Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu çalışmaları çerçevesinde, eğitmen eğitimi için geçen hafta içinde Ankara’ya giden 8 kişi Keşan’a döndü.

Konuyla ilgi dün düzenlenen basın toplantısı ile Ankara’da yapılan çalışmalar ve eğitimin bundan sonraki aşamaları anlatıldı.

CHP Keşan İlçe Başkanlığı binasında saat 14.00’te gerçekleştirilen toplantıya, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, eğitime katılan Sebahattin Karaman, Zeki Sunar, Zati Kara, Ersin Aksakal, Bülent Saylam, Azize Nezahat Top, Ömür Çakıcı ve Serdar Dinçer ile yönetim kurulu üyeleri ile bazı partililer katıldı.

KANIŞKAN: 4 BİN ÜYEMİZİ EĞİTECEK SEVİYEYE GELDİK

Parti okulundaki eğitmen sayısının artmasıyla, CHP Keşan İlçe Teşkilatı’nın bölgedeki eğitim çalışmalarına daha çok ağırlık vereceğini kaydeden Kanışkan şöyle konuştu: “Cumhuriyet Halk Partisi Parti Okulu çerçevesinde eğitici eğitimine giden 8 yeni arkadaşımız aramızda bizlerle birlikteler. Daha önce de Çorlu’da Edirne grubu olarak eğitici eğitimine katılmıştık. Bu kez Ankara’da eski genel merkezimizin olduğu Farabi Sokak’ta parti okulumuzda arkadaşlara 3 gün eğitici eğitimi verildi. Keşan örgütüne bağlı eğitmen sayımızı partimizin 4 bin üyesini eğitebilecek seviyeye getirdik. Önümüzdeki günlerde hem de parti üyelerimizin parti eğitiminden geçirilmesi adına hem de sandıklar konusunda sandık görevlilerimizin partimize katkı sunacakları eğitim konusunda yeterli eğitmen sayımıza ulaşmış olduk. Şu anda 11 eğitici eğitmenimiz var. İpsala’da da partimizin eğitici eğitmeni sayısı 4’e çıktı. Parti içi eğitimlerimizi 25 kişilik sınıflar halinde yapılıyoruz. Keşan ilçe teşkilatı olarak bugüne kadar 5 tane eğitim sınıfı açtık. Önümüzdeki günlerde aynı anda birkaç sınıf birden açarak seçim dönemine kadar çok sayıda partilimizi eğitim programından geçirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında genel merkezin programladığı sandık sorumluları eğitimine de başlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi son dönemde oldukça önem veriyor. Bunun dışında da seçim çalışmaları önümüzdeki yazla birlikte hızlanacaktır.” 

DİNÇER: BAŞARI EMEK İSTER

Ufuk Kanışkan’ın ardından eğitimci grup adına söz alan Serdar Dinçer de şunları söyledi:“Edirne’nin yanı sıra Gaziantep ve Mersin’den de yine eğitmen kursuna katılan partililerimiz vardı. Bildiğiniz gibi başarı emek ister. Cumhuriyet Halk Partisi de iktidar olabilmek adına bu emeği gösteriyor bu çabayı sarfediyor. Ülkemizin şu anda yaşadığı sorunların bilincinde olarak üzerine düşen sorumluluğun da farkındadır.

İKTİDAR HAZIRLIĞI YAPIYORUZ

Bunun için iktidar hazırlığı yapıyoruz. Hatta iktidara hazırız da diyebiliriz. Bunu diğer illerden gelen üyelerimizle de gözlemledik. Ciddi anlamda bir örgütlü çalışma söz konusu Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Cumhuriyet Halk Partisi’nde uygulanacak programları özümseyerek halka doğru bilgi aktarılmasını ve yeni oydaşlar kazandırılmasını sağlamak amacıyla parti okulu eğitimleri düzenlemiştir. Bizlerde dediğimiz gibi bu 8 arkadaşımız ve 3 arkadaşımız temsilen düzenlenen bu eğitime katıldık. Şunu söylemek istiyorum önümüzdeki süreçte bizler öğrendiklerimizi aktarabilmek adına burada onlarla buluşacağız.

TÜM ÜYELERİMİZİ PARTİ İÇİ EĞİTİME KATILMALI

Rica ediyorum tüm üyelerimizden, bu çok önemli bir proje, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak bir proje, onun için tüm üyelerimizden bu parti için eğitim seminerlerine katılmalarını rica ediyorum. Biz daha büyük bir takım olduk. Daha önce 3 kişi vardı ve ciddi anlamda bu sorumluluk ve önemli bir süreç. Şimdi biz onlara destek olarak geldik. Daha fazla üyemize ulaşabiliriz. Üyelerimizden bunu rica ediyorum. Bunlara gereken önemi göstersinler. Parti içi eğitim kursların alüften katılsınlar. Hep beraber Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapalım.”

Toplantıda son olarak söz alan CHP Keşan İlçe Başkanlığı Projelerden Sorumlu Eğitim Sekreteri Neval Karaatlı da önümüzdeki günlerde parti içi eğitimlerin belde ve köylerde de  hız kazanacağını belirtti. Karaatlı,Bir merkez köy yapıp yakın köyleri de oraya taşıma durumunda olabiliriz. Partililerimiz yine gece ve gündüz kursları istiyor. Yönetim olarak toplanıp hep beraber bir karar verip bu yöndeki çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.