Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, kongrelerin tamamlanmasının ardından oluşturdukları yeni yönetim listesini açıkladı. Gümülcineli, yeni yönetimin Cumhuriyet Halk Partisi’nin politikaları çerçevesinde, hazırlayacakları programla, çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

5 Aralık’ta yapılan ilçe kongresinde göreve getirildiklerini ve her şeyin parti uyumu ve disiplini içinde tamamlandığını ifade eden Gümülcineli, “Bundan sonraki süreçte gençlik kolları ve kadın kolları seçimlerimiz yapıldı. Seçildikten sonra 10 Aralık 2015’te ilçe yönetimimizle il yönetimimiz beraber tanışma toplantısı gerçekleştirdik. 17 Aralık gecesi de ilçe yönetimimizle görev bölümümüzü tamamladık. İlçe yönetimi olarak karşılıklı gönüllülük esasına göre arkadaşlarımızı göreve getirdik. 27 Aralık 2015 günü il kongresini de tamamladıktan sonra ilçe yönetimi olarak çalışmalarımıza yapacağımız program ile devam edeceğiz. Öncelikle köylerimizi mahallelerimizi çeşitli kurumlarımızı ziyaretlerle başlayacağız. İki grup halinde kadın ve gençlik kollarımızla birlikte yoğun bir çalışma içine gireceğiz. Kongre sürecinde bize destek veren, her türlü emeği veren tüm delege ve üyelerimize yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra tarafsızlık ilkesiyle hareket ederek bir bütün halinde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışacağız. 1 buçuk yıllık süreç içinde yoğun bir dönem geçirdik. Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Ufak tefek eksiklerimiz olmuştur. Bu eksik ve kusurlar taraflılık anlayışıyla olmayıp, böyle bir yoğun dönemde üyelerimizin belki bazı beklentilerine tam istedikleri gibi cevap vermiş olamayabiliriz. Bundan sonraki süreçte üyelerimizin delegelerimizin yönetimimizin vereceği katkıyla eleştiri aldığımız konuları dikkate alarak gerekli çalışmaları yapmaya çalışacağız.” dedi.

Kendilerinin Cumhuriyet Halk Partisi yönetimini temsil ettiklerini vurgulayarak, yönetimlerin her yere yetişmesinin mümkün olmadığını söyledi ve üye ve delegelere de bu anlamda sorumluluk düştüğünü ifade etti.

SAĞLIKLI BİR SEÇİM ORTAMI YARATTIK

Gazetecilerin, “Seçilmişler seçimlere müdahil oluyor mu?” sorusunu da cevaplandıran Gümülcineli, belediye başkanlarının da siyasetten geldiğini ve taraf olmalarının gayet normal olduğunu söyledi. Gümülcineli,“Sonuçta herkes siyasetle uğraşıyor. Belediye başkanı da olsa siyasetten buraya geliyor. Onların da taraf olma hakkı var. Bunlar demokrasilerde doğal şeyler. Ancak makamı bir insiyatif olarak kullanırsa bu doğru olmaz. Onların da taraf olma hakkı var. Biz ilk defa CHP olarak delege seçimimizi gecelere bölerek gerçekleştirdik. Sağlıklı bir seçim ortamı yarattık. İzdiham yaşanmasını önledik. Birbirine müdahale edilmesin diye böyle bir seçim süreci geçirdik.” şeklinde konuştu.

Gümülcineli, Ufuk Kanışkan yönetiminde de belediye başkanının taraf olduğunu ancak başkanın desteklediği adayın kazanamadığını dile getirerek, şunları söyledi: “Ya aday olacaksın ya da bir aday çıkartıp meydana çıkacaksın.”

Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanlığı İlçe Yönetimi’nin yeni görev dağılım listesi şu şekilde oluştu:

İlçe Başkanı: Erdoğan Gümülcineli

İlçe Sekreteri: Rıza Özzade

İlçe Saymanı: İlker Gürbüz Öner

İlçe Eğitim Sekreteri: Özgür Heves Yıldız

İlçe Bilişim Sorumlusu: Azize Top

Sivil Toplum Örgütlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı: Sait Kalan

Kadın Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcı: Nasip Çakır

Gençlik Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı: Erhan Engin

Basın, Halkla İlişkiler ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Gökmen Oğuz

Mahalle Temsilcilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı: Cemal Özdemir

Köylerden Sorumlu Başkan Yardımcıları: Sinan Kaya, Rafet Akıncı