GİZEM GÖRÜR

Açıklamasına, “Adalet Yürüyüşü’nden sonra, 4 günlük bir Adalet Kurultayı gerçekleştiriyoruz.” diyerek, başlayan Gaytancıoğlu şunları söyledi: “Bu kurultayda, Türkiye’de yaşanan adaletsizlikleri yurttaşlarımız dile getirsinler diye açık bir kürsü oluşturduk. Buraya gelen partili-partisiz herkes yaşadığı adaletsizliği anlatabilir. Geçimde, eğitimde, inançta, seçimde, hukukta ve birçok alanda adalet konularını işliyoruz. Çadırlarda, ihalelerde yaşanan yolsuzluklar, taşeron işçilerin yaşadığı sorunlar, sağlıkta ve eğitimde yaşanan sorunlar hakkında, görüş alışverişinde bulunuyoruz. CHP olarak, insanları bu kurultaya davet ettik ancak, burada CHP’li milletvekilleri konuşmuyorlar. Sadece gelenlerin sorunlarını dinliyoruz. CHP’nin ilerde oluşabilecek politikalarının nasıl olması gerektiği yönünde notlar alıyoruz.”

İNSANLAR ÇOK FAZLA EZİLİYORLAR

Kurultaya katılanların, “İktidarda, Adalet ve Kalkınma Partisi bulunuyor ancak, en fazla adaletsizlik bu dönemde yaşandı.” şeklindeki söylemlerinde bulunduğunu hatırlatarak, sözlerine devam eden Okan Gaytancıoğlu, şöyle dedi: “15 yıldır Türkiye’yi yöneten AKP, çok fazla adaletsizlik yarattı. İktidara gelirken de, ‘hak, hukuk, adalet’ diyerek, geldiler. AKP iktidara gelirken, Amerika’daki zencileri örnek göstererek, ötekileştirilen insanların sesi olacaklarını ifade ettiler. Ancak, şuanda da, malı götürüyorlar. Sistemden nemalanıyorlar. Kendilerine göre; ekonomik bir ekip, burjuva ve medya oluşturdular. Ama bu düzen yoksulların, çiftçilerin, işçilerin ve emekçilerin lehine oluşturulmadı. Kısacası, insanlar çok fazla eziliyorlar.”

BİZ KURULTAYA 10 BİN KİŞİ BEKLERKEN ALANDA 50 BİN KİŞİ VAR

Gaytancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: Vatandaşımız hangi partiye oy verirse versin, Türkiye’deki ciddi sıkıntıları görüyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi’ni de bir umut olarak görüyorlar. Biz, kurultaya 10 bin kişi beklerken; alanda 50 bin kişi var.”

CHP OLARAK, ÜLKEYİ YÖNETMEYE HAZIRIZ VE İSTEKLİYİZ

“Kurultay’dan sonraki adım ne olacak?” şeklindeki soruya cevap veren Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “CHP Genel Başkanı ve milletvekilleri sürekli sahadalar, sahada olmaya da, devam edecekler. Genel Başkanımızla birlikte Anadolu turu yapıyoruz. Kurban Bayramı’ndan sonra da, turumuza devam edeceğiz. 81 şehre gidip, partili olmayan vatandaşlarımızla görüşüp, CHP’ye neden oy vermediklerini soracağız. CHP’nin bir umut olduklarını anlatacağız. CHP olarak, ülkeyi yönetmeye hazırız ve istekliyiz.”

BÖYLE BİR KURULTAY YAPMA KARARI ALDIK

Adalet Kurultayı hakkında değerlendirmelerde bulunan Bircan, şunları söyledi:Öncelikle çok başarılı bir Adalet Yürüyüşü ve Adalet Mitingi gerçekleştirdik. Adalet sözcüğü; herkese yapılan adaletsizlikten ortaya çıktı. Bizim söylemimiz eşitlikti. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’na verilen ceza sonrasında, bu adalet söylemi artarak, devam etti. Ancak, bu sadece Enis Berberoğlu için değil; Türkiye’deki tüm adaletsizliklere karşı yapılan bir yürüyüştür. Yürüyüşten sonra, adaletsizliğe karşı neler yapılabileceği gündeme geldi. Türkiye’de adaletsizliğe karşı durdunuz ancak, bundan sonra ne yapılacağı konusunda vatandaşlar bize soruyordu. Bu çerçevede; böyle bir kurultay yapma kararı aldık.”

SATACAK BİR ŞEY KALMADI

Erdin Bircan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adalet ve Kalkınma Partisi; adalet diyerek ve isteyerek geldiler. Ancak, en büyük adaletsizliği yapanlar Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Kalkınmayı zaten yok ettiler. Cumhuriyet değerlerinin ne kadar mal varlığı varsa, hepsini satarak, kalkınma hamlesi yaptılar. Fakat bitti ve şu anda kalkınma hamlesi geriye gidiyor. Satacak bir şey kalmadı. Adaletin bittiğinin bir göstergesidir. En son KHK’yla birlikte milletvekili dokunulmazlığı kalktı. Bunu kim kaldırıyor; AKP’nin başında bulunan Cumhurbaşkanı yapıyor. Adaletsizlik burada başlıyor. Kısacası, faşizm ve dikta iş başındadır. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı iş, diktatörlüktür. OHAL devam ettiği sürece, ülke geriye doğru gidiyor.”

ADALETİ SAĞLAYACAK BİZLERİZ

CHP’nin vatandaşların umudu olduğuna kayıt düşen Bircan, şunları söyledi: “AKP’nin oy oranı şu anda, yüzde 39’lara kadar düştü. Yaşanan bu durumdan ötürü AKP ne yapacağını şaşırdı. Daha önce, adalet, özgürlük ve ileri demokrasi dedi ancak, demokrasiyi bitirdi. Diktatörlüğe karşı ‘dur!’ diyecek sadece CHP’dir. CHP milletvekilleri olarak, adaleti sağlayacak bizleriz.” Kurultaya katılımın yaklaşık 50 bine ulaştığını hatırlatan Erdin Bircan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kurban Bayramı tatilinin süresi uzatılmamış olsaydı, katılım daha fazla olacağına inanıyorum. Biz, geleceğimiz olan çocuklarımıza hesap verebilmek için adaletin sağlanması için mücadele etmeliyiz. CHP bundan sonra her yerde olacak.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