CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı
Vedat Koyuncu, il genel meclisi adayları ile bir basın toplantısı düzenledi.
Saat 15.00 sıralarında başlayan toplantıya, Koyuncu’nun yanısıra, Edirne İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Kılıç, CHP il genel meclisi adayları Abdülaziz Çıkıkçı, Erdinç Can, Mehmet Ali Yetim, Cevdet Karagöz ve Özcan Yavaş, bazı yönetim kurulu üyeleri ve oluşturulan köy ve beldeler çalışma grubu üyeleri katıldı.

KOYUNCU: BİRAZ
UTANMALARI VARSA, AKP’LİLER KÖYLERE GİREMEZ

Vedat Koyuncu
, 15 Şubat 2014 tarihinde yapılan eğilim yoklamasında il genel meclisi aday sıralamasının belirlenmiş olduğunu ifade ederek, “Bizler, 5 adayımızla birlikte, halkımızın desteğiyle Edirne İl Genel Meclisi’nde 5-0 yapacağımıza inanıyoruz. AKP hükümetinin 12 yıldır yaptıkları ortadadır. Gerek hayvancılık politikaları, gerek tarım politikaları, köylülerimizi, çiftçilerimizi iflas noktasına getirmiştir. 12 yıl öncesine kadar çiftçimizin %10’u krediyle borçlanıyordu. %90’ı krediyle borçlanmayı bilmiyordu. Ama geldiğimiz noktada 12 yıllık AKP hükümetinin çiftçimizi bitirme planları sonunda, üreticimizin, çiftçimizin %90’ı borcu tanıdı, krediyi öğrendi. Köylülerimiz, iflas noktasına gelmiştir. Eğer bu yanlış politikalardan dolayı biraz utanmaları varsa AKP’liler köylere gidemez. Yaptıkları çalışmalarla halkımıza, köylülerimize resmen işkence etmişlerdir.” dedi.

ÇIKIKÇI:
YANLIŞIN DÜZELTİLME YERİ KONGRELERDİR

İl genel meclisi adayları adına söz alan Abdülaziz Çıkıkçı da demokratik bir yarış sonunda 5 kişinin aday olma hakkını elde ettiğini dile getirerek, şunları söyledi: “Biz bu seçim süreci içerisinde 5-0’lık sonuç için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ancak partimizde birkaç gün öncesine dayalı, kamuoyunun da yakından takip ettiği birtakım sıkıntılar, gerginlikler yaşandı. Gün gerginlik yaratma, gerginlik yaşama günü değil. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin partisinin bir eksik oy almasına neden olma gibi bir hakkı yoktur. O gün orada yaşananlar kabul edilebilir şeyler değildir. Ortada bir yanlış olsa bile, bu yanlışın düzeltilme yeri kongrelerdir. Bunun dışında bir yetki verilmişse eğer, o yetkiyi kullanmak, o yetki kimin elindeyse onun hakkıdır. Bilmediğimiz başka şeyler varsa, yönetim kurulunun ufak tefek hataları varsa bile bunları büyütmenin bir anlamı yok. Ortada yanan ufacık bir çoban ateşini provoke edip, bunu yangına çevirme hakkı hiç kimsenin yok. Herkes eline biraz su alsın, o yangını söndürmeye çalışsın.”  

SORU KABUL
ETMEDİ
Açıklamaların sona ermesinden sonra Koyuncu, basın mensuplarının “Soru sorabilir miyiz?” talebini yanıtsız bırakarak toplantının sona erdiğini söyledi.
ÇALIŞMA KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Öte yandan, CHP Keşan İlçe Başkanlığı, köyler ve beldeler ile ilgili çalışma komisyonu oluşturulduğunu açıkladı.
CHP Edirne İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kılıç’ın başkanlık edeceği komisyon şu isimlerden oluşuyor: Yusuf Kılıç, Fahrettin Bilgin, Mehmet Yılmaz, Ufuk Kanışkan, Onur Gezer.