CHP Keşan İlçe Başkanlığı açıklamasında Keşan Belediye Başkanlığı için mücadelelerinin ve hukuki sürecin devam ettiği, İstanbul’da geçersiz oyların sayımının sürdüğünü hatırlatarak; Keşan’da da aynı sürecin işlemesi gerektiği konusunda dikkat çekti.

12 OYLA GERİYE DÜŞTÜĞÜMÜZ ANLAŞILMIŞTIR

Seçim sonuçlarının aktif şekilde CHP Keşan İlçe Başkanlığı sistemine girildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “31 Mart gecesi partimiz tüm organları ile birlikte aktif olarak seçim sonuçlarını mevcut sandık sistemine girmiştir. Partimize sandık görevlileri ve başkanları tarafından hazırlanan ıslak imzalı tutanaklar ulaştırılmış ve bu tutanaklara göre; 31 Mart gecesi geç saatlerde Keşan’da ilk seçim sonuçlarına göre 11 oy farkıyla önde olduğumuza dair açıklama yapılmıştır. Ancak aynı gece, 1 sandıkta belediye meclis üyelerinin oy pusulaları ile belediye başkanlığı oy pusulaları yanlış yerlere yazılmış ve sandık görevlimiz bu tutanağı almıştır. Sistemde fark edilmesinin ardından yapılan incelemede 12 oyla geriye düştüğümüz anlaşılmıştır. “

BU YANLIŞLIK TÜM SANDIKLARDA OLABİLİR

1 sandıkta tutulan yanlış tutanak düzenlemesinin diğer sandıklarda da olabileceğinin altını çizilen açıklamada “Ertesi gün İlçe yönetimi, milletvekilimiz ve başkan adayımız ile birlikte basın toplantısı düzenlenerek 2 Nisan Salı günü 14.00 da ilçe seçim kuruluna ‘EĞER 1 SANDIKTA YANLIŞ TUTANAK DÜZENLEMESİ VARSA, BU YANLIŞLIK TÜM SANDIKLARDA OLABİLİR’ gerekçesi ile tüm sandıkların yeniden sayılması gerektiği itiraz yoluyla iletilmiştir. Bunun yanı sıra tüm tutanaklar üzerinde yapılan incelemeler sonucu sayısal bazı tutarsızlıklar ve şaibeli (bazı sandıklarda kayıp pusula ve zarflar olduğu tespit edilmiştir) durumlar olduğu da tespit edilmiştir. İlçe Seçim Kurulu tüm sandıkların sayılmasını reddetmiştir. Sadece o sandıkta tekrar sayım kararı ve bazı sandıklarda da geçersiz oyların sayılması ile fark 23’e çıkmıştır. Bizim talebimiz tüm sandıkların sayılması yönünde olmuş ve bunun reddedilmesi sonucunda  İl Seçim Kurulu’na müracaat edilmiştir. İl Seçim Kurulu’na verilen dilekçemizde de bir usulsüzlük olduğunu ve geçersiz oyların tüm sandıklarda tekrar sayılması gerektiğini ifade ettik. İl Seçim Kurulu da bizim bu itirazımızı reddetmiştir. Biz de Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz başvurumuzu yapmaktayız.” denildi.

HUKUKİ HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

Hukuki sürecin devam ettiği ve amaçlarının sonuçların doğru bir şekilde ortaya çıkması olduğu açıklamada son olarak şunlar kaydedildi: Keşan Belediye Başkanlığı için mücadelemiz hala devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun vereceği karara bağlıyız. Biz burada şunu öngörüyoruz; seçimdir kaybederiz ya da kazanırız ama halkın iradesinin sandığa yansıması lazım. Nasıl ki İSTANBUL’da tüm geçersiz oylar sayılıyor, Keşan’da bulunan 139 tane sandığın içindeki geçersiz oyların ya da tüm oyların tek tek sayılması gerekmektedir. Yüksek Seçim Kurulu’nu göreve davet ediyoruz.”

Hukuki haklarımızı kullanacağız. Seçim bitmiştir. Hukuki süreç başlamıştır. Amacımız sonuçların doğru bir şekilde ortaya çıkmasıdır.”