Sonay CAN

 

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı’nın Şehitlik Parkı karşısında hazırladığı seçim bürosunun açılışı ve aday tanıtımı toplantısı geçen cumartesi günü yapıldı.

Saat 15.00 sıralarında başlayan açılış ve tanıtım toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, CHP Edirne Milletvekili ve Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, CHP Edirne İl Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Bozkurt, Keşan Belediye Başkanı ve CHP Keşan Belediye Başkan Adayı Mehmet Özcan, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ve adayları, il genel meclisi, belediye meclisi üyeleri ve adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP Keşan İlçe Sekreteri Serdar Dinçer’in sunuculuğunu yaptığı programda; Koyuncu, Özcan, Değirmendereli, Gürkan, Öztrak ve Tamaylıgil, birer konuşma yaptıktan sonra adaylar tanıtıldı.


KOYUNCU: AKP’Lİ BELEDİYELER, HİÇBİR YATIRIMI BİTİREMEDİ

İlk olarak mikrofona gelen Vedat Koyuncu, Keşan’da CHP iktidarını sürdürebilmek için önümüzdeki yerel seçimlerde yine hep birlikte çalışma sözü vererek şöyle dedi: “Keşan’ın güzel, aydınlık yüzlü cesur insanları, Keşan böyle bir coşku ve heyecan görmedi. Keşan’da CHP iktidarına devam edeceğiz. Bundan emin olabilirsiniz. Biz özgürlüklerden yanayız. Hırsızlıklardan yana değiliz. CHP iktidarı için hep birlikte çalışmaya hazır mıyız? AKP’nin AK Belediyecilik diye yutturmaya çalıştığını çevremizde görüyoruz. Paşayiğit’e bakalım, 10 yıldır AKP Belediyesi yönetiyor. Kanalizasyonunu bitiremediler, yollarını yapamadılar. Gelelim Malkara’ya, iktidar partisi belediyesi görevde ama hiçbir yatırımı bitiremediler. Kanalizasyonu bir türlü bitmek bilmedi. Beyendik ona keza, halkına su veremiyor. Lalapaşa ve Süloğlu da cabası. Ama biz onları AKP’den geri alacağız. CHP’li belediyeler yapacağız ve kendilerine buradan destek vereceğiz. Tayyip Erdoğan’ın bu konuda itirafları da var. İstanbul’a getirdiği hizmetleri anlatırken, Bakırköy, Sarıyer, Kadıköy ve Şişli’den örnek veriyor. Oysa onlar CHP’li belediyeler. Önümüzdeki dönem biz ona Keşan’ı, Trakya’yı, İzmir, İstanbul ve Ankara’yı saydıracağız. Keşan Belediye Başkanlığını iki dönem yapan, şimdi üçüncü kez, ustalık dönemi için aday olan Mehmet Özcan var. Sözü kendisine bırakıyorum.”  


ÖZCAN: 300 MİLYON LİRALIK İHALELER YAPTIK! BİR ŞAİBEM VAR MI?

Daha sonra söz alan Mehmet Özcan, alnının akıyla iki büyük yerel ve iki de genel seçim geçirdiklerini vurgulayarak, meydanlardan alnının akıyla çıktığını söyledi. Özcan, şöyle dedi:

“Bu başarılar, ekiplerimizin dürüstlüğünden ve samimiyetinden geldi. 10 yıldır sizlere elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım. Keşan’ı, Trakya’nın parlayan yıldızı durumuna getirdim. Kimsenin cesaret edemediği büyük işleri biz başardık. Yolumuz bozulur diye, altyapıyı sonraki seçimlere bırakmadık. Kim yaparsa yapsın demedik. Sırtımıza aldık ve hepsinin de altından kalktık. 10 yılda, bugünün parasıyla 300 milyon liralık ihaleler yaptık! Bir şaibem var mı? İşte farkımız bu.

