CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, Belediye Başkan Adayı Mehmet Özcan,  bazı İl Genel Meclisi adayları ve Belediye Meclisi adayları ile birlikte tanışma ve destek arayışı ziyaretlerine dün de devam etti. Dünkü ziyaretlerini Keşan’ın ticaret ve tarım kesimi temsilcilerine gerçekleştiren CHP’liler, sırasıyla Keşan Tarım Kredi Kooperatifi’ni, Keşan Ziraat Odası Başkanlığı’nı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nı ve Keşan Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Sabah saat 10.00 sıralarında Keşan Tarım Kredi Kooperatifi’ni, 11.00’de Keşan Ziraat Odası Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP heyeti saat 12.00 sıralarında KTSO'ya geldi. KTSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bazı yönetim kurulu ve meslek komitesi üyeleri tarafından karşılanan heyet KTSO Konferans Salonu’na geçti.



HELVACIOĞLU: BÖLGEMİZİN YENİ BİR 5 YILINA İMZA ATILACAK

ziyarette ilk olarak söz alan Mustafa Helvacıoğlu, yapılacak 30 Mart yerel seçiminin ardından bölgenin geleceğini tasarlayacak yeni bir 5 yıla imza atılacağını belirterek “Geçmiş dönemde olduğu gibi, gelecek dönemde de Keşan Belediyesi, KTSO ve iş camiası ile iş birliği yaparak, bölgenin ekonomik anlamda, ticari anlamda, iş dünyasının sorunları anlamında sorunlar ve çözüm önerileri ile birlikte çalışacağımızı düşünüyoruz." dedi.

ORTAK AKIL İLE BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR

Mehmet Özcan başkanlığındaki Keşan Belediyesi'nin Keşan TSO ile önemli işlere imza attığını da belirten Helvacıoğlu, sözlerine şöyle devam etti. "Keşan TSO olarak Keşan, Enez, İpsala ve Saros Körfezi olarak 2 bin 500 üyemiz var. Ancak, Keşan bu bölgenin çekim merkezi. O yüzden, geçen dönemde de kısmen yaşadığımız ve yeni belediyecilik döneminde bir "ağabeylik" misyonu ile hareket eden bir belediyecilik anlayışı yaşamamız gerekiyor. Yaratılan ortak akılla, yeni dönemde bölgenin daha hızlı gelişmesi için birlikte adım atmamız gerekir. Hamzadere bölgesi diye adlandırdığımız bu bölgemizin tasarımını hep birlikte hazırlama gereği hissediyoruz."  Helvacıoğlu, önümüzdeki dönemde herkesin çok çalışması gerektiğini de vurguladı.

BİR BİLGİ KİRLİLİĞİ VE KAOS YAŞANIYOR

Kent Konseyi'nin yeni dönemde daha yetkin ve karar verici ve amacına ulaşacak şekilde çalışması gerektiğini de belirten ve Keşan'daki trafik sorununa değinen Helvacıoğlu, "Sizlerin de faydalanacağı o ortak akılı düzenli bir şekilde getirirsek, siyasetin dışındaki gelişmeleri de hep beraber olduğumuzda hızlandırabiliriz. Şu günlerde herkes bir açıklama yapıyor ve bunlar sadece basın yoluyla duyuruluyor. Bir bilgi kirliliği, bir kaos yaşanıyor." dedi. Helvacıoğlu, Mehmet Özcan'a, şehir etkinlikleri planlaması, Roman nüfusu, hava kirliliği ve tatil günlerinde iş yeri açma ruhsatı hakkında da  sorular yöneltti.

ÖZCAN: KEŞAN’IN TEMEL ALTYAPI SORUNLARINI HALLETTİK

Helvacıoğlu’nun konuşmasını tamamlamasının ardından söz alan ve "Keşan halkı takdir ederse bir 5 yıl daha çalışmaya adayız, 10 yıldır sizlerle birlikte çeşitli çalışmalar yürüttük. İnsanın her geçen yıl kendisini geliştirmesi gerekir." diyen Mehmet Özcan, 2004'ten bu yana sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapmayı ilke edinen bir belediyecilik anlayışları olduğunu kaydetti.  Özcan sözlerine şöyle devam etti: "Pazaryeri projesini esnafa sorduk, mezbahayı işletelim dedik, sizlere danıştık. Üç kurum bir araya geldiniz ve ortaya güzel bir iş çıktı. İşin içine girdiğinizde, neyin ne olduğunu daha iyi görüyorsunuz. Biz 2004’te başa geldiğimizde, nüfus henüz 50 bindi. Altyapımız yoktu. O güne dek oy kaybı korkusuyla girişilmemişti. 2006-2008’de 180 km kanal döşedik ve şu an arıtma tesislerinin inşaatındayız. Trakya’da ilçe bazında ilk olan bir katı atık arıtma tesisi yapıyoruz. Bu sene sonunda işletmeye açacağız. Çok uzun soluklu bir işti, çevre mevzuatı çok katıydı. Neyse ki bunları aştık. Mevcut Keşan çöplük alanının rehabilitasyonunu Çevre Bakanlığı’nda programa aldık. Bölgenin en büyük toptancı hali bizde. Atık su arıtma tesislerimizi de Ergene kurtarma operasyonu kapsamında Keşan hazır olduğu için 2011’de DSİ ile bir protokol imzaladık. 30 yılda da geri ödeyeceğiz.” Özcan, yağmur suyu projesinin de bu sene sonuna kadar biteceğini ve Keşan’ın temel alt yapı sorunlarının giderildiğini belirtti.


