CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı Parti Okulu bünyesinde yer alan 5 kişilik “Mor Grup” ekibinin, “Fidan Dik, Kitap Oku Projesi” dün Yenimuhacir Beldesi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.  

Yenimuhacir Belediyesi yakınındaki alanda gerçekleştirilen ve saat 14.30’da başlayan etkinliğe, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, CHP Yenimuhacir Belde Başkanı Erol Alabak, CHP’nin Keşan’daki en yaşlı üyesi 85 yaşındaki Mehmet Dolaştır, CHP Keşan Kadın Kolu Başkanı Ürfet Ürkmez, Proje Danışmanı Hürol Gürkan ile partililer katıldı. Proje Grup Sözcüsü Rıza Dinçer, proje öğrencileri Yılmaz Erdem, Tahir Çağdan Akay, Sabiha Çolaklar ve Erkan Gözkan tarafından hazırlanan proje kapsamında, 150 adet fıstık çamı ile 100’ü çocuk kitabı olmak üzere toplam 200 adet kitap dağıtıldığı bildirildi.

DİNÇER: PROJELER BİZLERİ BİRİBİRİMİZE DAHA ÇOK YAKLAŞTIRACAK

Tahir Çağdan Akay tarafından program hakkında bilgi verildikten sonra açılış konuşmasını yapan, Rıza Dinçer, CHP Keşan Parti Okulu Mor Grup olarak Yenimuhacir’de gerçekleştirdikleri etkinlikte amaçlarının ağaç ve doğa sevgisiyle, kitap okuma sevgisini güçlendirmek ve vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu söyledi. CHP’nin parti okulunda tüm bunların düşünüldüğüne ve projelerin hayata geçirildiğine değinen Dinçer, şöyle dedi: “CHP, laf üretme yerine iş üreterek, bu sorunları aşıyor. Bu okullarda partililerimiz bilgilendirilerek siz halkımıza daha iyi hizmet verebilme düzeyine getirilmiştir. CHP, bundan böyle biribirimizi daha çok severek ve sayarak çalışmaya devam ederek, ülkemizi yönetmeye talip olduğunu göstermiştir. Bu projeler bizleri biribirimize daha çok yaklaştıracak. Bizler de partimizin ülke çapında gerçekleştireceği projelerde daha bir azimle çalışacağız.”

KANIŞKAN: BU ÜLKEDE CUMHURİYET DEĞERLERİNE VE

ATATÜRK İLKELERİNE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

Daha sonra söz alan Kanışkan, Mor Grup’a projesinden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi: “Parti okulumuz bünyesinde Keşan’da projelerimizden yedincisini hayata geçiriyoruz. Beldemizin çalışkan, üretken belediye başkanımız ve partililerimizle biraradayız. Ben parti okulumuzun amacının ülke genelinde anlaşıldığı için ayrıntısına değinmek istemiyorum. Gelecek pazartesi günü parti okulumuzun beşincisi çalışmaya başlayacak. Bu ülkede cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bu anlamda CHP en güvenilir ve çalışkan partidir. İktidara aday tek parti olarak cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak isteyen herkese kapımız açık.”

Konuşmaların ardından sembolik olarak fidan dikildi ve kitap dağıtıldı. Çocuklara yönelik kitaplar ise Yenimuhacir İlkokulu ve Ortaokulu’na verilmek üzere Recep Ordu’ya teslim edildi.