CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda 2002 yılından beri sekreter olarak çalışan Canan Yılmaz’ın işten çıkarılması, partinin İlçe Yönetim Kurulu’ndan 6 istifayı da beraberinde getirdi.

Edinilen bilgiye göre, 9 kişilik CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu’ndan 6’sının istifasıyla sonuçlanan olaylar şu şekilde gelişti: Partide 2002 yılından beri çalıştığı ancak sigortasının 2006 yılında başlatıldığı belirtilen sekreter Canan Yılmaz’a geçen Salı günü saat 11.00 sıralarında CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu tarafından, işten çıkarılacağına dair tebligat yapıldı. 9 Haziran 2014 tarihinde işten çıkarılacağı ihtaren bildirilen Yılmaz’a günde iki saat iş araması için izin verildi ve yasal süreç başlatıldı.

İşten çıkarılmanın duyulmasının ardından gözlerin çevrildiği Canan Yılmaz, olayı doğruladı ancak basına herhangi bir açıklama yapmayacağını belirtti. Daha sonra görüşlerine başvurduğumuz Vedat Koyuncu ise, partinin herhangi bir geliri olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Ekonomik tedbirlerden dolayı, daha fazla çalışma yapabilmek için, kendisini işten çıkartacağımızı söyledik. Zaten partimizin bir geliri yok. Kendisine tebliğ ettik. Tazminatını ödeyeceğiz. Kendisine 56 gün süre verdik. Her gün iki saat iş arayabilir. İki aylık süre içerisinde maaşını almaya devam edecek. Kendisini mağdur etmeyeceğiz.”

6 KİŞİ İSTİFA ETTİ

Söz konusu işten çıkarma kararının 9 kişilik yönetim kurulunda 4’e karşı 5 oyla alındığı öğrenilirken,

dün saat 16.00 sıralarında, CHP Yönetim Kurulu’ndan Serdar Dinçer, Barış Uybaş, Hasan Demirkol, Fahrettin Bilgin, Nurhan Taştan ve Mehmet Yılmaz; Vedat Koyuncu’ya toplu olarak istifa dilekçesi verdi.

İstifa gerekçesi olarak ise, emeği savunan bir partiden işçi çıkarılması gösterildi.

CHP Yönetiminde bundan başka istifaların da olabileceği dile getirildi.