CHP Keşan İlçe Başkanlığı geçen Cumartesi günü yaptığı yazılı açıklamada AK Parti hükümetini eleştirdi ve son günlerde ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

CHP Keşan İlçe Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

“13 yıldır yönettiğiniz ülkeyi getirdiğiniz durum ortadayken Cumhuriyeti kurmuş,  CHP’nin her söyleminde önce insan, önce demokrasi, önce birlik ve kardeşlikten yana olan, devletinin varlığını ülkesinin bütünlüğünü savunan bir partiye devletten yana olmadığı ithamı akıl fukaralığından başka bir şey değildir.

Demokrasinin olmazsa olmazı, hukuk devletini, yargı ve basın özgürlüğünü katletmekle kalmayıp, Anayasaca belirlenen görev ve sorumluluk sınırlarını aşmayı başardınız.

Demokrasiyi araç olarak kullanıp basta 17-25 Aralık olmak üzere esi görülmemiş devlet soygunlarını, boş ayakkabı kutularını ve para sayma makinelerini dünyanın gözüne soktunuz. ‘Askerin bağırsaklarını sökeceğiz’ diyerek orduyu çökerttiniz,  bir akıl tutulmasıyla Suriye batağına gömülerek 50 yıllık ESAD’ı ettiniz ESED.

Hangi gaflet ve dalalet içerisindeyken Emevi Camii’nde namaz kılmaya kalktınız.

Açılım süreci adı altında,  Laik Cumhuriyet’in rumuzu TC levhalarını, Andımız’ı kaldırttınız,  Türk yok, Türkiyelilik var dediniz.

Laik Cumhuriyet düşmanları, din simsarları istiyor diye Atatürk devrimlerini bir bir yok ettiniz.

Halkın tüm manevi değerlerini hiçe saydınız, molla medreseler, dalkavuk ulemalar, çoğunlukla uydu haline getirilmiş bir yargı, sarılaşmış sendikalar, tasmalanmış gazeteci ve yazarlar üreterek, Atatürk’ün çağdaş devrimlerinin bir bir yok edilmesini sağladınız.

Atatürk Türkiye’sini tanınmaz hale getirerek yozlaşmadık bir kurum bırakmadınız.

Komşular ve dış dünya ile ilişkilerimizi sıfırlamayı başararak, bu kadar rezaleti hiçbir devletin taşıyamayacağı duruma getirdiniz.

2,5 milyon Suriyeli’yi davet ederek ülkenin sosyal ve ekonomik yapısını felce uğrattınız.

Şimdi de şeriata uygun halife Başkanlık düşleriyle yatıp kalkıp, kirli paralarla oluşmuş medya, çıkar kervanından payını almış bilgin takimi, sözüm ona aydınlar ekibi ile bu çirkinliklere yenilerini eklemekten geri durmuyorsunuz.

Cumhuriyet Halk Partisi, hiçbir şekilde örtülü destek vermez, desteğini her zaman açıkça verir. Akademisyenlerin CHP ile bağdaştırılması söz konusu bile olamaz.

Güneydoğu ve Ortadoğu kan ağlıyor, Türkiye can derdinde, var oluş savaşı veriyor. Ülkeye sahip çıkması gerekenler kimi rütbe, kimi makam, kimi unvan, kimi cüzdan, havuzcu medya ise avanta derdinde, çabuk hırsız ev sahibini şaşırtır misali,

Tüm bunlara karşın hala ‘biz ne halt ettik’ deyip 13 yıllık iktidarınız süresinde dönüp arkanıza bakacağınıza, bırakmadığınız  Namus ve Şeref kavramlarının hesabını bize mi soruyorsunuz.

Bu yaşananlara rağmen,              

Pişkinliğinizden dolayı sizleri alkışlıyoruz.”