CHP Keşan İlçe Başkanlığı geçtiğimiz Çarşamba günü AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık’ın Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın eleştirdiği haber üzerine Boyalık’a cevap verdi. AK Parti İlçe Başkanı’na bazı sorular yöneltildiği açıklamada “Bu ülkenin toprakları satılırken neden gazeteye bir demeç vermediniz?” dendi.

CHP Keşan İlçe Başkanlığının dün yapmış olduğu yazılı açıklama şöyle:

“Çarşamba günü gazetelerde AKP İlçe Başkanının yaptığı açıklamalar ile ilgili olarak şunu söylemek isteriz. Belediyemizi karalamak için elinden geleni yaparak söylediği ‘Katı atık tesisi için 2 milyon 400 bin TL’lik hibeyi uzaydan mı aldın?’, ‘Keşan’ın 1 metrekare daha yerini satmanızı istemiyoruz’ ve ‘Bu parayı uzaydan mı aldın yoksa AKP hükümetinin başında bulunduğu Devlet’ten mi? Bu Devlet’in başında da AKP hükümeti var’ cümlelerini kendisi adına olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyor, milletin vergilerinin harcanması konusundaki hassasiyetine teşekkür ediyoruz.

1. “Sayıştay raporları Meclise gelirse duman oluruz!” diyen AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Erdoğan’ın özel kalem müdürü Hasan Doğan bu sözleri söylerken ne düşünüyordunuz neden gazeteye bir demeç vermediniz?

2. Bu ülkenin toprakları, madenleri bir bir satılırken, peşkeş çekilirken neden gazeteye bir demeç vermediniz?

3. Ayakkabı kutularıyla paralarımız başkalarının evinden çıktığında neden gazeteye demeç vermediniz?

4. Deprem vergisi adı altında toplanan vergilerimiz duble yollar defalarca bozulup asfalt üstüne asfalt yapılarak harcandı, Van depremzedeleri kış vakti sokakta yattı. Neden gazeteye demeç vermediniz?

5. Güneydoğu illerimiz başta olmak üzere kullanılan kaçak elektriğin faturası halka kesilirken biz mecliste karşı çıktık, siz onayladınız. Başkalarının hırsızlığına ortak olduğunuzda neden gazeteye demeç vermediniz?

6. 193 bin civarı kiralama hariç makam aracı ki bunların 125 bini makam için kullanılıyor. Bunlar bizim vergilerimizle alınırken, bunların mazotları, tekerlekleri, bakım masrafları bizim cebimizden çıkarken neden gazeteye demeç vermediniz?

7. Ankara’da fahiş fiyatlardan bina kiralayıp sahiplerine 2 yılda binasının tüm maliyetini çıkarttıran bakanlıklar için neden gazeteye demeç vermediniz?

8. Atatürk Orman Çiftliği’ndeki ağaçlar kesildi, üzerine toplam maliyeti 20 milyar TL’yi bulduğu söylenen Kaçak Saray dikilirken, elektriğine suyuna ödenen vergilerimiz için neden gazeteye demeç vermediniz?

9. Millet’e küfür eden Cengiz Holding’in 425 Milyonluk vergi borcu silinirken neden demeç vermediniz?

10. Ve daha 20ler 30lar 40’larcası…

PEKİ, BİZ VERGİ VERİNCE DEVLETE Mİ YOKSA HÜKÜMETE Mİ ÇALIŞMIŞ OLUYORUZ?

Peki, biz vergi verince devlete mi yoksa hükümete mi çalışmış oluyoruz? Burada demokrasi ve toplumsal sözleşme yani anayasanın ne olduğunu temelinden anlatmaya başlarsak uzun sürecektir. Fakat basit olarak, Devlet; bizi tümüyle temsil eden mutlak iradedir. Hükümet ise,  apartman yöneticilerimiz nasıl apartmanın sahibi olamıyorsa devletin sahibi olmayan ancak onun yönetim hizmetini yapan geçici olarak halk tarafından seçilmiş kişiler topluluğudur. Şimdi Sayın Boyalık’ın hükümet ve Devlet arasındaki farkı henüz anlayamamış olmasını düşünerek ‘Eğer vergi ödüyorsak Devlet o desteği de, hibeyi de vermek zorundadır!’ diyoruz. Ayrıca 1 Haziran seçimlerinden önce partililerinizden bir Hanımefendi’nin “AKP Edirne’den ne kadar milletvekili çıkarırsa o kadar hizmet alacaktır.’ Sözünü söylediğinde hükümet ve devlet arasındaki farkı anlayamadığınızı fark etmiştik fakat belki anlayabilirsiniz diye bekledik. Beklentimizi her zamanki gibi boşa çıkardınız.

Satılan taşınmazların karşılığında Keşan’a 40-50 yıl hizmet verecek, aynı zamanda Keşan’ımızın sağlıklı bir şekilde ve insan sağlığını önemli ölçüde etkileyen yatırımlarını size hatırlatalım.

Keşan’ın alt yapısını oluşturan Kanalizasyon çalışmaları,

Keşan’a nefes aldıracak Pazar Yeri Kompleksi, Paşayiğit Beldesinde GÜNEKAB Katı Atık Tesisleri, vb, AKP’nin hükümeti devraldığı günden bu yana sattığı şirket ve taşınmazlar da bunlardır. Ha bir de Araplara bedava verilen yerler var, onları da Araplar’dan öğrenirsiniz artık…

AK PARTİ’NİN SATTIKLARI:

- CAM VE ÇİMENTO SANAYİ

- METAL SANAYİ

- TEKEL

- TURİZM VE DİNLENME TESİSLERİ

- EMEKLİ SANDIĞI

- ŞEKER FABRİKALARI

- ET VE BALIK ÜRETİM A.Ş

- ENERJİ SEKTÖRÜ

- AKARSU SANTRALLERİ

- TERMİK SANTRALLER

- SÜMER HOLDİNG

- MADENCİLİK

- ETİ HOLDİNG

- TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİR YOLLARI (TCDD)

- TÜRKİYE DENİZCİLİK İŞLETMESİ (TDİ)