Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, dün yaptığı açıklamada,  son 1 yılda ulusal bayram kutlamalarının çok sadeleştirildiğine dikkat çekti.

 Gençlik Haftası nedeniyle dün yapılan korteje katıldığını belirten Kanışkan,şunları söyledi: “Son 1 yıldır ne yazık ki bayramlarla ilgili kutlamalar çok sadeleştirildi. 19 Mayıs’ta da buna benzer bir şey yaşıyoruz.

ACILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ AMA

Yine tabii acılı bir dönemden de geçiyoruz. Hatay’da meydana gelen olayda 52 vatandaşımız hayatını kaybetti.  Herhalde bu en son sayı. Basına konmuş olan eşi benzeri görülmemiş yasaklama nedeniyle, bölgeden sağlıklı haber alma imkanımız yok. Yurdumuzun bir köşesinde neler olduğunu öğrenemiyoruz, bilemiyoruz. Bu sadece ve sadece vatandaşın haber alma özgürlüğüne yöneliktir.

GÖREV YURTTAŞLARA DÜŞÜYOR

Bu durumda 19 Mayıs’ın anlamına ve önemine yakışır şekilde kutlamak ve anmak halkımıza düşüyor. Yani hükümet bu görevi yerine getirmiyorsa, anlamını zayıflatmak istiyorsa bu görev yurttaşlarımıza Atatürkçülerimize ve Keşan halkına düşüyor. Benim arzum bugünden itibaren evlere Türk Bayrağı asılsın ve 19 Mayıs’ı anlamına uygun bir şekilde analım, kutlayalım.

KORTEJDE ATATÜRK RESMİ YOKTU

Dikkatimi çeken diğer bir konu da yapılan kortejde Atatürk resmi, yürüyüşün hiçbir noktasında bir Atatürk portresi yoktu. Atatürk resimlerimizi, bayraklarımızı asarsak inanıyorum o günleri unutmadığımızı, Kurtuluş Savaşı’nın ne anlama geldiğini unutmadığımızı, Hatay’ı ne koşullarda geri aldığımızı unutmadığımızı unutanlara hatırlatmış oluruz.” dedi.

19 MAYIS’I ANIP, HATIRLATACAĞIZ

“Teşkilat olarak alternatif bir kutlama söz konusu mu?” sorusunu Ufuk Kanışkan, şöyle yanıtladı “Bu konuyu tartışacağız. İçerisinde bulunduğumuz koşullar aslında bir milli matemi milli yası gerektiriyor. Keşan örgütü adına bununla ilgili de neler yapabiliriz, 19 Mayıs’ı anma anlamında hatırlama anlamında bir çalışma olacak. Ama bunun nasıl olacağını yarın(bugün) yapılacak olan toplantıdan sonra söyleyeceğiz. Bugün benim dikkatimi kortejdeki sloganlar çekti. Sürekli sigara ile alakalı ifadeler vardı. Tanımayan bilmeyen biri olsa Yeşilay haftasını kutluyoruz zanneder. Bir kurtuluş mücadelesinin bir başlangıç günü bugün, yani bir anlamı var bugünün.