SONGÜL KONAR

Cennettepe Binbay Restaurant'ta düzenlenen toplantı, Saat 09.45 sıralarında başladı.

Toplantıya; Keşan İlçe Başkanı Özgür Heves Yıldız, İl Genel Meclisi üyeleri Sezgin Gündoğdu, Erdinç Can, Erdoğan Gümülcineli ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda ilk olarak, Erdoğan Gümülcineli söz aldı.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerinde, Keşan’dan 3 CHP’li ve 2 AK Partili İl Genel Meclisi üyelerinin seçildiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Gümülcineli, “İl Genel üyeleri olarak, mazbatalarımızı aldıktan sonra Edirne’de ilk toplantımızı yaptık. 12 tane komisyon seçimi yapıldı ve hepsinin başkanlıklarına CHP’liler seçildi. Seçilen komisyonlar, bölgenin sorunları, talepleri ve yapılması gerekenlerle ilgili önerler verildi. Ben, Çevre ve Sağlık Komisyonu’ndayım. İlk önergem sahillerde mücavir alanlar dışında kalan yerlerde haşerelere karşı ilaçlamayla ilgili oldu. Konuyu valimize sunduk ve gerekli yerlere talimatlarını vererek, tedbirler alındı. Bölgenin daha temiz bir alan olması için gerekli girişimlerde bulunuldu. Valimize bu konuda teşekkür ederim.” dedi.

“YIKIMLAR, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN KARARLARI DOĞRULTUSUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Gökçetepe Sahili’ne yaşanan yıkımlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan Gümülcineli şunları söyledi: “Yıkımdan ötürü mağdur olan arkadaşlarımız oldu. Bu yıkım kararı, İl Genel Meclisi’nin dışında alınan bir karardır. İl Genel’in aldığı bir karar doğrultusunda yıkım gerçekleştirilmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararları doğrultusunda yıkımlar gerçekleştirildi. Konuyu kamuoyuna açıklama gereği duydum.”

60 GÜN ÖNCEDEN YIKIMLA İLGİLİ SÜRE VERİLMESİ GEREKİYOR”

Gümülcineli sözlerine şöyle devam etti: “Gökçetepe Sahili’nde 30 yıldır işletmecilik yapan 3 işyerinin Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı yetkisinde ve sorumluluk alanlarındadır. Bu alanlarda, İl Özel İdaresi’nin yetki ve sorumluluğu bulunmuyor. 30 yıldır mülkiyeti Milli Emlak’a ait olan yerlerde turizm amaçlı işyeri işletmekte olan işyeri sahipleri mağduriyet yaşıyor. Sonuç olarak, yasaları uygulamak değil; kamu vicdanını rahatsız etmeyecek uygulamalar yapılması gerekmektedir. 6306 sayılı kanun çerçevesinde yönetmelik hükümlerine göre; en az 60 gün önceden yıkımla ilgili süre verilmesi gerekmektedir. 60 günlük süre dikkate alınmadan yıkım gerçekleşmiş ve işyeri sahipleri mağduriyet yaşamıştır, taraflar hukuk yolu ile haklarını aramalıdır. Yıkımı gerçekleştirilen binaların hemen karşısında kıyı kenar çizgisi içinde bulunan kaçak yapı içinde aynı işlemlerin yapılıp yapılmadığını bilmek isteriz. Söz konusu sahillerin 2006 yılından beri imar planları iki bakanlık tarafından yapılmamıştır. İmar planları yapılmadan bu tip mağduriyetler yaşanmaya devam edecektir. Söz konusu yıkım için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yazılı tebligatı ile İl Özel İdaresi’nin iş makineleriyle gerçekleştirilmiştir. İl Genel Meclisi’nin aldığı bir yıkım kararı algısı var ama bu algı doğru değildir.”

“GERÇEK HİZMETLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Erdoğan Gümülcineli, sözlerini şöyle tamamladı: “İl Genel Meclisi’nde yeni seçildim. Bu konudaki görev sorumluluğunu hissederek, o görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Son yıllarda, siyasetimiz nasıl kirlendiyse, İl Genel’de de böyle bir kirlilik hakim olmuş. İcraatı ve sorunları takip etmeden çıkan sonuçları, biran önce sosyal medyaya ve yerel basına aktarıp, kendisine mal etmeye çalışanların olduğunu görüyoruz. Biz bölgemize yararlı işlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bizim işimiz, tribüne oynamak ve şov yapmak değildir. Gerçek hizmetlerin takipçisi olacağız.”

Daha sonra Sezgin Gündoğdu söz aldı.

