HABER MERKEZİ

CHP Keşan İlçe Başkanı Adayı Güray Koşan, dün yaptığı açıklamada, seçim sandıklarının mahallelere konulması gerektiğini söyledi. Koşan’ın konuyla ilgili yazılı açıklamasında partili belediye başkanı ve oluşturduğu ‘yakın ekibi’nin parti içi seçimlere kesinlikle müdahale etmemesi ifadesi ise dikkat çekti.

Delege seçimlerinin parti içi demokrasinin ilk ayağı olduğunu vurgulayan Koşan, "Parti içi seçimlerde demokratik uygulamalar olabildiğince genişletilmeli, parti üyelerinin seçme-seçilme hakkı titizlikle korunarak, Adalet, Hak,Hukuk,Demokrasi taleplerinin öncelikle parti içinde uygulanması, hayata geçirilmesi temel görev olmalı ve dosta-düşmana gösterilmelidir. Bu görev öncelikli olarak İl Başkanı, İlçe Başkanı ve yöneticilerin ve elbette ki partili Milletvekillerinin görev ve sorumluluğundadır. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun verdiği kesin talimat doğrultusunda, Partili belediye, belediye Başkanı ve oluşturduğu 'yakın ekibi' parti içi seçimleri kesinlikle müdahale etmemelidir. Delege seçimlerinde yapılan anti-demokratik uygulamalar, seçim hileleri ile koltukları kaybetmeme davranışları içinde olanlar, bu uygulamalarla tekrar yönetime gelse dahi, dinamizm ve kitlesellik olumsuz yönde etkilenecek, parti içi tartışmalara neden olacaktır. Çevresinde, halkta olumsuz algıları olanlar, partinin gerçek çizgisinden uzaklaşmış, idealizmini yitirmiş, halkta karşılığı olmayan yada kalmamış, sadece kişisel menfaatlerini gözetenler, iki adım geride kalıp artık devre dışı kalmalıdır. Yıllarca parti üyesi olduğu halde kenarda bırakılmış, sadece oy vermeleri istenmiş, dürüst, genç, dinamik, idealleri olan üyelerimizin ön plana çıkacağı bir sistemi uygulayarak, aktif siyasetin içine çekilmeli, delege vb. görevlere getirilmelidirler." dedi.

GENELGEYE DİKKAT ÇEKTİ

Güray Koşan, CHP Genel Merkezi'nden tüm il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen delege seçim yöntemine ilişkin genelgenin uygulanması zorunlu olan bir talimat olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:"Üyelerimizden hiçbir talep gelip-gelmemesi gerekmeden, her mahalle sınırları içinde sandık konulmalı, yeri, tarihi, saati önceden üyelerimize bildirilmelidir. CHP Genel Merkezinden il, ilçe başkanlıklarına delege seçimleri ile ilgili 15.08.2017 tarihli gelen talimat yazısını orijinali,  'Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti içi Ön seçmen Seçimlerini' planlarken, söz konusu mahallenin seçim yerinin kendi mahalle sınırları içinde olmasına dikkat edilmesin 'Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti içi Ön Seçmen Seçimleri' takvimini, seçimlerin yapılacağı yer, saat ve Görevlileri içeren listeyi belirleyeceğiniz seçim tarihinden önce İlçe Başkanlığı binasında askıya çıkararak, bir örneğini Genel Merkezimize ulaştırmanızı rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim. Tekin Bingöl Genel Başkan Yardımcısı.' Gelen yazı, kolayca anlaşılır, açık ve net uygulanması zorunlu talimat yazısıdır. Umarım, bu yazıya uygun düzenlenir. Açıkçası bizlerde böyle düşünüyor ve aksini beklemiyoruz. Aksi takdirde Genel Merkezimizin talimatları ve genelgeleri uygulanmamış, yerine getirilmemiş, olacaktır."

MAHALLELERE SANDIK KONULMASI YARARLI VE ÖNEMLİ

Mahallelere sandık konulmasının oldukça yararlı ve önemli boyutlarının olacağını dile getiren Koşan, "Parti Üyelerimiz herhangi bir baskı altında kalmadan, özgür iradesiyle seçme ve seçilme hakkını kullanacak, Üyelerimiz ayağına gelinmesinden dolayı onere olacak, mahallelere konulan sandıklar, delege ağalığına son verecek, Delege seçimlerinin yapıldığı mahallelerde, diğer partilerin üyelerini de etkileyecek, mahallelere sandık konulması, parti içi demokrasiyi o mahallelere taşımak olacaktır. Mahallesinde oy kullanarak delege olmak, parti üyesine daha çok sorumluluk yükleyecektir. Delege seçimlerimizin mahallede yapılması, şaibeyi ortadan kaldıracak ve seçim güvenliğini kendiliğinden sağlayacaktır. CHP Yönetmeliği, seçim önceden duyurulan gün, yer ve saatte gizli oy ve açık sayım yöntemiyle yapılır.  yönetmelik açık ve nettir gelen genelgede de yapılması istenenler tüzüğümüz gereğidir. Öncelikli olarak parti disiplini ve demokratik anlayışın gereği olarak Keşan CHP İlçe Başkanımız Sayın Erdoğan Gümilcineli'ye giderek Genel Merkezimizin gönderdiği seçim yapılma talimatının ve genelgesinin uygulanmasını kendisine İlçe Başkanı Adayı olarak bizlerinde düşüncelerimizin bu yönde olduğunu talimatın tavsiye kararı olmadığını bir zorunluluk olduğunu ilettim. Bilgisi dahilindedir. Bu talimat gereğinin yapılması yönünde çalışma bekliyoruz o yüzden bu yazıyı yazma zorunluluğu gelişmiştir. Tüm parti üyelerimin de bu genelge hakkında duyarlı olacağına inancımız tamdır." diye konuştu.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