuk, havası bozuk, suyu kötü. Neden Keşan’ın toplumsal anlamda sosyal belediyeciliği yok. Zaten bunlara bir baksın denetlesin, hemen görevden alır.”

ATATÜRK’ÜN ARKASINA SIĞINARAK SİYASET YAPIYORLAR

Boyalık, son olarak şunları söyledi: “Bunların halka inmesi lazım ama bizim CHP belediyemiz,  CHP’li milletvekilleri tutturmuş Atatürk, Atatürk. Atatürk’ün arkasına saklanmaktan başka hiçbir şey yapmadılar. Atatürk’ün istediği muhasır medeniyet seviyesine ülkemizin ulaşması için Atatürk İlkelerini Adalet ve Kalkınma Partisi tamamını yerine getiriyor. Tüm ilkeler tek tek yapılıyor. Bugün gazetelerde gördüm. Milletvekilleri müftülere nikah kıyılma yetkisi verilmesiyle ilgili açıklama yapmışlar. Bunda ne var ki? Nikahı kimin kıydığının önemi yok. Bizim devletimizin dini de olacak, askerimizin de imanı olacak. Netice itibariyle bizim ülkemizde Atatürk’ün arkasına sığınan bir CHP var. Ama Atatürk’ün ilke ve inkilaplarını tanıyan ve harfiyen yerine getiren de bir Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı var. Bunu halkımızın bir kısmı anladı, bir kısmı da inşallah anlayacak."

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