GÜNDOĞDU: “KÖYDES’TEN KEŞAN İÇİN AYRILAN PAY, 2 MİLYON 586 BİN 321 TL’DİR”

KÖYDES ödeneği hakkında bilgilendirmede bulunan Gündoğdu, açıklamasında şunlara yer verdi: KÖYDES’ten Keşan için ayrılan pay, 2 milyon 586 bin 321 TL’dir. Bu ayrılan ödenekle; Sultanköy-İbriktepe arasındaki 2 bin 44 metrelik boru değişimi gerçekleştirilecek. Önceki boruların demir olması ve çürümesi nedeniyle, sağlıklı su verilemiyor ve su kayıpları yaşanıyordu. Bu nedenle, Sultanköy içme suyu borularının 394 metresi yapılmıştı. En son 250 metresi de İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Geriye kalan bin 400 metrelik bölüm için KÖYDES’ten 1.425 TL tahsis edilerek, 2 bin 44 metrelik boruların tamamı PVC EDP yapıştırma boru ile döşenerek bu hattan su alan Maltepe, Karacaali, Altıntaş, Karasatı, Çobançeşme, Paşayiğit, Pazardere, Küçükdoğanca, Lalacık ve Kozköy yaşayan vatandaşlarımızın daha sağlıklı su içmesi sağlanacak ve su kayıpları önlenecektir. Ayrıca, ödenekten; 350 bin TL Korucuköy içme suyu boru değişimi, 69 bin TL Lalacık Köyü depo bakım ve onarımı, 45 bin TL Suluca Köyü depo bakım onarımı, 180 bin 56,80 TL Türkmen Köyü terfi hattı yapımı gerçekleştirilecek. Bölgemize hayırlı olması diliyorum.”

Toplantıda, Gündoğdu’nun ardından Erdinç Can söz aldı.

CAN: “45 KÖYÜMÜZÜN TARLA YOLLARINDA ÇALIŞMALAR YAPILACAK”

Can açıklamasında, şunlara yer verdi: “Keşan’a bağlı 45 köyümüzün tarla yollarının bakım ve düzenlenmesi için İl Özel İdaresi tarafından 2 adet greyder kiralanmış olup, 1 tanesi İpsala bölgesinde 1 tanesi de Keşan’da çalışmalara devam etmektedir. Bugüne kadar köylerimizde tarla yolu çalışması biten köyler; Mahmutköy, Çamlıca, Sazlıdere, Gökçetepe, Pırnarköy, Bahçeköy, Şükrüköy, Seydiköy, Kadıköy, Kozköy, Karacaali, Altıntaş, Çobançeşme ve dün itibarı ile Maltepe köylerinde tarla yolları bakımı bitmiştir. Bugün Lalacık, Karasatı ve Küçükdoğanca köylerinde çalışmalar devam etmektedir. İlerleyen günlerde sırasıyla kalan köylerimizdeki tarla yolları bakım çalışmaları tüm hızıyla devam edecektir. 2019 yılı yol ve ulaşım hizmetleri programı var. Edirne Valimizle, Keşan’ın köylerini ziyaret etmiştik. Köylerimizin daha çok parke taşı talebi olmuştu. Bundan ötürü de, yeniden yol programı yapmak zorunda kaldık. Haziran ayında, Keşan-Danişment orman yolu bakım ve onarımı 3 gün yapıldı. Keşan-Akçeşme Köyü lokal bakımı yapıldı, Akçeşme-Boztepe arasındaki 1.9 kilometrelik yolun bakım ve onarım çalışması yapıldı. Yeniceçiftlik köy içi yollarının bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Yine haziran ayında, Boztepe köy içi yollarının stabilize malzemeli bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Gündüzler Köyü’nde yine gerekli yol çalışmaları yapıldı. Temmuz ayında, Seydiköy’de köy içi yollarının bakımı yapılacak. Şükrüköy’de mezarlık bakım ve onarımları yapılacak. Ağustos ayında Bahçeköy-Mecidiye köyü arasındaki yolda, stabilize çalışması yapılacak. Ekim ayında yine Karasatı’da gerekli çalışmalar olacaktır. Yine ekim ayında, Gökçetepe-Çeltik arasında stabilize bakım çalışması yapılacak. Aralık ayında, Lalacık Köyü’nde gölet yolunun bakımı yapılacak. İl Özel İdaresi ekiplerine, İl Genel Meclis üyeleri olarak, kolay gelsin diyoruz.”

Toplantıda son olarak, İlçe Başkanı Özgür Heves Yıldız söz aldı.

İl Genel Meclis üyelerinin yoğun olarak, çalışmalarına devam ettiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Yıldız, şunları söyledi: “İl Genel Meclisi’nin çalışmalarını, sadece iktidarın çalışması gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Ama İl Genel Meclisi’nde CHP’lilerin sayısı daha fazla. İktidarın bir teveccühüyle yapılan bir şey değildir.”

Özgür Heves Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: “Saros Körfezi’nde yapılan bazı işler tezatlıklar oluşturmaktadır. İbrice Limanı’nda uçak batırıp, turizmi canlandırmak için çalışıyoruz. Ama iktidarın beğeniyle bahsettiği Saros’ta FSRU projesi var. Bu iki proje tezatlık oluşturmaktadır. Bölgeye ve çevreye zarar verecek projelere karşı çıkılmalıdır.”

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

İstanbul seçimleri hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “İktidar eliyle, YSK’ya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri iptal ettirildi ve yeniden yaptırılıyor. Halkın iradesi hiçe sayıldı. Ülkede ekonomik kriz ve işsizlik varken, enflasyon bu kadar artmışken yeniden bir seçimin yapılmasının ne kadar doğru olduğunun düşünülmesi gerekiyor. Pazar günkü seçimlere kendimizi yoğunlaştırdık. Halk, Ekrem İmamoğlu’nu başkan seçti ve yeniden seçecektir. Her şey çok güzel olacak.”