Keşan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısı dün yapıldı.

Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 17.00’de başlayan oturuma, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlık etti. Toplantıya katılmayan AK Parti’li Belediye Meclisi üyeleri Necati Görür, Ercan Dağlı, Bayram Ay, MHP’li üye Erkan Gege, CHP’li üyeler Ercan Ersoylu, Nilüfer Erk, Mehmet Ali Ürkmez, Sabri Küçükkarakaş, Sacide Ökten ve bağımsız üye Orhan Süzen, mazeretleri nedeniyle izinli sayıldı.

İZZETİYE’NİN MAHALLE OLMASI KABUL EDİLDİ

İki gündem maddesinin bulunduğu toplantıda, 14 Temmuz 2013 tarihinde İzzetiye Köyü’nün Keşan’a mahalle olarak bağlanabilmesi için referandum yapıldığını kaydeden Özcan, yasal sürecin işlemeye başladığını ve seçim sonucunun İlçe Seçim Kurulu tarafından Edirne Valiliği ile İl Seçim Kurulu’na bildirildiğini, son olarak da katılım isteğinin Keşan Belediyesi’ne iletildiğini söyledi. Mehmet Özcan, sürecin tamamlanabilmesi için İzzetiye’nin isteğinin Keşan Belediye Meclisi tarafından da onaylanması gerektiğini ve bu nedenle meclisi olağanüstü toplantıya çağırdıklarını belirterek şunları söyledi: “İzzetiye halkı, yaptıkları referandum sonucu Keşan’a bağlanmak istediklerini beyan ettiler. Yasalarımız gereği bu beyan İlçe Seçim Kurulu aracılığıyla Edirne Valiliği’ne ve İl Seçim Kurulu’na oradan da Mahalli İdareler’e bildirildi. Ve karar sonrasında Keşan Belediyesi’ne iletildi. Bağlanma kararının alınması için Meclis’in onayı ve sonrasında bu kararın İçişleri Bakanlığı’na iletilmesi gerekiyor. Paşayiğit Beldesi de Keşan’a bağlanmak için referanduma gitmiş ve gerekli süreçlerden sonra bu işlem İçişleri Bakanlığı’ndan kesin olarak onaylanmıştı. Paşayiğit Mart seçimlerinden hemen sonra Keşan’ın mahallesi olacak. İzzetiye için de şimdi karar aşamasındayız.”

Özcan daha sonra parti gruplarına söz verdi. CHP adına konuşan Erdoğan Gümülcineli, karara olumlu baktıklarını ifade etti. MHP adına konuşan Tanju Şapçı da konuya olumlu yaklaştıklarını belirterek, biraz daha bilgilendirilmek istediklerini ifade etti. Bunun üzerine yeniden söz alan Özcan, İzzetiye’nin en önemli sorununun kanalizasyon ve su olduğunu ifade ederek “İzzetiye bize belki 1-2 yıl külfet olacak gibi görünüyorsa da Keşan’ın gelişmesi açısından konuya sıcak bakıyorum.” dedi. İzzetiye’nin bundan sonra Keşan’ın herhangi bir mahallesi gibi imar uygulamalarına tabi olacağını da kaydeden Özcan, maddeyi oylamaya sundu. İzzetiye Köyü’nün Keşan’ın mahallesi olma isteği, toplantıya katılan CHP ve MHP’li üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.

PAŞAYİĞİT’İN DE ONAYI GELDİ

Mehmet Özcan, birinci gündem maddesinin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından, Paşayiğit Beldesi’nin de Keşan’ın mahallesi olma isteğinin bakanlık tarafından kabul edildiğini, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel yönetim seçimlerinin ardından Paşayiğit’in Keşan’ın mahallesi olacağını söyledi.

SAĞLIK YÜKSEK OKULU İÇİN YENİ İMAR DÜZENLEMESİ KABUL EDİLDİ

Gündemin ikinci maddesinde Trakya Üniversitesi Keşan Sağlık Yüksek Okulu için yapılan İlave İmar Planı konusu görüşüldü. Halen Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun bulunduğu üniversite kampüs alanında bulunan 313 Ada, 39 parsele kayıtlı Maliye Hazinesine ait gayrimenkule ilave imar planı yapılması konusunda önce, Keşan Belediyesi İmar İşleri Müdürü Sebahattin Eren söz aldı. Söz konusu uygulama nedeniyle yol ve mülkiyet konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını  kaydeden Eren, sözü Özcan’a bıraktı. Alanın Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kampüs alanında kaldığını ve buraya hayırsever iş adamı Ahmet Yörük tarafından 6 bin metrekare kapalı alana sahip Sağlık Bilimleri Yüksekokulu yapılmasının planlandığını ifade etti.

Konuyla ilgili olarak Ahmet Yörük ile birlikte Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne konu hakkında ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Mehmet Özcan, aynı yüksekokulun Edirne’deki üniversite merkezinde de bulunduğunu, çok küçük değişikliklerle bu tip projenin Keşan’da da uygulanmasının planlandığını söyledi ve bu kapsamda ilave imar planı değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu aktardı. Yapılan oylama sonucu istenen değişiklikler oybirliği ile kabul edildi.

ÖZCAN MECLİSE KATILIMLAR KONUSUNDA UYARDI

Olağanüstü toplantıyı kapatan Özcan, meclis üyelerinin toplantılara katılımları konusunda daha hassas davranmalarını istedi ve alınan kararların Keşan’a hayırlı olmasını dileyerek, verdikleri katkıdan dolayı meclis üyelerine teşekkür etti. Keşan Belediye Meclisi, eylül ayında belirlenecek bir tarihte olağan toplanacak.

MECLİS ÜYELERİ PAŞAYİĞİT’E GİTTİ

Toplantıyı CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu ile bazı CHP yöneticileri de izledi. Başkan Özcan ile toplantıya katılan meclis üyeleri, Koyuncu ve bazı yönetim kurulu üyeleri toplantı sonrası, Paşayiğit’te GÜNEKAB tarafından yaptırılmakta olan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası’na geçerek burada incelemelerde bulundu.

Başkan Özcan, zeminin GÜNEKAB’ın projesine çok uygun nitelikte olduğunu ifade etti ve projenin tamamlanmasıyla bölgenin çok önemli bir tesise kavuşacağını dile getirdi.