‘İş yaptı ama yedi’ denmesin. ‘İş yaptı ama yemedi!’ desinler. Halkımızı, partili-partisiz diye ayırmadım. Hepinizi, sevgi ve şefkatle kucaklamaya çalıştım. Bize oy vermeyenlerin işini yapmayalım diye bir tavrımız olmadı. Belediyenin kapısına gelen herkesin işini, hemşehrilik hukuku çerçevesinde, saygı ve sevgiyle karşılayarak yaptık. Ancak, olmayacak işleri de yapmadık. Çünkü biz hukuktan ve halktan korkarız. Allah’a şükür, yiyecek ekmeğim ve geçinecek kadar param var. Allah bana bir evlat verdi ama hayrını görmedim, ayakkabı kutularını dolduramadım. Ya da ben öyle bir baba olamamışım. Biz kendi yolumuza bakacağız, Keşan’ı daha yaşanır bir kent haline getireceğiz. Biz artık yerin altından kalktık. Bundan sonra, Keşan’ı daha modern Avrupai bir kent haline getireceğiz. 7-8 aydır yerel basında ustalık projelerimizi size anlattık ama 2014-2019 arasında Keşan’a neler vaat edeceğimizi kitap halinde size sunacağız. Bir önceki dönemde vaat ettiklerimizin, %90’ını gerçekleştirdik. Bundan emin olun. Sizleri afaki vaatlerle kandırmadım. Keşan’a deniz getiremem. Buna söz vermiyorum. Keşan’da yaşayan herkes Keşanlıdır. Sizleri çok seviyorum, desteklerinizle bir beş yıl daha göreve talibim. Babalık ve ağabeylik etmeye desteklerinizle talibim. Sizleri saygıyla selamlıyorum.”


DEĞİRMENDERELİ: CHP KEŞAN’DA BAYRAĞINI DAİMA EN YÜKSEĞE DİKTİ

Mehmet Özcan’dan sonra mikrofona gelen Kemal Değirmendereli, 11 Haziran 2011 günü Keşan’da aynı coşkuyu yaşayarak, kendisinin Ankara’ya milletvekili olarak gönderildiğini söyledi. Değirmendereli, sözlerini şöyle sürdürdü: “İçinizden çıkmakla gurur duyduğum sevgili Keşan halkı. Aynı coşkuyu bu kez de sevgili başkanımızı yeniden o koltuğa oturtarak yaşayacağız. Ama bir önemli konu var. Ondan sonra bu meydanda yeni bir çapayla CHP iktidarının temellerini atacağız. CHP Keşan’da bayrağını daima en yükseklere dikti. Bunda en önemli pay sahibi olarak Keşanlı kadınlarımızı görüyoruz. Kadınlar, ne önündedir başarının ne de arkasında. Tam da ortasındadır. CHP’nin Keşan’daki en temel gücü de sevgili kadınlarımızdır. Gurur duyduğum bir konunun altını çizmek istiyorum. Burada cumhuriyet ve CHP kültürünün üst düzeyde olmasıdır. Aralarında ufak tartışmalar olsa da CHP’lilerin, kişisel duygularını bir kenara bırakıp, CHP bayrağı altında sürdürmesidir. Biz de 30 Mart’taki seçimleri kazanarak Recep Tayyip Erdoğan’a Çankaya’nın yollarını tıkayacağız. Bundan sonraki çapa da bu yüzden CHP’nin iktidar yürüyüşünün çapasıdır.”    


GÜRKAN: SÖZ VERİYORUZ, 16’DA 16 YAPACAĞIZ!”

Recep Gürkan da yaptığı konuşmada, sözlerine Pir Sultan Abdal’ın “Ben Dönmezem Yolumdan” sözleriyle başladı. Gürkan, “16 yerde seçime giriyoruz. Bizim bir rüyamız var. Bu seçimde 16’da 16 yapacağız! Söz veriyoruz. Sosyal demokrat, demokratik, katılımcı ve şeffaf belediyeciliğin örneklerini vereceğiz. Hesap verebilir belediyeciliğin nasıl olduğunu AKP’lilere de herkese de göstereceğiz. Edirne’den öyle bir çoban ateşi yakacağız ki, bu ateş, dalga dalga büyüyecek. İstanbul CHP’nin olacak. Sonraki ilk seçimlerde de Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkenin başbakanı olacak. Alnında Atatürk’ün ışığını, yüreğinde CHP’nin sevdasını yaşayanlar, hep beraber bu ülkede, rantın değil halkın iktidarını kuracağız.” dedi.


