PARTİMİZİN TÜZÜĞÜ BİZİM ANAYASAMIZDIR

Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın, “Bana ancak İçişleri Bakanlığı ve partimin Genel Merkezi hesap sorar.” şeklindeki açıklaması sorulan Kanışkan, “Demokraside seçilenler tereddütsüz öncelikle halka hesap verirler. Siyasi partiler düşünce kulübü değildir, kurallara göre hareket edilir. Canımız istediği gibi konuşamayız. Kendi kurallarımızı yaratamayız. Partimizin tüzüğü vardır, bu tüzüğümüz de bizim anayasamızdır. Orada parti içinde kimin başkan olduğu,uyumun verimin nasıl sağlanacağı,kim tarafından sağlanacağı net açık şekilde bellidir. Ben her koşulda, diye düşünüyorum” dedi.  

İÇ İŞLERİMİZİ BASININ ÖNÜNDE KONUŞMAMALIYIZ

Kanışkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:“Nasıl ki  kendi aile içi sorunlarımızı, aile sohbetlerimizi basında paylaşmazsak ben önem verdiğim partimin de iç durumlarını iç düşüncelerini basın yolu ile tartışmayı bugüne kadar uygun bulmadım. Bu uygun olmadığı gibi parti disiplini yönünden de böyle olmaması gerekiyor. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı olarak önce ben sorumluyum. Bu hassasiyeti örgütümün başı olarak ta her noktadaki partililerden seçilmiş seçilmemiş her partiliden kesin bir dille istemek ve hakkım görevim. Bugün bulunmakta olduğumuz ünvanlar, bizim kendi meziyetlerimizden çok partimizin bize verdiği şeref ve onurdur. Biraz önce söylediğim gibi parti okulu çalışması yapıyoruz, örgütlenme çalışması yapıyoruz. Bizim esas meselemiz, düşüncemiz öncelikle bunlardır.

BİZİM GÖREVİMİZ BU

Biz ilçe örgütü olarak bu işlerle bu sorunlarla uğraşmak için, bu sorunların bu işlerin üstesinden gelmek için göreve geldik. Nasıl daha çok insanı kucaklarız, örgütümüzün birliğini nasıl sağlarız biz bunun uğraşısı içerisindeyiz. Bunun için bu görevdeyiz. Ülkenin her köşesinde işsizlik var, yoksulluk var, her alanda halk kutuplaştırılmaya çalışılıyor. Savaşa sürüklenmeye çalışıyoruz. Sağlıkta adalette bir o yana bir bu yana savruluyoruz. Buradaki mücadelemiz bu ülkenin var olması, bağımsız olması, bayrağının olması, başı dik olmasıyla bu ülke ne olursa olsun zengin olmanın mücadelesi içerisinde olduğunu düşünüyorum. Yani bu pencereden bakmak istiyorum ben bu olaya.”

TÜZÜĞÜN BİZE VERDİĞİ GÖREVİ YÜRÜTÜYORUZ

Genel merkezi Edirne’de il başkanının, Keşan’da da ilçe başkanının temsil ettiğini kaydeden Kanışkan, “Şimdi bu pencereden baktığımız zaman, burada belediye başkanları, meclis üyeleri, il genel meclisi üyelerinin kararları ve düşünceleri konusunda fikir almak, görüş alışverişinde bulunmak bu ilçe örgütünün görevleri arasında. Bizim partimizin organları bu anlamda gerekli çalışmaları yapıyorlar zaten. Biz sadece görevimizi yapıyoruz, tüzüğün bize verdiği görevleri yerine getiriyoruz. Bu nedenden dolayı bizim şu anda verdiğimiz eğitimler bu işe yarıyor” diye konuştu.

BU MESELE İSİM ÜZERİNDEN MESELE DEĞİL

Sizce  “Mehmet Özcan’’ın genel merkez ile doğrudan bağlantısı ne yönde?” şeklindeki soruya da cevap veren Kanışkan, şöyle konuştu: “Benim bu konuda bir fikrim yok! Yani bu mesele, isim üzerinden bir mesele değil, benim için ilkelerle alakalı bir mesele. Tüzükle ilgili bir mesele. Benim meselem Ahmet’tir Mehmet’tir Osman’dır meselesi değil. Yani burada herkesin uyması gereken kurallar yazılmış. Bana bu sorulduğu zaman ben ancak bir tahmin yürütebilirim. Ama böyle bir tahminde bulunmak istemiyorum. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi bu anlamda bir çalışma ile sürdürülen bir parti değil.

GÖREVİMİZİN BİLİNCİNDEYİZ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nden belde örgütüne kadar, sokak sorumlularına kadar, belli bir parti disiplini ile gelen bir yapı. Biz partililik ciddiyeti ile bu olaya bakıyoruz. Ve bizlerin bu sorundan çok daha önemli problemlerimiz var. Biz burada Cumhuriyet Halk Partisini başarılı yapmak için görev aldık. Başarısını sürdürmek için görev aldık. Bu görevimizin biz bilincindeyiz. Kimin belediye başkan adayı olacağı, kimin belediye meclis üyesi adayı olacağı; eğilim yoklaması ile ya da meyil yoklamasıyla belirlenmesini öne sürdük. Ben CHP Keşan İlçe Başkanı olduğum günden beri hep söylüyorum yine söylüyorum .  Bu tercihimizi genel merkezimize de iletiyoruz. Bizim görevimiz burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin var olan başarısını sürdürmek.

PARTİYE KÜSMEK OLMAZ

Kimse benim ağzımdan arkadaşlarımın ağzından bunun dışında bir cümle bulamaz ve duyamaz. Çünkü bizim için Cumhuriyet Halk Partisi her şeyden önemlidir. Kişiler birbirlerine küsebilirler. Ben bir hareket yaparım bir davranışta bulunurum ve bana küsebilirsiniz. Ben size bir davranışınızdan dolayı küsebilirim. Ama kökü Cumhuriyet tarihine dayalı bir partiye kimse küsemez. Biz partimiz olduğu sürece birbirimize olan ilişkilerimize de bu anlamda bakarız. Burada söz konusu olan Cumhuriyet Halk Partisi gerisi teferruattır.”