HABER MERKEZİ

CHP heyeti ilk olarak, Keşan Devlet Hastanesi Yönetici Op. Dr. Recep Vural’ı makamında ziyaret ederek, “14 Mart Tıp Bayramı”nı kutladı.

Ziyarette ilk olarak söz alan Gümülcineli şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamak amacıyla ziyarette bulunduk ve tüm çalışanların bayramlarını kutluyorum. Sağlık çalışanlarımız ülkemiz koşullarında olağanüstü bir gayret gösteriyorlar. Sağlık çalışanlarımız, insan sağlığı adına gece gündüz demeden hizmet veriyorlar. Türkiye ve Keşan genelinde, devlet hastanelerimizin fiziki koşullarının çok uygun olmadığını görmekteyiz. Hekim anlamında yeterli kadrolar bulunmuyor. Ayrıca, sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirildiği, fiziki koşullarının düzeltildiği ve daha iyi bir ortamda hizmet verilebileceği koşulların oluşmasını umuyoruz.”

SAĞLIK KOŞULLARININ FİZİKİ ANLAMDA İYİLEŞTİRİLMESİ GEREKİYOR

Erdoğan Gümülcineli, Yeni Keşan Devlet Hastanesi ve hekimlere yönelik yapılan saldırılar hakkında şunları söyledi: “Amacımız bağcıyı dövmek değil; üzüm yemektir. Sağlık koşullarının fiziki anlamda iyileştirilmesi gerekiyor. Hekimlerimize yönelik istenmeyen saldırılar oluyor. Bu olayların yaşanması bizleri üzüyor. Umarım bu tür saldırılar bir daha yaşanmaz.”

TÜM İNSANLAR İÇİN YEMİNİMİZİ ETTİK

Daha sonra söz alan Recep Vural, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Biz sağlık çalışanları, tüm insanlar için yeminimizi ettik. Bir insan sağlığına kavuşmak için kendi canını bizlere emanet ediyor. İnsan hayatı bizler için çok kıymetlidir.”

HEKİM VE NÜFUS ARTIŞININ PARALEL GİTMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Vural, sözlerine şöyle devam etti: “Hekim ve nüfus artışının paralel gitmediğini düşünüyorum. Ama zaman içerisinde, hekim ve nüfus artışının paralel şekilde gideceğine inanıyorum. Özlük haklarımızla ilgili bugün bakanımızdan müjde bekliyoruz. Umarım hayırlısı olur. Hekimler olarak, gecemiz gündüzümüz yok ve tüm arkadaşlarımız büyük özveri göstererek çalışıyorlar.”

ŞİDDETİN OLMAMASINI DİLİYORUM

Sağlık çalışanlarına gerekli saygının gösterilmesi gerektiğine kayıt düşen Recep Vural, “Saygı gösterenden de, göstermeyenden de Allah razı olsun. Saygı gösterilmesi bizleri mutlu eder. Bugün bu ziyaretinizi de, bize gösterdiğiniz saygı olarak görüyoruz. Fiziki şartlarımızın daha iyi olmasını elbette ki, isteriz. Devletimizin gücüyle birlikte inşallah bunlarında oluşacağına düşünüyorum. Sağlık çalışanlarına saldırılar oluyor. Yaşanan bu durumlar bizleri üzmektedir. Şiddetin bir daha olmamasını diliyorum.” dedi.

BİR TAKIM EKSİKLİKLER VAR

 “Yeni Devlet Hastanesi’nin son durumu nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Vural, şunları söyledi: “Yeni Devlet Hastanesi yapıldı ve bitme noktasına geldi. Bir takım eksiklikler var ve yakın zamanda bunlar da tamamlanacaktır. Kısa zaman içerisinde biterse orada geçmemizi bekleyen bir hastane var. Bizimde temennimizin kısa zamanda tamamlanmasıdır.”

CHP heyeti daha sonra Özel Keşan Hastanesi’ni ziyaret ederek Hastane Yöneticisi Ali Haydar Yıldırım’ı ziyaret ederek, Tıp Bayramı’nı kutladı.

CHP heyeti son olarak, Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’ı ziyaret ederek, Tıp Bayramı’nı kutladı.

Özcan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.