SONGÜL KONAR

Dün saat 12.00’de başlayan toplantıya CHP Keşan İlçe Başkanı Özgür Heves Yıldız, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, Millet İttifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantı da ilk konuşan CHP İlçe Başkanı Özgür Heves Yıldız oldu.

“SONUÇLARIN İLÇEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ”

Konuşmasına Türk Polis Teşkilatı’nın 174. Yıldönümünü kutlayarak ve 9 Nisan 2019 Salı günü yaşanan yangın felaketinde Süzgünler Mobilya ailesine ve yangında yaralanan itfaiye personeline geçmiş olsun dileyerek başlayan Yıldız, şunları söyledi: “Seçimlerin genel bir değerlendirmesi olarak propaganda döneminde bizi yalnız bırakmayan tüm halkımıza, partililerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, birlikte ittifak yaptığımız tüm İYİ Parti’li dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Sağlıklı bir biçimde kazasız belasız atlattığımız için hepimize de geçmiş olsun diyorum. Sonuçların ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz. Çok az bir fark olmasından dolayı her ne kadar rakamsal olarak belediye başkanlığını kaybetmiş olsak da toplumun vicdanını neredeyse aynı oyu almamız sebebiyle sorumluluk hissediyoruz. Bize oy vermiş 18 bin 400 kişiye borcumuz var. Bunu ödemek için hız kesmeden çalışmalarımıza devam edeceğimizi bildiriyoruz. Nerede hata yaptığımızı örgütümüzle tüm kurumlarımızla tartışıp önlemleri almak ve yanlışların tekrarlanmaması için çaba sarf etmekte boynumuzun borcudur. Beyendik’te belde başkanlığını kazanan arkadaşımız Muhammet Örnek’e başarılar diliyor, tebrik ediyoruz. Güzel işlere imza atacağından eminiz. Ekibine ve kendisine başarılar diliyoruz. İl Genel Meclisi’nde Keşan’ı temsil edecek olan 3 Partili arkadaşımıza da başarılar diliyor, kendilerini tebrik ediyoruz. Belediye Meclis Üyeliğine seçilen 15 arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Tüm Keşan halkı emin olsun ki akıl mantık ve bilimin ışık tuttuğu, toplumun faydasına olan tüm projelerde seçilen başkan ile ortak çalışma ve katkı sunma konusunda fedakârca çalışacaklar. Hizmet için aday oldular. Bu yolda da yürüyeceklerdir. Bu seçimlerin sonucunda ülkemizde genel anlamda Millet ittifakının başarısı bize göstermiştir ki toplumun, mevcut iktidarın toplumu ötekileştiren, yoksullaştıran, toplumu geren öfke diline ve siyasetine tepkisini göstermiş teveccühü ile CHP adaylarını 11 tane büyük şehir, 10 tane il ve 191 ilçede de başa getirmiştir.”

“HİÇBİR İNCELEMEYE ALMADAN DİREKT RET KARARI ÇIKTI”

