AYGÜL KONAR

Program öncesinde Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İlçe Başkanı Özgür Heves Yıldız, Beyendik Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı ve partililer, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından adaylık açıklamasının yapılacağı Keşan Belediyesi Konferans ve Tiyatro Salonu’na geçildi. Saat 15.00 sıralarında başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“AYNI HEYECANLA ADAYIMIZA GÜÇ KATMAYA DEVAM EDERİZ”

Programda ilk olarak söz alan Yıldız, “Partimiz uzun süren bir aday adaylığı süreci yaşadı. 5 arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi Keşan Belediye Başkan Adayı olmak için yarıştılar. Genel Merkezimizin takdiriyle Şenol Yalı, başkan adaylığını getirildi. Bizler örgütümüzün belirlediği her ismin arkasında bize yakışan bir biçimde durduk, durmaya da devam edeceğiz. Aday adaylarımızın sergiledikleri düzeyli mücadelelerini tebrik ediyorum. Bir kez daha gösterdiler ki bizim parti adabımızda aday gösterilmemek yenilgi sayılmaz. Aynı heyecanla adayımıza güç katmaya devam ederiz. 3 dönemdir Keşan’ımıza büyük hizmetler yapmış mevcut Belediye Başkanımız Op. Dr. Mehmet Özcan’a teşekkürü borç bilir, partimizin atadığı adayımız Şenol Yalı’ya da sonuna kadar destek verir ve başarılar dileriz. Uzun yıllardır sosyal demokrat belediyecilikle yönetilen Keşan’da 31 Mart’ta da bu geleneğin değişmeyeceğine inanıyor, ‘Mart’ın sonu bahar’ diyoruz.”  dedi.

KEŞAN ZATEN BİZİM, HEM DE AÇIK BİR FARKLA”

Yıldız’ın ardından söz alan Gaytancıoğlu, ise şunları söyledi: 3 yılda 3 dönem, yani çok uzun süredir milletvekili değilim ama en büyük yardımcım sevgili Kemal Değirmendereli ağabeyimdir. Başım her sıkıştığında onu ararım, nasıl ki çok değerli adayımız Şenol Yalı’nın başı her sıkıştığında Mehmet Özcan’ı arayacak. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Evet, uzun süren bekleyişten sonra 5 adayımız vardı. Her biri birbirinden değerli partimizin en yüce organı olan parti meclisimiz Pazar günü (27 Ocak 2019) yaptığı toplantıda Şenol Yalı arkadaşımızı belediye başkan adayı olarak açıkladı ve tüm aday arkadaşlarımızda onun etrafında birleşti. Çünkü biz gerçekten büyük bir aileyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Öyle Yargıtay, Cumhuriyet başsavcılığına bir dilekçeyle biz bir siyasi parti kuruyoruz ‘programı budur, tüzüğü budur’ diyerek başvurmadık. Biz savaş meydanlarında kurulduk. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerinin birleşmesiyle Cumhuriyet Halk Partisi doğdu. Yani Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran parti bugün 100 yaşına yaklaştıysa ve hala salonları böyle coşkuyla doldurabiliyorsa ‘Benim iki büyük eserim var, biri Cumhuriyet, biri Cumhuriyet Halk Partisi’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz biz. Keşan’ımıza çok değerli hizmetleri olan 15 yıldır belediye başkanlığımızı yürüten Mehmet Özcan ağabeyimiz bayrağı nerede bıraktıysa bundan sonra Şenol Yalı ağabeyimiz alacak ve daha yukarılara çıkartacaktır. Biz de her zaman yanında olacağız.”

