CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünün konuğu olarak katıldığı bir toplantı sonrası Edirne ile ilgili attığı tweetler nedeniyle tepki toplayan Mustafa Armağan hakkında yazılı açıklama yaptı.  CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nın açıklaması şöyle:

“Meslektaşları tarafından ‘Yalan yanlış bilgiler vermekle’ suçlanan, basında kendisine Damat Ferit Paşanın torunuyum diyen, her fırsatta Atatürk’e hakareti görev edinmiş, tarihini bilmeyen güya tarihçi zat’ı İl Milli Eğitim Müdürlüğü hangi akla dayanarak öğrencilerin karşısına çıkarabiliyor.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünün öğrencilerine Konferans verecek kişi ve kişiler hakkında bilgi sahibi olması gerekmez mi! Kaldı ki edebiyat günleri etkinliklerinin amacı okuma-yazmaya olan eğilimi artırmak, edebiyatın bütünleştirici etkisiyle öğrenci, öğretmen ve edebiyatseverleri, edebiyat dünyasının önde gelen isimleri ile buluşturmaktır. Konferans vermesi için davet edilen kişinin edebiyatla uzaktan yakından alakası olmadığı bellidir. Hangi gaflet içerisinde Örgün ve yaygın eğitim kurumlarından sorumlu bir devlet kurumu, bütünüyle amacının dışında hareket ederek, görev ve sorumluluk sınırlarını aşmayı başarabilmiştir.

M. Kemal Atatürk milli eğitimin nasıl bir nitelik taşıması gerektiğini, ‘Bir milli eğitim programından bahsederken, eski devrin hurafelerinden ve fıtri niteliklerimizle hiç de münasebeti olmayan yabancı fikirlerden, doğudan ve batıdan gelebilen bütün tesirlerden tamamen uzak, milli ve tarihi seciyemize uygun bir kültür kastediyorum.’ diyerek açık ve net ifade etmiştir.

Edirne Milletvekilimiz Erdin Bircan’ın TBMM’ne vermiş olduğu soru önergesinin cevabını bekliyoruz.

Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı, tarihten ders almamış,  çakma tarihçi Mustafa Armağan’ı çağdaş bir il olan, Atatürk İlke ve devrimlerine gönülden bağlı, Cumhuriyet abidesi Edirnemizde,  bu şahsına münhasır zat’ı muhtereme fırsat veren, sebep olan Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü kınıyoruz.”