Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanlığı, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Yerel Yönetim Seçimleri’nde, il genel meclisi üyelerini seçimle, belediye meclisi üyelerini ise atama yoluyla belirleme kararı aldığını açıkladı.

Dün, konuyla ilgili olarak CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, belediye ve il genel meclisi üyelerinin belirlenmesi amacıyla yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, “Bugün yaptığımız yönetim kurulu toplantımızda belediye meclisi için atama kararı aldık. İl genel meclisi için ise eğilim yoklaması yapılacak. Eğilim yoklaması 15 Şubat 2014 Cumartesi günü, 09.00-17.00 saatleri arasında Keşanspor Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek. Ben buraya tüm partililerimizin katılımını bekliyor ve bu demokrasi şölenini hep beraber yaşamaya davet ediyorum. İnanıyorum ki üyelerimiz de il genel meclisinde toplumun istediği gibi bir sıralama yapacaktır. Ben kendilerine şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

SIRALAMA ‘C’ HARFİNDEN BAŞLADI

Daha sonra ise soy isim sıralamasına göre harf kurası çekildi. CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu’nun en genç üyesi Didem Çakmak tarafından çekilen kurada Erdinç Can birinci sırada yer aldı.

Sıralamanın ‘C’ harfine göre yapılacağını ifade eden Koyuncu, eğilim yoklamasında kullanılacak oy pusulasındaki sırayı şöyle açıkladı: “Birinci sıra Erdinç Can, ikinci sıra Abdülaziz Çıkıkçı, üçüncü sıra Cevdet Karagöz, dördüncü sıra Sebahattin Karaman, beşinci sıra İlker Gürbüz Öner, altıncı sıra Ersin Özdemir, yedinci sıra Nusret Uybaş, sekizinci sıra Özcan Yavaş, dokuzunca sıra Mehmet Ali Yetim, onuncu sıra Süleyman Budak. Kendilerine başarılar diliyorum. Partimiz ve Keşan için hayırlı olsun.”