Sonay CAN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Başkanlığı, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Yerel Yönetim Seçimleri’nde, il genel meclisi üyelerini belirlemek için bugün seçimle, eğilim yoklaması yapacak.

Keşanspor Düğün Salonu’ndaki oy kullanma işlemi, 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 5 asıl ve 5 yedek üyenin belirleneceği seçimde, 9 sandıkta 2 bin 570 CHP’li üye oy kullanacak. Seçimde, partililer en az 3, en fazla 5 isim yazabilecek. Bunun dışındaki oylar geçersiz sayılacak.

Konuyla ilgili olarak, dün, CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda bir basın açıklaması yapıldı.

TOPLANTI, SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASIYLA BAŞLADI

Saat 14.00 sıralarında başlayan açıklamada, CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, Keşan Halkı’nın Sevgililer Günü’nü kutladı. Koyuncu, “Öncelikle Keşan Halkı’nın 14 Şubat Sevgililer Günü’nü kutluyorum. Sevgi bizim yolumuz, hizmet için sevgi, insan için sevgi, siyaset için sevgi diyorum.” dedi.

“EN AZ 3 EN FAZLA 5 ADAYIN İSMİ YAZILABİLECEK”

Vedat Koyuncu sözlerine, bir hatırlatmayla başlayarak, şöyle dedi: “Yarın (Bugün) bildiğiniz gibi Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşanlı CHP’li üyelerini belirlemek üzere eğilim yoklaması yapacağız. Bu seçim,  9 sandıkta 2 bin 570 üyemizin oy kullanmasıyla gerçekleşecek ve üyelerimiz en az 3, en fazla 5 isim yazacaklar. Bu isimler kendilerine vereceğimiz oy pusulalarında mevcut olduğundan, liste üzerinde işaretlemede bulunmaları yeterli olacak. İstedikleri isimlere x (çarpı) şeklinde işaret koyarak tercihlerini belirtecekler. Tekrar ediyorum, burada dikkat edecekleri şey, 3’ten az, 5’ten fazla isim olmaması gerekiyor. Bunun dışındaki oylar geçersiz sayılacak. Parti üyelerimizin oy kullanmaya gitmeden önce, CHP Keşan İlçe Başkanlığı’ndan mutlaka  seçmen kartlarını almaları gerekir. Bu kart sayesinde oy kullanabilecekler. Bir de kendi kimlik bilgilerini doğrulayacak nüfus cüzdanları ile başvurmaları gerekecek. İnanıyorum ki bu seçim soncunda, üyelerimizin seçeceği çok güzel bir liste oluşacak. 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimde, Edirne İl Genel Meclisi’nin Keşanlı üyelerini belirleyecek sonuç, 4-1’den sonra bu kez 5-0 olacak! Bu sonucu alacağımızı söyleyebilirim. Seçimimiz partimize ve Keşan’a hayırlı olsun. Bu seçim sonucunu CHP Edirne il Başkanlığı’nın onayına sunacağız ve resmi bir sonuç olarak da Keşan İlçe Seçim Müdürlüğü’ne vereceğiz. Keşanspor Düğün Salonu’ndaki seçim 09.00- 17.00 saatleri arasında yapılacak. Ancak seçmenlerin tamamının oy kullanması halinde sandıklar daha önce de açılarak, seçim sonucu belirlenebilecek.”

“ÜYELİK AİDATI ÖDENMEDEN DE OY KULLANILABİLECEK”

Açıklamanın ardından Koyuncu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Medya Keşan Muhabiri’nin “İl Genel Meclisi seçimi öncesinde bugün (dün) parti üyelerinin cep telefonlarına, üyelik aidatlarının ödenmesi yolunda uyarı mesajları çekildi. Bazı üyeler bu durumu, aidatlar ödenmeden, seçmen kartı verilmeyeceği şekline yorumluyor ve parti sekreterliğinden de kendilerine bu konuda uyarı yapıldığını söylüyor. Üyelik aidatını ödemeyen, seçimde oy kullanamayacak mı?” şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: “Böyle bir durum yok. Mesajlar sadece hatırlatmaya yönelik. Zaten bu konu partiye olan aidiyeti de kapsıyor. Bu konuda bir zorlama yok.” Soruların ardından basın açıklaması sona erdi.  

Oy pusulasındaki sıralama şöyle: “Birinci sıra Erdinç Can, ikinci sıra Abdülaziz Çıkıkçı, üçüncü sıra Cevdet Karagöz, dördüncü sıra Sebahattin Karaman, beşinci sıra İlker Gürbüz Öner, altıncı sıra Ersin Özdemir, yedinci sıra Nusret Uybaş, sekizinci sıra Özcan Yavaş, dokuzunca sıra Mehmet Ali Yetim, onuncu sıra Süleyman Budak.