CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) İpsala İlçe Başkanı Ahmet Uğraş Uybaş, dün yaptığı açıklamada İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’a İpsala’da bir esnafın Belediye ilgili yaşadığı sorunla ilgili olarak sorular sordu. CHP İpsala İlçe Başkanlığında yapılan açıklamaya CHP İpsala İlçe Yönetiminden Hüsnü Girgin, Nurettin Kestane ve Mert Boyalık katıldı.
POLEMİK YAPMAYACAĞIZ
Uybaş, yaklaşık 1 ay kadar önce İpsala’da esnaf bir vatandaşın İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ile ilgili birtakım rüşvet-irtikap iddialarını hatırlattıktan sonra şunları söyledi: “Bu iddialara istinaden İpsala Belediye Başkanına bazı sorular yöneltmiştik. Sayın Başkan da sorularımıza yanıt vermiş ve ilgili şahsın kaçak yapı yaptığı gerekçesiyle kendisine ceza kesildiğini, alacağını da cezaya mahsup ettiklerini beyan etmişti. Bu konu yargıya taşındığı için üzerinde daha fazla polemik yapmayacağız fakat, başkanın bu açıklamaları sonrası bir başka husus dikkatimizi çekti.”
BU BELGEYİ NEYE İSTİNADEN VERDİN SAYIN BAŞKAN?
Sosyal medyadan temin ettikleri bir yazı hakkında konuşan Uybaş, “Yazı İpsala Belediyesinden, İpsala TREDAŞ’a yazılmış, daha doğrusu önce İpsala TREDAŞ, İpsala Belediyesine 20 Temmuz 2015 tarihinde bir yazı göndermiş, aynı gün de İpsala Belediyesi TREDAŞ'a hemen cevap vermiş. Diyor ki bu yazıda İpsala İlçesi, Kapucu Mahallesinde bulunan taşınmaz 12 Ekim 2004 yılından önce yapılmıştır. Bu yer neresi arkadaşlar? Bu yer tam olarak başkanın ruhsatsız diye ceza kestik dediği yer. Sayın başkan ceza kestirdiği yere 1 yıl önce Elektrik aboneliği verilsin diye bu yapı 12.10.2004 yılından öncedir diye kendi imzasıyla yazı veriyor. Neden 2004 öncesinde yapılmıştır diyor. Çünkü 2008 yılında bir kanun değişikliği yapılıyor ve buna istinaden 12 Ekim 2004 tarihinden önce yapıldığı ve alt yapı hizmetlerinden yararlandırıldığı belgelenen yapıların, yapı ruhsatı aranmaksızın abone olabilmesi imkânı sağlanıyor. Sayın Başkana soru sormadan edemiyoruz. Bu belgeyi neye istinaden verdin Sayın Başkan? O yapı 2004 yılından önce mi yapılmıştır? Bütün İpsala biliyor ki, o bina henüz 1 yıllık bir binadır. Bakın elimizde oranın daha öncesinde çekilmiş fotoğrafları da var. Var mı orada öyle bir bina? Yok.” şeklinde konuştu.
İPSALA BELEDİYESİ DOĞRU YÖNETİLMİYOR
İşin daha da ilginç bir boyutunun olduğunu söyleyen CHP İpsala İlçe Başkanı Ahmet Uğraş Uybaş, “Bakınız yapı sahibi kimse, 29 Temmuz 2015 tarihinde sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaşmış. Yani belediye başkanının bina 2004’ten önce yapılmıştır demesinden tam 9 gün sonra. Ne diyor vatandaş ‘Allah’ın izniyle yeni inşaatın direklerini diktik.’ Devamında da başka vatandaşlar hayırlı olsun demişler. Eğer ki bu vatandaş fotoğrafı çekip sonradan paylaşmadıysa, Sayın Başkan bu yapı 2004’ten önce yapılmıştır dediğinde daha henüz orada herhangi bir bina da yok. Yani Sayın Başkan olmayan bina ‘2004 yılından önce yapılmıştır’ diyor.  Biz İpsala Belediyesi’nin doğru yönetilmediğini söylediğimizde karşı çıkanlar oluyor. Bakınız şu evraklara, şu iddialara, doğru mu yönetiliyor İpsala Belediyesi siz karar verin. Teşekkürler.” dedi.