HABER MERKEZİ

“BU SAHİPSİZLİĞİ YENİMUHACİR HALKINA NASIL YAKIŞTIRIYORSUNUZ?”

Yenimuhacir Belediyesi’ne ait bazı yapılar konusunda, Başkan Türker’i eleştiren Oğuz, “TOKİ konutları yanında bulunan Yenimuhacir Belediyesi’ne ait olan terkedilmiş şekilde camları, kapıları, tuvaletleri harap edilmiş kırılmış dökülmüş durumda. Sayın başkan, siz Yenimuhacir Belediyesi’ne ait yapılara böylemi sahip çıkıyorsunuz? Bu görüntüyü, bu sahipsizliği Yenimuhacir halkına nasıl yakıştırıyorsunuz sayın başkan?” ifadelerini kullandı.

“VAAT ETTİĞİNİZ PROJELERDEN HANGİSİNİ HAYAT GEÇİRDİNİZ?”

Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker’in, göreve gelişinin ikinci yılı olduğunu hatırlatan Oğuz, devamında şunları söyledi: “Seçildiğiniz günden bu yana 24 ay geçti sayın başkan. Seçim meydanlarında vaat ettiğiniz projelerden hangisini hayat geçirdiniz? Halısaha; seçim meydanlarında gençlerimizin ihmal edildiğini ilk işinizin Yenimuhacir gençliğine bir spor kompleksi kazandırmak olduğunu söylediniz. Seçimin üzerinden 24 ay geçti siz ne yaptınız? Halısahanın yeri Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı Sayın Recep Ordu zamanında satın alındı, gerekli projelendirmeler yapıldı, her şey hazırdı ama siz hala 24 ay herşeyi hazır olan bir proje için bile ‘projelendirdik, ihale aşamasına getirdik’ gibi çeşitli bahaneler üretiyorsunuz. Yenimuhacirhalkı sizden hizmet bekliyor sayın başkan popülist söylemler değil. Eminim ki, seçim zamanı geldiğinde Yenimuhacir gençliğide bir durum değerlendirmesi yapacaktır.”

“ TAŞ ÜSTEN TAŞ KOYMADINIZ”

Yenimuhacir halkının Başkan Türker’den hizmet beklediğini belirten Ahmet Oğuz, “Seçim meydanlarında verilen vaatleriniz arasında bulunan beldemizde bulunan lise, yüksek okul ve üniversite mezunu gençlerin tespit edip, kamu veya özel sektörde işe girişlerinde yardımcı olacağınızı beyan ettiniz. Seçildikten bugüne kadar 24 ay içinde Yenimuhacir Beldesinde bulunan bahsettiğiniz kriterlere de kaç tane genç tespit ettiniz? Eğer tespit yapıldıysa kaç gencin işe girişinde yardımcı oldunuz? Kaç gencin derdine derman oldunuz? Zaman su gibi akıp geçiyor sayın başkan. 24 ay geçti daha Yenimuhacir’de taş üsten taş koymadınız. Yenimuhacir halkı sizden hizmet bekliyor. Seçim meydanlarında vaat edilen projeleri hayata geçirilmesini bekliyor. Popülist söylemler değil” şeklinde eleştirilerde bulundu.