“TÜRKİYE’NİN GERÇEK GÜNDEMİNİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

Konuşmasında Türkiye gündeminden bahseden Gaytancıoğlu, ülkenin çok zor günler yaşadığını belirterek şöyle devam etti: “Hepimizi birbirimizle ‘Borcumu ödeyemedim, kredi kartının son günü geldi para bulamadım, pazara gittim istediklerimi alamadım. Çocuğum benden 20 TL istedi 5 TL verebildim. Eşim benden pazar parası istedi yarısını verebildim. Benim çocuğum üniversiteyi bitirdi, yabancı dili var ama hala işsiz. Asgari ücret alıyorum, maaşımı elden veriyorlar, sigortamı yatırmamışlar. 6 aydır işsizim. Suriyelilere verilen değer bize verilmiyor’ gibi konuları konuşuyoruz. Türkiye’nin gündeminde yoksulluk var, işsizlik var, borç var, artan borç var, ödenmeyen çiftçinin alın teri var, açlık sınırının altında maaşa mahkûm edilen emekli var ama televizyonlarda bunların hiçbir tanesi yok. Cumhuriyet Halk Partisi bunu gündeme getirecek. 31 Mart günü öyle bir tokat atacağız ki İstanbul’u, Ankara’yı, Bursa’yı, Antalya’yı, Adana’yı, Keşan’ı söylemiyorum bile. Keşan zaten bizim, hem de açık bir farkla. Türkiye’nin gerçek gündemini ortaya koyacağız. Türkiye’nin gerçek gündemi kapatılan şeker fabrikalarıdır, dayatılan nişasta bazlı şekerdir. Bakın iki gün önce nişasta bazlı şekerin kotasını %2,5’a çektiler. Hiçbir yabancı firma niye böyle yaptınız diyor mu? Demiyor, çünkü kimse denetlemiyor. Türkiye’de denetim mekanizması kalmadı. Türkiye’de yargıya güven kalmadı. Türkiye’de demokrasiyi hiç sayan bir kişi var. Bir iktidar var ama asırlık bir çınar dimdik ayakta bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz.”

“AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN OLACAĞIZ”

Gaytancıoğlu’nun ardından söz alan aday Şenol Yalı, şunları söyledi: “Bu siyasi kimlik, hiç sağa-sola yalpalamadan, Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin ışığında, kararlılıkla yürümekte olan ve 25 yıldır neferi olmaktan onur ve gurur duyduğum, Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu Cumhuriyet Halk Partisidir. Ne mutlu ki;  sizlerle birlikte bu büyük ailenin bir ferdiyim. Sevgili Dostlarım, büyük ailem ve kıymetli hemşerilerim; öncelikle gönülden bağlı olduğum Cumhuriyet Halk Parti’mizin şahsımı Keşan Belediye Başkan adayı olarak belirlemiş olmasından dolayı onur ve şeref duyduğumu belirtmek isterim. Beni bu göreve layık gören, güvenen ilk başta Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere MYK, Parti Meclisi üyeleri ve en alt kademeye kadar görev yapan yöneticilerimize, ayrıca üzerimizde emeği olan tüm büyüklerimize teşekkür ediyorum. Yine bu süreçte yanımızda olan, desteklerini esirgemeyen tüm partililerimize ve Keşan halkına yürekten şükranlarımı sunuyorum. Yine buradan huzurlarınızda, Keşan’ımıza bu hizmet sürecinde büyük fedakârlıkta bulunan, bulanacak olan sevgili eşime, çocuklarıma, yine benim üzerimde büyük emekleri olan, sevgili anneme, babama ayrıca beni yetiştiren ve Mustafa Kemal Atatürk izinde yürümemi sağlayan öğretmenlerime huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Sizlerin desteği ile Keşan’ımız için canla başla mücadele edeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Ayrıca yine benimle birlikte partimize adaylık başvurusunda bulunan ve elini taşın altına koyma cesareti gösteren tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Biliyorum ki bu süreçte benimle birlikte olacaklar ve yürüyeceklerdir. An itibariyle herkesin ‘İyi ki Keşan’da yaşıyorum’ diyeceği bir Keşan için çalışmalarımıza başlıyoruz. Keşan’ımız için yeni projeler ve yeniliklerle halkımıza hizmet için geliyoruz. Ayrıştıran değil birleştiren olacağız. Geleceğe hep birlikte daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz. İlçeden kente, kentten ülkeye, ülkeden tüm dünyaya bakışta tutarlı bir duruş, ideal, öngörü ve temenni yoksa orada kalıcı, nitelikli, sağlıklı bir ‘yerel yönetim politikasından’ söz edilemez.”

