Kriz dönemlerini iyi yönetmek gerekir. CHP Keşan’da artçı sarsıntılar yaşıyor. Sanırsınız artçı sarsıntılar olmasa büyük deprem yaşanacak. Kimse umutlanmasın CHP Keşan’da büyük deprem yaşanmaz. Beklenti içinde olanlar yanılıyor.

Rakipleri beklentiye sokan CHP’deki kama çıkarma hırslarının yarattığı krizler. Krizlerin temelinde CHP İlçe Yönetimi ve Mehmet Özcan var.

Bellek arşivim bana fotoğraf olayını, Emine Ülker Tarhan, Muharrem İnce’nin bulunduğu programları anımsatıyor. Bir yanda İlçe Yönetimi, diğer yanda Belediye Başkanı Mehmet Özcan.

CHP’nin kuruluş yıldönümü programında yaşananlar kriz oluşturdu bence. Karşılıklı yapılan açıklamalar.

Ne olursa olsun kitle önünde bu tür olayların yaşanması dostları üzer, rakipleri sevindirir.

CHP Keşan’da krizler iyi yönetilmiyor. Bunun nedeni yönetimin “Hamdım, piştim, oldum” süreci içinden sağlıklı geçmemiş olması olarak değerlendirilebilir.

Mehmet Özcan CHP’li Belediye Başkanı’dır. Bu tür olayların partisinin düzenlediği ortamlarda yaşanıyor olması rastlantı olamaz.

Kendilerini Özcan karşıtı olarak tanımlayanların bu olumsuz tavırları Özcan’ın elinin güçlenmesinin önünü açıyor. Yeri gelmişken şuna işaret edeyim lütfen sizler birbirinizden bahsederken partililerinizi oncu buncu diye tanımlamayı terk edin.

Eğer birilerinin adamı diye partililerinizi gruplandırırsanız, bundan partinizde işlerin iyi gitmediği sonucu çıkar.

İşte tam bu noktada rakiplerinizden özellikle AKP’yi umutlandırmış olursunuz. Yerel seçim süreci içinde bugün yaşananlar başka bir şey değildir.

Program yapılırken pastayı kimlerin keseceği önceden belirlenmiyor mu? En uç detay kriz yaratıyorsa, bunu önceden belirlemek gerekir.

Davet edildiğinde başkan duymadı mı?

İşitme sorunu mu var Özcan’ın?

CHP’de uygulanan programlarda bu tür olaylar geçmişten örnek olarak gösterilebilir. Bu ilk değil. Son olmalıdır.

Keşan siyasal kulisleri Keşan’da CHP’li aday adaylarının ne söylediklerini konuşmuyor. Bunları konuşması gerekirken, gençlik kolları ile ilgili yaşananları, kuruluş yıldönümünde yaşananları konuşuyor.

CHP kendi aleyhinde gündem oluşturmakla yarışıyor. AKP’nin veya başkasının muhalefetine gerek yok. Bunu iyi görmesi gereken mercilerin, seçilmişlerin telkinlerini (varsa) gözden geçirmesi gerekir.

CHP ürettiği krizlerle konuşulma yerine kuruluş yıldönümü ile gündemde olmalıydı. Bunu başaramadılar.

Kim engelledi?

Muhalefet mi?

Hayır…

O zaman sorun nerede?

Bu kaçıncı?

Sırada hangi programda yaşanacak olumsuzluk var beklentisi ortadan kalksın.
İlçe kongreleri sonrası İl Kongresi yapıldı. Eski milletvekillerinden birine telefon açtım.

- Kongreler sonrası değerlendirmeni alabilir miyim?

- Yazılmamak kaydıyla bana söylediklerini bir bir yaşıyoruz.