AYGÜL KONAR

CHP Keşan İlçe Başkanı Recep Pekcan ile muhtarları ziyaret eden Gaytancıoğlu, Yenimescit Mahalle Muhtarlığında yaptığı açıklamada; muhtarların halkın sorunlarını en iyi bilen seçilmişler olduğunu söyledi.

Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi belirten Gaytancıoğlu, iktidarın önceliklerinin halktan yana olmadığını belirtti.

“MUHTARLARIMIZIN BELLİ GELİRİ OLSA DA ONLARA BÜTÇE VERİLMESİ GEREKİYOR”

Sözlerine Türkiye’nin çok yoğun bir gündem içerisinde olduğunu belirterek başlayan Gaytancıoğlu: “Pandemi sıkıntıları çekiyor. İlçe başbakanımız ile birlikte halkın sorunlarını dinlemeye ve çözüm önerileri getirmeye ve bunları TBMM’de dile getirmeye gayret gösteriyorum. Halkın temsilcileri olan, seçimle gelen ve en demokratik şekilde seçilen muhtarlarımı ziyaret ediyoruz. Vakit oldukça hepsini ziyaret etmeye gayret göstereceğiz. Mahallede ki durumları çok iyi bildikleri için muhtarlarımızdan bilgi alıyoruz. Muhtarlarımızla ilgili partimizin çok ciddi çalışmaları var. Muhtarlarımız halkın içinde yaşan toplumun aynalarıdır. Biz mahalle kültüründe büyümüş bir toplumuz. Muhtarlarımızın belli geliri olsa da onlara bütçe verilmesi gerekiyor. Seçimle geliyorlar. Bizler bir partinin gücünü arakamızda hissediyoruz ama muhtarların gücü kendileri. Kendilerini ve azalarını ortaya koyarak sokak sokak, ev ev gezerek oy istiyorlar. O yüzden muhtar olmak kolay değil. Muhtarlar mahallelerin sorunlarını daha iyi biliyor ama maalesef her muhtarda haciz, icra evrakları çok fazla. Sadece Yeni Mescit mahallesinde değil. Bu Edirne içinde Türkiye içinde geçerli. Binlerce haciz, iflas, mahkeme kâğıtları var. Bu da toplumun ciddi sorunlarının olduğunun göstergesidir” dedi.

“İKTİDAR MAALESEF ÖNCELİĞİNİ HALKTAN YANA YAPAMADI

Türkiye’de sorunların mevcut iktidarla düzelmeyeceğini vurgulayan Gaytancıoğlu: “Türkiye’ye yeni bir iktidar lazım. İktidar maalesef önceliğini halktan yana yapamadı. Hep kendine yakın kişiler, gruplar, firmalarla çalışıyor. Bazı yatırımların bugün boş olduğunu görüyoruz. Bugün bize Çanakkale Köprüsü, Avrasya Tüneli gerekli mi? Tabi ki gerekli ama bunların bütçeye bir yük oluşturmayacağı söylenerek başlandı. Ciddi yükler oluşturduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yılın yarısına baktığımızda 100 milyar TL beşli çete dediğimiz yap işlet devret modeliyle halkın kanını emen müteahhitlere aktarılan bir kaynak var. Keşke bu kaynak muhtarlarımızın emrine sunulsaydı, sosyal yardımlara öncelik verilerek insanlara dağıtılsaydı, güzel bir toplum dayanışması olsaydı ya da üreten sektörlere kaynak ayrılsaydı. Partimizin bu konuda çalışmaları var. Tarıma üç katı kaynak ayrılabilirdi. Beşli çeteye ayrılan bu kaynaklarla emekliye üçer maaş ödeme yapılabilirdi. Pandemiyi daha rahat atlatabilirdik” şeklinde konuştu

“ESNAFIMIZI ZOR GÜNLER BEKLİYOR”

Salgın kapsamında bundan sonra daha zor günlerin beklediğini belirten Gaytnacıoğlu sözlerine şöyle sürdürdü: “Mutant virüsün olduğunu söylüyorlar. Geçtiğimiz gün Edirne Tabipler Odası Başkanımızı ziyaret ettim. Virüsün daha da şekil değiştirerek hastalık yapma kabiliyetinin yükseldiğini ve insanların daha çok etkileneceğini söyledi. Bizler başından beri 14 günlük bir tam kapanma önermiştik. Bu kabul görmedi. Hafta sonu ve günü birlik kapanmalarla AVM’leri açık tutarak esnafı kapatarak bu işler olmuyor. Dolayısıyla esnafımızı zor günler bekliyor. İnsanlar zaten zor günler içerisinden geçiyor. Kredilelerle bir yere kadar dayanabilir.”

“TAM KAPANMA KARARININ BİR AN ÖNCE ALINMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Ramazan ayında kapanmanın söz konusu olup olmadığı sorusunu da değerlendiren Gaytancıoğlu sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bilimin ötesine geçmemek gerekiyor. Bilim adamları ne diyor ona bakmak lazım. Bana sorarsanız ramazan ayını, bayramı beklemek yanlış. Bundan bir yıl önce aldığımız tedbirler kapsamında şehirlerarası yolculuk yapmıyorduk. Üç dört günlük kapanmalar olmuştu. Şimdi cumartesiyi de kaldırdılar. Birde bazı yerler turuncu renkteyken açıldı. Şimdi o iller kırmızıya döndü hala açık ama Edirne’deki iş yerleri kapalı. İnsanlar çok zor durumda. İktidar artık süreci yönetmez duruma geldi. Toplumumuzu da sağlıklı tutmak zorundayız. O nedenle tam kapanma kararının bir an önce alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda bilim adamları da aynı görüşte. Bundan kaçış olacağını düşünmüyorum.”

Daha sonra söz alam Yenimescit Mahalle Muhtarı Fikret Kantar: “Muhtarlar olarak halkın teveccühüyle seçilmiş demokrasinin temel taşlarıyız. Bir yıldan beri dünyayı ve ülkemizi baskı altına alan bir Kovid-19 virüsü var. Bu hastalık nedeniyle de vekillerimizin bizi dolaşması, mahallemizde ki sıkıntıları öğrenmesi, çözüm önerileri sunmaları bizleri sevindiriyor. Vekilimize ve ilçe başkanımıza geldikleri için teşekkür ediyorum. Ayaklarına sağlık” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda İlçe Başkanı Recep Pekcan, Kantar’a Atatürk resimli ajanda hediye etti.