“İNATLA RANT DEĞİL, HALK DİYECEĞİZ”

“Belediyeler halkın parasıyla işlerini yaparlar ve bu işlerin hedef kitlesi de, hesap verilecek makamı da halktır.” diyen Yalı, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunun için her yıl halka açık olmak üzere bilgilendirme toplantısı yapacağız. Yetim hakkı yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz, Keşanlıların bir kuruşunu bile heba etmeden, hizmet üreterek Yine Keşan'a iade edeceğiz. Belediye başkanı olduğumda, benim mesai saatim diye bir şey olmayacak. Herkesten önce çalışmaya başlayacak, herkesten sonra bitireceğim. Halkımızı yönetime katacağız, Hayata geçireceğimiz her türlü projemizi, halka sorarak, danışarak, anketler yaparak gerçekleştireceğiz. En Büyük projelerim, görevim süresince en fazla yeşil alan ve meydan yaratmak olacaktır. İnsanlarımıza dokunmak olacaktır. Bina diken değil, ağaç diken bir Belediye Başkanı olacağım. İnatla Rant değil, Halk diyeceğiz.  Slogan değil, laf değil, iş üreteceğiz. Halkımızın yüzünü güldüreceğiz. Üretmeye mecburuz. Atamız demiş ki; ‘Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamanın yollarını aramayı, alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdur. Bu anlayışla, Keşan'ımızı bir üretim kenti haline getireceğiz. Üreten biz, kazananda biz olacağız. Kadın üretim Kooperatifleri kurarak, ev ekonomisine artı girdi sağlayacağız.  Keşan’ın, büyük projelerden çok ‘küçük dokunuşlara’ ihtiyacı var. Bu küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratacağız.”

“ŞEHRİMİZ İÇİN ÜLKEMİZ İÇİN BİZ OLMANIN ZAMANI GELDİ”

“Bir göreve talip olmak, o yere getirilmek yetmez. O görevi gereğince yerine getirmek hepsinden önemlidir. Yoksa yazık olur, koskoca emeklere, hazırlıklara, sana güvenenlere ve her şeyden önce hak edilmesi gereken ve ancak bir kere yaşanacak olan şu güzelim hayata” diyen Şenol Yalı, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Başkanlık, önce bunları bilmeyi gerektirir. 31 Martta tekrar barışın ve kardeşliğin kentinde, karları yararak ortaya çıkan kardelen çiçekleri gibi, CHP iktidarını yeniden iktidara getireceğiz. Böylelikle tek adam rejimi olan saray saltanatına son vererek yeniden parlamenter demokratik hükümet sistemini hayata geçireceğiz. Karanlığa karşı aydınlığı, sömürüye karşı emeği, faşizme karşı demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz. Merhum Rasim Ergene'nin dürüstlüğünü, merhum Mehmet Gemici'nin halk ile iç içe oluşunu ve şu anda aramızda değil ama canlı olarak bu konuşmamı evinden izleyen, Belediye Başkanımız Metin Çırpan'ın yaratıcılığı, yürüdüğüm bu yolda ışığım olacaktır. Yine Nazmi Başar, Rüstem Bayraktar, Raşit Gürer, İsmail Eker, Bilal Ergeç, Harun Yalçın gibi Keşan'a ve partimize hizmetleri olmuş,  birçok değerli büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Evet; Sevgili Mehmet Başkanım hiç merak etme, ismini saydığım bu büyüklerimizden aldığın ve daha yukarılara çıkardığın bu bayrağı, emaneti, bizler yere düşürmeyiz, hatta daha yukarılara çıkaracağız. Bunu yaparken en büyük destekçimiz ve yol göstericimiz yine sen olacaksın. Hangi görüşten olursak olalım, şehrimiz için ülkemiz için biz olmanın zamanı geldi. Çünkü biz olunca sevgi olur. Biz olunca saygı olur. Biz olunca birliktelik olur, mutluluk olur, umut olur. En sonunda daha güzel bir Keşan ve yaşanılası bir Türkiye olur. Yolumuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yol, ışığımız onun devrimlerini gösteren altı oktur.”