CHP’li Edirne İl Genel Meclisi üyesi Sebahattin Karaman dün yaptığı açıklamada, 2 ay önce Edirne Valisi Hasan Duruer’in Keşan köylerini güzelleştirmek için sözünü verdiği 150 bin TL’lik ödeneğin son durumu hakkında bilgi vererek, konunun bu hafta Edirne’de yapılacak olan toplantılarda ele alınacağını ve büyük ihtimalle karara bağlanacağını söyledi.

 Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kemik’in ödeneğin Keşan’a gelmesine bazılarının engel olduğu yönündeki söylemlerine kesinlikle katılmadığını da kaydeden Karaman, “Bu para Keşan Kaymakamlığı aracılığı ile dağıtılacak. Bu ödeneğin çıkartılmasının uzama sebeplerinden biri de aralarında Valilik Genel Sekreteri ve Şube Müdürlerinin de bulunduğu birçok personelin tayin nedeniyle değişmesi.” dedi.

VALİMİZ “OLUR” DEDİ

Muhtarlar ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarette Keşan Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Abdullah Kemik’in, Edirne Valisi Duruer’den köylerin güzelleştirilmesi için ödenek talebinde bulunduğunu hatırlatan Karaman, şöyle konuştu: Bu istek karşısında Valimiz isteklerinin en kısa zamanda yerine getirileceği sözünü verdi. Bunun sonunda Kaymakamlık kanalı ile dilekçemizi yazdık ve Valiliğe ulaştırdık. Bunun gereğinin de yapılacağını düşünüyorum. Bu ödenek talebinde muhtarlarımız bazı köylerin taş yol işi, mezarlık düzenlemesi ve köy güzelleştirme projesini Valimize anlattılar. Bu ödenek Keşan Kaymakamlığına aktarıldığında öncelikli sorunu olan köylerimiz tespit edilecek ve düzenlemeler yapılacaktır.”

UZAMA SEBEBİ TAYİNLER

Bu ödeneğin çıkartılmasının uzama sebeplerinin arasında Valilik Genel Sekreteri ve Şube Müdürlerinin tam bu süreç içerisinde değişmesi olduğunu da ifade eden Karaman, Aksama bu personel değişikliklerinden kaynaklandı ancak önümüzdeki günlerde bu çalışmaların hayata geçirileceğini sanıyorum. Bu hafta içinde yapacağımız toplantılarda ve ödeneğin kaderi bu hafta içinde netleşecektir. Ben Abdullah Kemik’in basında birilerinin engel olduğu yönünde yaptığı açıklamalara ihtimal vermek istemiyorum. Keşan için gelen bir paraya bir Keşanlının engel olması kabul edilemez.” dedi.