CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan ve yönetim kurulu üyeleri, dün DİSK/Genel İş Sendikası Keşan Belediyesi İş Yeri Temsilciliği’ni ziyaret ederek, hem sorunları dinledi, hem de geçtiğimiz günlerde DİSK Genel Merkezi’ne yapılan polis baskınını kınadı. 

Saat 12.30 sıralarında gerçekleşen ziyarette, Ufuk Kanışkan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini, DİSK/Genel İş Sendikası Baş Temsilcisi Ayhan Özkaynak, Keşan İş Yeri Temsilcisi Fikret Özdemir ve Yardımcısı Mustafa Atılgan karşıladı.

Ziyarette konuşan Kanışkan, DİSK/Genel İş Keşan İş Yeri Temsilcilerinin daha önce kendilerine ziyarette bulunduğunu belirterek gerçekleşen ziyaretin hem iadei ziyaret olduğunu hem de 25 Mart 2013 tarihinde Disk Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen polis baskını ve meydana gelen olaylarla ilgili kınamada bulunacağını söyledi.

DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Kanışkan, burada yaptığı açıklamada, ziyaret için biraz geciktiklerini ifade ederek, “Özellikle ücretli çalışanların özgür sendikalarda örgütlenmesini teşvik etmek, bu anlayışla örgütlenme hakkının üzerindeki yanlı baskıların, sarı sendika yaratmaya yönelik her türlü girişimlerin sona erdirilmesini hedef almak, Cumhuriyet Halk Partisi programında da açıklıkla belirtilmiştir. Bizler bugün dünden daha çok demokrasi için ülkenin bağımsızlığı, özgürlüğü, bütünlüğü için mücadele edeceğiz. Bu bizim en temel görevlerimizdir. Bu nedenle de bugün bu ziyaretin benim için ayrı bir önemi var.” dedi.

AKP HÜKÜMETİ BASKI UYGULAMAKTADIR

25 Mart 2013 tarihinde DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Genel Merkezi’ne yapılan operasyonu kınayan Kanışkan, bu konuda da şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Genel Merkezi’ne yapılan polis operasyonu, demokrasi adına, temel hak ve özgürlükler adına, örgütlenme ve demokratik kitle örgütlerine AKP Hükümetinin temel hak ve özgürlük konularına, örgütlenmeye ve demokratik kitle örgütlerine bakışındaki çarpıklığın somut bir örneğidir. Doğrudan sendikanın tüzel kişiliğinin hedef alınması dikkat çekicidir. DİSK’e bağlı güçlü bir sendikayı yıpratma ve itibarsızlaştırma amacı taşımaktadır. AKP’nin güdümlü sendikacılık yaratma ve sınıf bilinci ile davranan sendikaları yıpratma niyetinden de destek alan bu saldırı, demokratik hak ve özgürlükler ve sosyal hukuk devleti ilkelerine aykırıdır. AKP Hükümeti, halka ve örgütlü davranan her kesime karşı baskı uygulamaktadır. Genel İş Sendikası Genel Merkezi’ne yönelik maddi ve manevi hasar hedefleyen bu saldırıyı kınıyorum.”

DESTEĞİMİZ SÜRECEK

CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan ziyaretin ardından işçilerin bulunduğu lokale geçti. Burada da kısa bir konuşma yapan Kanışkan, işçilerin sendikal mücadelelerinde her zaman destek verdiklerini bir kez daha kaydederek, bundan sonra da vermeye devam edeceklerini ifade etti.