BÜLENT SAYLAM

2014 yılından beri çalışan Karacan’ın 1 Ocak 2020 tarihinde 1 yıllık olarak sözleşmesinin yenilendiğini söyleyen Küçükoğlu, Yenimuhacir Belediye Başkanı Mustafa Türker’e konuyla ilgili olarak şu soruları yöneltti: Sayın Başkan’a soruyoruz; Madem bu norm kadroda faaliyet alanı yok neden Turgay Karacan’ın sözleşmesini yenilediniz? Belediye Başkanlığına aday olduğunuz dönemde seçim meydanlarında kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım diye söz vermediniz mi? Yenimuhacir Beldesi için vaat ettiğiniz her sözü yerine getirdiniz de sıra işçilere mi geldi?”

“BAŞKAN, AYNI GÖREVİNE DEVAM EDECEĞİNİ ŞİFAHEN BEYAN ETMİŞTİR”

Küçükoğlu, Karacan’ın Yenimuhacir Belediyesi bünyesinde 14 Eylül 2014 tarihinden 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49.maddesinin 3.fıkrası gereğince sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilmek üzere işe başladığını hatırlatarak, “22 Eylül 2014 tarihinde Su Depoları takibi ve belde içi su tesisatı patlak takibi işlerinde görevlendirilmiştir. 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonucu Yenimuhacir Belediye Yönetimi değiştikten sonra da Turgay Karacan arkadaşımız aynı görevine 31 Aralık 2019 sözleşme bitim tarihine kadar devam etmiştir. Akabinde sözleşmesi 1 Ocak 2020-31 Ocak 2020 tarihine kadar da uzatılmıştır. Yenimuhacir Belediye Başkanı Turgay Karacan arkadaşımıza sözleşme süresince aynı görevine devam edeceğini şifahen beyan etmiştir.” dedi.

“BELEDİYE İÇİNE GİRMESİ YASAKLANARAK MOBİNG UYGULANMIŞ”

Karacan’ın çeşitli tarihlerde yer değişikliği yaptırıldığını kaydeden Küçükoğlu, şunları söyledi: “6 Şubat 2020 tarihli 40352230/62 sayılı görevlendirme yazısı ile Turgay Karacan arkadaşımız mevcut görevinden alınarak temizlik, kanalizasyon işlerinde oluşacak bakım onarım işlerinde görevlendirilmiştir. Aynı gün görevlendirme yazısına 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalıştığından verilen işlerin işçilik görevleri olduğu gerekçesiyle itirazda bulunulmuştur.

Görevlendirme yazısına itirazdan sonra Turgay Karacan arkadaşımıza belediyenin bodrum katına bir masa koyularak mesaisini orada tamamlaması gerektiği ve belediye içine girmesi yasaklanarak mobing (İşyerinde Psikolojik baskı) uygulanmış ve Turgay Karacan arkadaşımızın sözleşmesi 3 Mart 2020 tarih ve 40352230/104 sayılı yazı ile sözleşmesi tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Gerekçe olarak da Turgay Karacan arkadaşımızın çalıştığı norm kadroda faaliyet alanı bulunmadığı belirtilmiştir.”

“ORTADA GÖRÜNEN 2000 METRE KİLİTLİ TAŞ VAR BAŞKA DA BİR ŞEY YOK”

CHP Yenimuhacir Belde Başkanı Oktay Küçükoğlu, sözlerini şu soruları sorarak sonlandırdı: Sayın Başkan’a soruyoruz; 1. Madem bu norm kadroda faaliyet alanı yok neden Turgay Karacan’ın sözleşmesini yenilediniz? 2. Belediye Başkanlığına aday olduğunuz dönemde seçim meydanlarında kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım diye söz vermediniz mi? 3. Yenimuhacir Beldesi için vaat ettiğiniz her sözü yerine getirdiniz de sıra işçilere mi geldi? Sayın başkan tabii ki belediye personelleri arasında görev değişikliği yapılabilir. Ama bunlar kasıtlı, yıldırma politikası amaçlı yapılmamalıdır. Sayın başkan sizi ivedilikle vaat ettiğiniz projeleri hayata geçirmeye davet ediyoruz. Malum zaman su gibi akıp geçiyor görev sürenizin 1 yılı geçti bile ama Yenimuhacir’de yapılan ortada görünen 2000 metre kilitli taş var başka da bir şey yok. Saygılarımla.