SONGÜL KONAR

“KEŞKE KIZIMI KURŞUNLA ÖLDÜRSELERDİ, ÇOK ACI ÇEKMİŞTİR’’

Yıldız, cinayetin tüm dünyada yankı bulduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Özgecan 4 yıl önce evine dönmek üzere bindiği minibüste, tecavüze direnmiş, elleri kesilerek öldürülmüş ve yakılmıştı. Cansız bedeni 2 gün sonra bir derede bulundu. Cenazesini sadece kadınlar taşıdı, acılı annesi ‘Keşke kızımı kurşunla öldürselerdi, çok acı çekmiştir’ dedi. Bu cinayet tüm dünyada yankı buldu, başta kadın örgütleri olmak üzere toplumun her kesiminden büyük tepki gördü. Katilleri olan 3 sanığa verilen ağırlaştırılmış ağır müebbet cezada benzer davalara emsal oldu.”

“BU KADIN CİNAYETLERİNİN SONUNCUSU DEĞİLDİ”

Özgecan’dan sonra cinayetlerin son bulmadığını belirten Yıldız, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Özgecan artık kadına karşı şiddet mücadelesinin bir simgesi haline geldi, ancak bu kadın cinayetlerinin sonuncusu değildi. Özgecan’dan sonra 1480 kadın daha cinayetlere kurban gitti.

Bu cinayetler toplum olarak son zamanlarda geldiğimiz noktanın bir özeti aslında. Bu cinayetlerinin sebeplerinin etraflıca araştırılması ve başka Özgecan’ların yaşanmaması için yetkililerin en kısa zamanda gerekli tedbirleri almasını umuyoruz.”