** CHP İlçe Yönetimi’nde yaşanan istifalar konusunda Kanışkan, “İstifa eden yönetici arkadaşlarımız keşke bu konuyu yönetim kurulu odasında birkaç kez daha konuşsaydılar. Bir yanlış varsa bu konuda orada konuşulsaydı. Bir yöneticimiz geri döndüğüne göre, yeterince konuşulmadığı anlaşılıyor.” dedi.

 

NEŞE TOSUN

 

30 Mart Yerel Seçimleri öncesi CHP’den Keşan Belediye Başkan Aday Adayı olan ve aynı zamanda CHP İl Kurultay Delegesi Ufuk Kanışkan, dün yaptığı açıklamada, CHP Keşan İlçe Yönetimi’nde yaşanan istifalar ve CHP İlçe Sekreteri Canan Yılmaz’ın işten çıkarılmasıyla ilgili düşüncesini açıkladı.

“BU TARTIŞMALARIN KİMSEYE FAYDASI YOK”

CHP’liler arasında yaşanan gelişmeler hakkında görüşünü istediğimiz Kanışkan, açıklamasına; Hz. Mevlana’nın “Kusur bulmak için bakarsan birine mutlaka kusur bulursun, kusuru görmemeyi marifet edinirsen eğer o zaman kusursuz olursun.” sözünü hatırlatarak, “Uzun süredir sanki birileri her vesileyle İlçe Yönetimi hakkında kamuoyu nezdinde kusur arıyor. Ne yazık ki parti içindeki her konuyu, kamuoyunda tartışmayı alışkanlık haline getirdi. ‘Sert eleştiriler yaptı’ denecek açıklamalar, parti içinde tedirgin edici. Hele aynı parti içinde daha bir özenli olmalıyız. Bu durum bana ülkede yaratılmaya çalışılan, siyaseti kutuplaştırma tarzını anımsatıyor. Yerel seçim öncesinde ilçe başkanımız, ilçe yönetimimiz konusunda bu tarz açıklamalar yapıldı, girişimlerde bulunuldu. Bunların kimseye faydası yok.” dedi.

BOŞ ŞEYLERLE ZAMAN KAYBETMEMELİ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın “Bu yönetim derhal istifa etmeli” şeklindeki söylemine karşılık Ufuk Kanışkan, şu açıklamayı yaptı:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir tüzüğü var. Herkesin görevi sorumlulukları var. Kimin nereyi yöneteceği belli. Örgütler belediyeyi yönetemeyeceği gibi aksi de olmamalı. Şimdi ne meşruluğunu yitirmiş? Anlaşılır gibi değil. Boş şeylerle zaman kaybetmemeli. Halen 2012 yılının Nisan ayındaki ilçe seçimlerinde kalmamak lazım. Herkes o günleri hatırlıyor. Yine neler söylendi, neler yapıldı. Önem verdiğimiz, değer verdiğimiz, almaksızın verdiğimiz partimiz için biz o gün olduğu gibi susan olacağız. Siyasette geçmişle uğraşmamalı, geleceğe bakmalı.”

BENCE İŞÇİNİN EMEĞİ BİR DEĞER

İlçe Sekreteri Canan Yılmaz’ın işten çıkarılması ile ilgili de Kanışkan, şunları ifade etti:

“Dünyanın neresinde olursa olsun kim olursa olsun emeğiyle çalışanın işsiz kalması üzücü. Ama iş akitleri mutlaka sürer diye bir kural yok. İş akdinin sona erdirilmesinin sebebi önemli. Gerekçesi olmalı, keyfi olmamalı. ‘Bana selam vermedi, bana oy vermedi’ böyle olmamalı. Hangi nedenle olduğunu yönetim kurulu biliyor elbette. İlçe seçimindeki çekişmeye bağlamak insafsızlık. Aradan iki yıl geçmiş, çalışılmış, şimdi bu nedeni dillendirmek anlaşılır gibi değil. Buradan siyasi fırsat aramak da doğru değil. Bence işçinin emeği bir değer. Bu değerin, işçinin yasal haklarının yerine getirilmesi son derece önemli. Bu konudaki çok sayıda olumsuzluklarda susanlar kamuoyunun gözünden kaçmıyor inanıyorum.

Bu durumu on işçinin işten atılması ile kıyaslamak mümkün değil. Bu işçiler haklarını almak için halen hukuk mücadelesi veriyor. Taşeron işçi sorunu ülkenin kanayan yarası.”

YERLERİNE GELENLER PARTİNİN BAŞARISI İÇİN ÇALIŞACAKLAR

CHP İlçe Yönetimi’nde yaşanan istifalar konusunda ise Kanışkan, şunları ifade etti:

“İstifa eden yönetici arkadaşlarımız keşke bu konuyu yönetim kurulu odasında birkaç kez daha konuşsaydılar. Bir yanlış varsa bu konu da orada konuşulsaydı. Bir yöneticimiz geri döndüğüne göre yeterince konuşulmadığı anlaşılıyor. Başka noktalarda konuşmanın anlamı, faydası yok ne yazık ki. Hepsiyle birlikte görev yaptım. Hepsinin Cumhuriyet Halk Partisi’ne önemli katkıları oldu. Yerlerine gelenler de partinin başarısı için çalışacaklar.”

GENİŞLETİLMİŞ TOPLANTI GEREKLİLİKTEN ÇOK ZORUNLU ŞU ANDA

Ufuk Kanışkan, Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı’nın önerdiği İlçe Danışma Kurulu Toplantısı ile ilgili de, “Genişletilmiş toplantı gereklilikten çok zorunlu şu anda. Partinin danışma kurulları toplantı yönetmeliği ‘yerel ve genel seçimlerden sonra en geç iki ay içinde il ve ilçe danışma kurulu toplantıları yapılır’ diyor. İl ve ilçe başkanlıkları gereğini yapacaktır. Yönetmelik gereğince ilçe danışma toplantısına,  il başkanı, il yönetim kurulu üyeleri,  ilçe başkanı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları, belde örgütlerinin başkanları, ilçe çevresi içindeki partili belediye başkanları, ilçedeki belediye meclisinin partili üyeleri, ilçeden seçilen il genel meclisinin partili üyeleri, ilçede oturan kurultay temsilcileri, partili muhtarlar, ilçe çevresindeki sendikalar, meslek kuruluşları ile tarım üretim ve tarım satış kooperatiflerinin partili başkanları, ilçede oluşturulan ve sürekli çalışan komisyonların başkanları katılıyor. Sonrasında daha geniş bir toplantı da yapılabilir.” şeklinde konuştu.

KAMUOYU ÖNÜNDE TARTIŞMALARA SON VERİLMELİ

Kanışkan açıklamasının sonunda, parti içi konuların kamuoyu önünde tartışılmasına son verilmesi gerektiğine işaret ederek, “Partinin önündeki hedef Cumhurbaşkanlığı seçimi olmalı.” dedi.