Yıldız, daha sonra konuşmasında 31 Mart seçimlerinden sonraki 10 günlük sürecin değerlendirmesini şu ifadelerle anlattı: “Tüm sandıklarda ilçe, belde ve köy bazında ıslak imzalı tutanaklar o akşam elimize geçmiştir. Tüm ıslak tutanakları kendi sistemimize girdik. Biz sistemimize girdiğimizde 11 oy farkı ile bizim kazandığımız gördük. Bizim elimizdeki verilere göre tabi ki. Ancak Yüksek Seçim Kurulu ile bizim sistemimizde 1 sandıkta hata verdi. Bu hatayı gidermek için elimizdeki tutanağı alıp, İlçe Seçim Kurulu’na gittik. Aynı sandığın tutanağını onlar da çıkardılar ve bizim tutanak ile onların tutanağı rakamsal olarak örtüşmediğini gördük. Bu tamamen sandık başkanının hatasıdır. Belediye Meclis Üyeliğine ait rakamları belediye başkanlığı tutanağına yazmalarından kaynaklandı. Daha birleştirme tutanakları oluşturulmadığı için ‘O sandığı hemen o anda tekrar sayalım, hangi tutanak doğru diye bakalım’ dediler. Hemen açtılar, saydılar. Bizim temsilcimiz seçim kurulundan oradaydı. Bunun sonucunda rakamsal olarak onların elindeki tutanağın doğru olduğunu gördük. O akşam ki fark ve son anda değişmesi sadece o sandık ile ilgilidir. 11 fark ile Adalet Ve Kalkınma Partisi’nin lehine bir sonuç çıkmıştır. Birçok sandıkta şaibeli, maddi hatalı, rakamsal olarak birbirini tutmayan birçok tutanak tespit ettik. 36 sayfalık dilekçe şeklinde bunu İlçe Seçim Kuruluna verdik. Ertesi gün değerlendirmeye aldılar. Önce AK Parti’nin itirazlarını değerlendirdiler, onun sonucunda onların başvurduğu 13 sandıktaki tüm geçersiz oyları ve iki sandığı tamamen saydılar. Bu sabaha kadar sürdü. Saat 3.00-3.30 civarında bizim değerlendirmemize geçtiklerini söylediler. Ve sadece belli sandıklarda, geçersiz oyların yarısı sayıldı. Neticesinde 23 oy fark ile AK Parti’nin lehine bir sonuç gelişti. Sanki oyların tamamı sayılmış ya da geçersiz oyların tamamı sayılmış gibi bir kanı var. Kesinlikle doğru değildir. Zaten amacımıza ulaşamadığımız için hemen akabinde İl Seçim Kuruluna müracaatımızı da gerçekleştirdik. Hiçbir incelemeye almadan direkt ret kararı çıktı. Bu başvurumuzu bu sefer Yüksek Seçim Kurulu’na götürdük. Daha biz akşam vakitleri Yüksek Seçim Kuruluna başvurduk, ertesi sabah bize oradan da ret kararı geldi. Hiçbir incelemeye maruz kalmadan. Yani sandıklar, torbalar hala İlçe Seçim Kurulunda, ne ile ne de Ankara’ya gitmiştir.”

KENDİSİNİ KUTLUYORUM, KEŞAN'A HİZMET ETME NOKTASINDA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Yıldız’dan sonra söz alan Millet ittifakı Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı’da Türk Polis Teşkilatı’nın 174. Yıldönümünü kutlayarak ve 9 Nisan Salı günü yaşanan yangın felaketinde Süzgünler Mobilya ailesine ve yangında zarar gören itfaiye personeline geçmiş olsun dileklerini ileterek şunları söyledi: Pazartesi günü itibariyle YSK'dan gelen ret kararı ile birlikte Keşan’ımızda Yerel seçimler süreci tamamlanmış oldu. Sonuç olarak Belediye Başkanlığını Cumhur ittifakı adayı Mustafa Helvacıoğlu 23 oy farkıyla kazanmış oldu. Kendisini kutluyorum, Keşan'a hizmet etme noktasında başarılar diliyorum. Belediye Meclisinde ise Millet ittifakı olarak bizler yaklaşık 2.000 oy farkı ile 15 tane Belediye Meclis üyemizi, meclise soktuk. 15 tane Belediye Meclis Üyesine de bu 5 yıllık süreçte başarılar dilerim. Keşan ve bölgemizin ivedilikle çözülmesi gerekli önemli eksiklikleri, sorunları var. Bu noktada hep belirttiğim gibi birlikte yönetim modeliyle kentimizdeki tüm seçilmişler ve STK’lar olarak ortak hareket etmeli ve tek noktaya vurulmalıdır diye düşünüyorum kendi şahsi düşüncem bu. Yaklaşık 2 ay gibi bir sürede, seçim kampanyasında birlikte çalıştığımız, CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanlarıma, yöneticilerine, karşılıksız ve hiçbir beklenti peşinde olmadan yanımda olan, destek veren, gecesini gündüzüne katan partili, partisiz tüm dost ve arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ayrıca oy veren vermeyen tüm Keşan'da yaşayan hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu seçim sonuçlarından ortaya çıkaracağımız bir takım dersler vardır. Tabii ki bunları partimizin yetkili kurullarında ve organlarında şüphesiz değerlendireceğiz ve analiz edeceğiz. Benim kısaca değerlendirmem şu şekildedir. 20 Yıl önce karşılaştığımız durumun bir benzeridir ve 99 seçimleri bizlere bir ders olmamıştır. Kişisel çıkar, ihtiras ve menfaatler, Partimizin ve Keşanımızın menfaatlerinin önüne geçmiştir. Özetle; Adaylık açıklamamda şöyle demiştim; Sen, ben değil... Hangi görüşten olursak olalım, şehrimiz için, ülkemiz için biz olmanın zamanı geldi. Evet, arkadaşlar, dostlar maalesef biz olamadık.”