Karaman'da Ensar Vakfı'na ait bir yurtta 10 çocuğa cinsel istismarın uygulandığının ortaya çıkmasının yankıları sürerken CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)’li gençler, CHP Keşan İlçe Başkanlığı Binasında yaptıkları basın açıklamasının ardından Keşan Adalet Sarayı'na dilekçe vererek Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP’li gençlere İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli ve partililerde destek verdi.

BU KONUDA GENÇLİK KOLLARIMIZ DA DUYARLILIK VE HASSASİYET GÖSTERDİLER

CHP Keşan İlçe Gençlik Kollarının, CHP Keşan İlçe Başkanlık binasından yaptıkları basın açıklamasında ilk olarak konuşan CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli şunları söyledi: “Hepimizin bildiği gibi son birkaç günde ülkemizdeki bazı çocuk vakıflarında yaşanan cinsel ve taciz olaylarının kamuoyunda ciddi şekilde gündeme geldiğini hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamda bunla ilgili mecliste bu tür vakıfların denetlenmesi kontrol edilmesi araştırılması konusunda bir komisyon kurulması önerisi gündeme getirildi. Ancak mevcut iktidar partisi AKP’yi ve aile çocuktan sorumlu bakanın ‘Bir kerelik suçla bir şey olmaz bu tür vakıfları yıpratmayalım’ ifadesi kullanarak komisyon kurulmasını reddettiler. Bursa Milletvekilimiz Lale Karabıyık, AKP’lilerin neye hayır dediklerini, bu konudaki araştırmanın konusunu bilmeden reddettikleri ifade etti. Etkili ve ana yüreğiyle yaptığı konuşma sonucu tekrar bu konudaki vakıfların araştırılması incelenmesi konusunda tüm siyasi partilerle birlikte bir komisyon oluşturulmasına karar verildi. Bu konuda gençlik kollarımız da duyarlılık ve hasiyet gösterdiler. Bu tür yaşanan çirkin olayları kınama adına basına bir açıklama yapıp ayrıca Cumhuriyet Başsavcısına suç duyurusunda bulunacaklar. Gençlik kollarımıza başta Mehmet Güneş Yılmaz olmak üzere bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

TÜRKİYE İÇİN BİR ŞEREF VE HAYSİYET MESELESİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR

Sonrasında konuşan CHP Keşan Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Güneş Yılmaz şu ifadelere yer verdi: Sadece bir okula bağlı olarak yaşanan bu olayda bile olayın bütün sorumlularıyla ilgili idari işlem yürütülürken tüm Türkiye’de yurtları olan ve eğitim faaliyetlerini sürdüren Ensar Vakfı'nda yaşanan cinsel istismar vakası tek bir kişinin suçuymuş gibi gösterilmeye ve sorumlular yargıdan kaçırılmaya çalışılıyor. Sanki vakıfla hiç ilgisi olmayan bir kişi (sanki sokaktan geçen bir adam) dini eğitim alması için vakfa emanet edilmiş olan 45 çocuğa tecavüz etmiş, vakfın bu olayla ilgili hiçbir mesuliyeti yokmuş gibi bir tavır takınılıyor. Kendi kurumlarında gerçekleşen 45 çocuğa tecavüz vakasını tek bir kişiye yıkıp işin içinden sıyrılmaya çalışan sözde vakıf. Şu an amaçladıkları tek şey suçun münferit bir olay sayılması ve vakıfla bağlantısının sorgulanmaması. Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün tekke ve zaviyeleri neden kapattırdığının kanıtıdır. Tabağınızdan böcek çıkan bir restoranda, ‘bu durum kurumu bağlamaz, bu böceğin bireysel seçimidir.’ diyemeyiz. Pisliğiyle, böceğin yaşamasına ve çoğalmasına elverişli habitatı yaratmış olan restoranı suçlarız. Kişilerin özel hayatında yaptıkları, çalıştıkları kurumu bağlamaz, ama kişilerin, kurumlarının yarattığı ortamda, kurumlarının denetimine takılmadan, kurumlarının hizmetleri süresince icra ettikleri suçlar, o kurumu sonuna kadar bağlar. Küçükler bizim geleceğimiz bizim kardeşlerimiz bizim torunlarımız. Duyarlı vatandaşlar olarak bu kurum kapatılsa dahi herkesi bu kurumda görev alanların yöneticilik yapanların takip edilmesini bekliyorum, çünkü bu kurum kapatılıp başka bir kurum adı altında tekrar açılabilir bu kişiler bu yaptıklarına yine devam edebilir. Bu konu artık Türkiye için bir şeref ve haysiyet meselesine dönüşmüştür. Birazcık da olsa vicdan sahibi olan her vatandaşın bu konunun sonuna kadar takipçisi olması gerekmektedir.”

Açıklamanın ardından CHP Keşan Gençlik Kolları, Keşan Adalet Sarayına giderek suç duyurusunda bulundular.