CHP Parti Meclisi Üyesi Kutsiye Benan Baykal, dün CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Saat 10.30 sıralarında gerçekleşen ziyarette Baykal’ı, CHP Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, CHP İlçe Başkanı Vedat Koyuncu ile Belediye Başkan Aday Adayları Mustafa Bezbaş, Ufuk Kanışkan ve Şenol Yalı ile partililer karşıladı. Toplantıya daha sonra ise CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay da dahil oldu.

Toplantının başında konuşan Baykal, Keşan’a ilk gelişi olmadığını, daha önce de Keşan’da bir dizi ziyarette bulunduğunu söyledi.

Daha sonra toplantının açış konuşmasını yapan Koyuncu, Baykal’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi iktidara inanmış durumda. Adım adım bu yolda ilerliyoruz. Bu inançla ilerliyoruz. Ben bunu tüm partililerimizde ve halkımızda görüyorum. İktidara geliyoruz, çalışıyoruz, çalışacağız ve başaracağız.” dedi.

"ÖRGÜTÜN TAMAMININ AKTİF OLDUĞUNU UMUYORUM"

Vedat Koyuncu'dan sonra konuşmasına başlayan Benan Baykal Trakya Bölgesinde yoğun çalışmaların olduğunu bildiklerini ve bu başarının devam etmesini beklediklerini ifade ederek; “Sevgili il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ve milletvekillerimiz, çok değerli çalışmalar yapıyorlar.  Örgütün tamamının aktif olduğunu umuyorum. Bundan sonra yerel seçim sürecinde adayların da belirlenmesini takiben, çok daha yoğun çalışmalar başlayacaktır. Herkese başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ BU TEHLİKEYİ ÇOK ÖNCEDEN HALKA ANLATMIŞTI"

Türkiye’de her gün tehlikenin biraz daha büyüdüğünü belirten Baykal, şunları söyledi: “Bu tehlike, her gün daha da büyüyerek, ülkenin üzerini karabulutlarla sarıyor. Bundan daha kötüsü olmaz dediğimiz günlerin sabahında, ertesi gün daha kötü bir uygulamayla karşılaşıyoruz. Gerek yasalar, gerek yasa dışı uygulamalarla felaketin daha da büyüdüğünü görüyoruz. Tehlikenin farkında mısınız diye sorulduğunda artık çok geçti. CHP geçmiş siyasi tecrübesiyle, birikimiyle, yöneticilerinin ön görüleriyle bu tehlikeyi çok önceden halka anlatmıştı. Halkın karar vermesi birçok olumsuz etkenlerle, aleyhte bir sürecin başlamasına sebep olmuştu. Demek ki, 2014’ün 30 Mart’ında yapılacak olan yerel seçim, halkı ne kadar aydınlattığımız, uyandırdığımız, Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları açıklıkla anlattığımızla ilgili bir seçim olacaktır.”

"YEREL SEÇİMLERDE HER ZAMAN ADAY ÇOK ÖNEMLİDİR"

Yerel seçimlerde adayın da çok önemli olduğunu söyleyen Benan Baykal, şöyle konuştu: “Yerel seçimlerde her zaman aday çok önemlidir.  Siyasi görüşle, aday birleştiği zaman çok büyük bir başarı yakalanır.  Bu kez adaylara da çok büyük sorumluluk düşüyor. Cumhuriyet Halk Partililerin, birlik beraberlik içerisinde, birbirini seven, sayan, ekip çalışmasını başarıyla taçlandıracak çok özel insanlar olduğunu bir kez daha vurgulamalarını bekliyoruz. Bu çetin seçim süreci, gündemimizin birinci maddesi değil. Ülkenin kurtulması için yapılan çalışmalarda da olağanüstü katkı sağlamamızla ilgili herkesi bu konuda hassas olmaya saygıyla, sevgiyle çalışmaya özen göstermeye davet ediyorum. Böyle olduğuna inancım var. Bir yerel seçim kimin seçileceğinin ötesinde ülkenin kurtuluşuna katkı sağlamak için, olağanüstü bir aydınlanma döneminin yaşanmasıdır.”

Baykal, sözlerinin sonunda ise İstanbul’un Edirne’ye yakın olmasından dolayı her zaman çağrıldığında ve habersiz bir şekilde de gelebileceğini söyledi.

Ardından Baykal'a Cumhuriyet Halk Partisi Keşan Bilgi Bilişim Sorumlusu Didem Çakmak tarafından hediye takdim edildi.

Toplantı, CHP Edirne Milletvekilleri Kemal Değirmendereli ve Recep Gürkan’ın da kısa birer konuşma yapmalarıyla sona erdi.