Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Kadın Kolları tarafından temin edilen akülü araba dün ihtiyaç sahibi 28 yaşındaki engelli vatandaş Soydan Can Koşan’a teslim edildi. Soydan Can Koşan’ın Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine gelen CHP İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Kadın Kolu Başkanı Nedime Pangal, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Muammer Gizlen, Saat 11.00 sıralarında Koşan ailesi tarafından karşılandı. Konu hakkında bilgi veren Nedime Pangal, açıklamasına tüm İslam âleminin Ramazan Ayı’nı kutlayarak başladı. Pangal, “CHP olarak geçtiğimiz günlerde mahalle muhtarlarımızı ziyaret ettik. Ziyaretlerimizde mahallelerimizde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızı belirleyerek, yardımcı olmaktı. Cumhuriyet Mahallesi ziyaretimizde üniversite öğrencisi gencimizin akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu öğrendik. Kadın kolu olarak hayırseverlerle irtibata geçtik. Aynı zamanda İzmir Çiğli Kadın Kolları, Bornova Kadın Kolları ve İzmir Bornova Belediye çalışanlarının da desteği ile akülü tekerlekli sandalyeyi temin ettik. Bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Yardım çalışmalarına devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

TALEPLERİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Sonrasında söz alan Gümülcineli, sözlerin başında tüm Keşan halkı ve İslam âleminin Ramazan Ayı’nı kutlayarak, şunları belirtti: “Ziyaretlerimizde yaptığımız tespitler neticesinde notlarımızı aldık. Gücümüzün yettiğince bu talepleri yerine getirmeye çalışacağız. Bunlardan biri de Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden kardeşimizin ihtiyacını öğrendikten sonra kadın kollarımız çalışmalara başladı. Kardeşimiz için önemli olan akülü tekerlekli sandalyeyi temin ettik. Aslında bunlar devletin asli görevleri ama maalesef ülkemizde gerçek anlamda hükümetlerce duyarlılık gösterilmiyor. Vatandaşlar olarak siyasi boyut gözetmeksizin yardımcı olduk.”

Gümülcineli’nin ardından söz alan Soydan Can Koşan’ın babası Sabri Koşan ise akülü tekerlekli sandalyenin temininde emeği geçenlere teşekkür etti.

Gizlen de CHP İlçe Kadın Kolları’na duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür ettiğini dile getirdi.