HEDEFİMİZ 2025 DEĞİL, 2050’Lİ YILLAR

Sözlerinin devamında doğalgaz konusuna da değinen Özcan, bu konuda yaptıkları tüm girişimlerde karşılarına engeller çıktığını, bu yöndeki çalışmalarına devam edeceklerini, ancak doğal gaz olmasa da, Keşan’daki hava kirliliğine çözüm üreteceklerini ifade etti. Hedeflerinin 2023-2025 yılları değil, 2040-2050’li yıllar olduğunu ileri süren Özcan, Keşan merkezinde bir yayalaştırma projeleri olduğunu, Keşan’a birçok noktadan giriş ve çıkış yapılmasının sağlanması amacıyla bir çevre yolu projesi olduğunu, Keşan meydanında önemli düzenlemeler yapacaklarını belirtti.

BEN YAPTIM İNADI VAR

1984’te yapılan İmar planının artık yetersiz olduğunu da ifade eden Özcan, yapılacak ilk işlerden birinin yeni bir imar planı oluşturma olduğunu söyledi. Keşan’daki trafik ve park alanı sorunları konusunda tek sorumlunun Belediye gibi gösterildiğini, ancak belediye’nin park yasağı olan yerlere park eden araç sürücülerini kontrol etme yetkisi olmadığını vurguladı. Yenimuhacir ve Beğendik Beldelerinde yapılan toplu konutların, siyasi erkler tarafından sürdürülen bir “ben yaptım” inadı uğruna ortaya çıkan ve beraberinde birçok eksiklik ve zorluk getiren projeler olduğunu söyleyen Özcan, “İnat yüzünden ilerleyemiyoruz. Seçimlerin ardından, partilerimize bakmadan, hepimiz birleşelim. “ben yaptım” felsefesinden uzak duralım” diye konuştu.

KOYUNCU: KEŞAN’IN HER ALANDA BİR ÜST LİGE ÇIKMASINI İSTİYORUZ

CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu da yaptığı konuşmada,  Cumhuriyet Halk Partisi ve Keşan Belediyesi’nin, her zaman esnafın yanında yürüdüğünü, esnafı çözüm süreçlerine dahil ettiğini belirtti. Koyuncu: Sermaye ve emeğin huzur içinde kazanılmasını istiyoruz.  Yatırımcılarımız kazanırsa halk kazanır, halk kazanırsa huzur olur. Biz Keşan’ı her alanda bir üst lige çıkartmak istiyoruz. Bunu yaparken de kendimiz, bizim çocuklarımız zengin olsun demiyoruz dedi.

Koyuncu, ziyaretler sırasında yaptığı konuşmalarda özellikle belediye meclisi üyeliği için her meslek kuruluşu temsilcisine yer vermeye çalıştıklarını vurguladı ayrıca 8 bayan adayların olduğunu ve bunlardan en az 6 tanesinin seçilebilecek sıralarda olduğunu da belirtti.


KTB ZİYARET

CHP heyeti, daha sonra Keşan Ticaret Borsası’na geçti.

Saat 14.00 sıralarında KTB’ye gelen heyet, burada Meclis Başkanı Necmi Kaymaz , Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

ÖZCAN: BORSA EN İYİ ÇALIŞTIĞIMIZ SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Ziyaret hakkında bilgi veren Özcan, 30 Mart seçimleri öncesinde bir nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirtirken, “En iyi çalıştığımız sivil toplum örgütü Ticaret Borsası’dır. Büyük işler yaptık. Edirne’de kapatılan mezbahaların birçoğu hala açılamadı ancak biz işbirliği içerisinde 35 günde mezbahamızın tadilatını tamamladık. İşlerin hep oluruna gittik. Önümüzdeki dönem hayvan borsasının yerini yasallaştıracağız. Beraber yaptıklarımız ortada. 5 yıl daha göreve talibiz. İnşallah 1 5 yıl daha birlikte çalışırız.” dedi.

KAYMAZ: KEŞAN İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRMEYE HAZIRIZ 

Daha sonra söz alan KTB Meclis Başkanı Necmi Kaymaz ise, yerel seçimlere kısa bir zaman kaldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Seçimlerde tüm adaylara başarılar diliyorum. Seçimden sonra KTB olarak ilçemizin sorunlarının çözümü için katılımcı, paylaşımcı bir anlayış içerisinde olacağız. Seçilen arkadaşımız ile birlikte çalışacağız. Seçilecek olan yerel yönetimlerden en büyük sorunlarımızdan biri olan trafik sorunu ile ilgili yapılacak olan çalışmalarda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız.”

YÖRÜK: KURULUŞ OLARAK TÜM SİYASİ PARTİLERE AYNI MESAFEDEYİZ

Kaymaz’ın ardından söz alan Yusuf Yörük ise, şöyle konuştu:“Önümüzdeki seçimlerde sizlere başarılar diliyorum. KTB yönetiminde görevde olduğumuz süre içerisinde Keşan Belediyesi ile çok ciddi çalışmalar içerisinde bulunduk. Bazı şeyleri başardığımıza inanıyorum. Kuruluş olarak tüm siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Kim göreve gelirse yine belediyemiz ile işbirliği yapmaya varız”

Ziyaret sohbet şekilde bir süre daha devam etti.