ÖZTRAK: TÜRKİYE’DEKİ REJİMİN ADI AÇIK SEÇİK DİKTATÖRLÜKTÜR!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı gün Kırklareli’de olduğunu ve orada yaptığı konuşmada, CHP’ye “Bunlar dokuz koyunu güdemez, kaybederler.” dediğini belirterek, şunları söyledi: “İnsanda biraz utanacak yüz olur. Artık yalanlarınız ortaya çıkmıştır. Recep Tayyip Erdoğan ve partisi üç kazı güdemez, üç kazı. Bundan 15 gün önceki basın toplantılarında, Türkiye’de bir devlet krizi yaşandığını söylüyorduk. Dün ilk defa Türkiye’de devlet krizi olmadığını, artık bir rejim krizi olduğunu söyledim. Çünkü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yasasını çıkartarak, hakim teminatını bitirdiler. Hakimleri ve savcıları hükümete bağladılar. Meclisi, basını, mahkemeleri ve interneti de bağladılar. Bağlamadıkları hiçbir şey kalmadı. Eskiden Türkiye’deki rejim için Hibrit Demokrasi diyorlardı şimdi ise demokrasi de gitti. Türkiye’deki bu rejimin adı, açık seçik diktatörlüktür! Bir bakan, 28 taksitte 50 milyon dolar almış, diğeri 10 taksitte 10 milyon dolar, diğeri ise 3 taksitte 1,5 milyon dolar almış. Başbakan ise bunun milletin parası olmadığını söylüyor. Ya kimin parası? Oysa, bu ülkede 40 milyon kişi, sofrasına iki günde bir kap et yemeği koyamıyor. İşte bunların Türkiye’si bu. Biz böyle bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bir devlet bankasının genel müdürü, paraları evindeki ayakkabı kutularında saklıyor. Bankada kasa yok mu?”

Öztrak, sözlerini, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın üçüncü dönem için yeniden seçileceğinden kuşkusu olmadığını belirterek, başarı dileğiyle bitirdi.


TAMAYLIGİL: MEHMET ÖZCAN, SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK

ÖRNEKLERİNDEN EN GÜZELLERİNDEN BİR TANESİ

Son olarak söz alan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil ise yaptığı coşkulu konuşmada, katılımcılardan bol bol alkış aldı. Tamaylıgil şunları söyledi: “Bir Trakyalı olarak bu Balkan topraklarının verdiği güçle, sizleri saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün yapılan yanlışlıkları duyuyoruz, görüyoruz ve kimileri bugünlere pişmanlıklarla bakıyor. Hazreti Mevlana, ‘Maya kötü olunca ne ar tutar ne haya’ demiş. Maya böyle olduktan sonra bu yaşananlar sürpriz değil. 11-12 yıldan beri bu ülkeyi yürüten ve yürütmenin başı olan ve 17 Aralık’tan sonra da sonun başlangıcının telaşı içinde olan birileri var. Buradan duysunlar, biz burada hep beraber diyoruz ki, artık senin ampulün patladı. Son kullanma tarihin doldu. Özellikle benim gibi Atatürk’ün kızı olan cumhuriyet kadınları, sizi bu ülkenin iktidar tarihinden sileceğiz. Çünkü kadınlar, fedakarlık içinde mücadele eder. Kadınlar sofrasına bir tas çorbayı getirmek için çabalar. Çocuğunun okula gitmesi ve nasıl iş bulacağı konularını kendine dert eder. Yürütmenin başı ise, yargıdan çocuğunu arabayla kaçırır. Hiç utanmadılar. Hele hele Edirne’de bir milletvekilinden bir bakan çıkardılar. Göreve geldiğinde ne oldu? ilk işi bakanlık tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti ismini çıkarmaya çalışmak oldu. Sizin onu silmeye gücünüz yetmez. Bu cumhuriyet, sonuna kadar payidar kalacak. Hele CHP olduktan sonra hiç kaldıramazsınız. Bugüne kadar sosyal demokrat belediyecilik örneklerini, millete hizmet uğruna gerçekleştiren, rant için değil, halk için belediyecilik yapan Mehmet Özcan, sosyal demokrat belediyecilik örneklerinden en güzellerinden bir tanesi. Türkiye genelinde AKP’nin ceberrut baskılarına karşı inadına halkı için dürüstlükle hizmet eden tüm belediye başkanlarıma buradan çok teşekkür ediyorum. Bu hizmetler 30 Mart’tan sonra Keşan’da artarak devam edecek. Edirne’de de devam edecek. 16 ilçede de 16’da 16 yapacağız. Aslında konuşacağımız, paylaşacağımız o kadar çok şey var ki. Kimsenin yaptığı, kimsenin yanına kalmaz. Gün gelir, devran döner ve o dönen devranda da yapılanların hepsinin tek tek hesabı sorulur!”


ADAYLAR TANITILDI, SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından, Keşan ve çevre ilçe ve beldelerin belediye başkan adayları tanıtıldı. Bunu, Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşanlı adayları ve Keşan Belediye Meclisi adaylarının tanıtımı izledi. Daha sonra CHP Keşan İlçe Başkanlığı seçim bürosunun açılışı yapıldı.