CHP Keşan İlçe Başkanlığı tarafından dün, üzerinde “Andımız”ın bulunduğu 2 bin adet broşür dağıtıldı.

Konuyla ilgili olarak, CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıya; CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, Keşan Belediye Başkanı aday adayları Mehmet Özcan, Mustafa Bezbaş, Şenol Yalı, Ufuk Kanışkan ve Aladdin Öztürk, Beyendik Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek, kadın ve gençlik kolu üyeleri, CHP Keşan Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi aday adayları ile çok sayıda partili katıldı.

KOYUNCU: “DEMOKRASİ TRAMVAYI DURACAĞI YERE YAKLAŞIYOR”

Toplantıda konuşan Koyuncu, “Demokrasi tramvayı duracağı yere yaklaşıyor. Evet hesaplaşma zamanı geldi çattı. Ülke insanları, korku tüneline sokulmuşken, Cumhuriyet ile birlikte temel değerlerimiz yok edilmek isteniyor. Telaş bu! Çeşitli bahanelerle milli bayramlar yasaklandı ya da etkisizleştirildi. Durulmadı devam edildi! Talim Terbiye Kurulu’nun liselerdeki uluslararası ilişkiler dersinin müfredatında yaptığı değişiklikle ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün adı müfredattan çıkarıldı. Ardından okullarda ders kitaplarının taşıması gereken nitelikler değiştirildi. Yani artık ders kitapları hazırlanırken Atatürk İlke ve İnkılaplarına, laik sosyal hukuk devletine uygun olma kriteri aranmayacak dendi. Ardından dağlardan taşlardan ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sözleri silindi. Bunun akabinde Atatürk’ün posterleri makam odalarından sökülüp atıldı. Antetli kağıtlarda, internet sitelerinde TC’yi silmeye başladılar.” dedi.

“BİRÇOK ŞEY SİLİNİYOR”

Ülkede bir çok şeyin silindiğinin ve silinmek istendiğinin altını çizen Vedat Koyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sıra Andımıza geldi. Andımızda, diyor. Şimdi aslında Andımızı kaldıranları anlıyoruz. Andımız AKP’yi bozuyor. Başbakanın demokrasi paketi intikam alma paketidir. Andımızın kaldırılma nedenleri AKP’nin bünyesini bozmasıdır. Andımızda söylenenlerin AKP’de olmayanları deşifre etmesidir. ABD ve Almanya’da halen okullarda ant içiliyor. Andımız bir marştır, bir simgedir. Kimseyi daha iyi ya da daha kötü yapmaz. Andımızı yürekten okursan Atatürkçü olursun, cumhuriyetten yana olursun. Ama Andımızı yürekten okumazsan gider Hikmetyar’ın önünde diz çökersin. Gider dağdaki teröristi dinlersin, gider BOP’a eş başkan olursun. Gider kindar gençlik yetiştirirsin.”

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE”

Koyuncu sözlerini “İyilik ve başarı ne insanın söylediği marşta ne kıldığı namazda ne de okuduğu kitaptadır. İyilik insanın kalbindedir. Ve gerçeği sadece kendisi bilir. Ne mutlu Türk’üm diyene.” diyerek tamamladı.

Vedat Koyuncu’nun açıklamasının ardından toplantıya katılan CHP yöneticileri ve aday adayları, toplu olarak çarşı merkezindeki işyerlerini ziyaret ettiler ve “Andımız”ı esnafa ve diğer vatandaşlara dağıttılar.