Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mehmet Ali Yetim, dün yaptığı açıklamada, Danişment, Yayla ve Mecidiye sahillerindeki mesire alanlarının ihaleye çıkartılmasına tepki gösterdi.  
Danişment, Yayla ve Mecidiye’de bulunan mesire yerlerinin ihale usulüyle verileceğini geçen Nisan ayında gündeme getirdiğini ifade eden Yetim, “28 Kasım 2016 Pazartesi günü ihaleyle ilk olarak, Yayla Köyü’ndeki mesire alanları kiraya verilecek. Nisan ayında, ihale konusundaki tepkimi dile getirmiştim. Konuyu CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’yla paylaşmıştım. Hatta Sayın Gaytancıoğlu konuyu meclise taşımış ve soru önergesi vermişti.” dedi.
KÖYLÜ DÜŞMANI GİBİ HAREKET EDİYORLAR
Mehmet Ali Yetim, AK Parti Keşan İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Boyalık’ın, mesire alanlarının muhtarlara verilmesini istedikleri yönündeki açıklamasını hatırlatarak, şunları söyledi: “O günlerde, mesire yerleri konusunda tepkiler artınca, geri adım atılmıştı. Ancak, bugün baktığımızda ise mesire yerleri muhtarlıklara verilmedi. Aksine ihaleye çıkartıldığını görüyoruz. Bu yerlerin köylünün elinden alınmamasını ve yine köylünün elinde kalması gerektiğini düşünüyorum. Fakat bunlar sanki köylü düşmanı gibi hareket ediyorlar ve onların elindeki her şeye göz dikmiş durumdalar. Yayla’dan sonra Danişment ve Mecidiye’deki mesire alanlarına sıra gelecektir. Köy muhtarlarımızın da, verilmesini istemediklerini biliyoruz ancak, yapacakları bir şeyin olmadığını da biliyoruz.”
İNSANLAR PARA VEREREK GEZECEK
Gökçetepe Köyü’nde kiraya verilen alanların durumunu örnek gösteren Yetim, “Gökçetepe’de kiraya verilen alanda, vatandaş istediği gibi gezebiliyor mu? Elbette ki hayır. Kiralanan yerinin etrafı çevrilmiş ve kimse buralara giremiyor. Dolayısıyla, benzer durum Yayla’da da, olacaktır. Dedesinin, babasının gezdiği ve zaman geçirdiği alanlarda, insanlar gezemeyecek ya da para vererek gezmek zorunda kalacaktır.” şeklinde konuştu.
YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLMELİ
Mehmet Ali Yetim, Yayla Köyü’nde ihaleye çıkartılacak mesire alanının 40 dönümü kapsadığını belirterek, şunları kaydetti: “Bu kadar geniş bir alanın işletmesini gönül ister ki, muhtarlıklarımız, birliklerimiz ya da kooperatiflerimiz alsın. Ancak, alabileceklerini de düşünmüyorum. Çünkü bunlar birilerine pazarlanacaktır. Yapılan son derece yanlış ve bu yanlıştan geri dönülmesi gerekiyor.”
GÖZLEMCİ OLARAK KATILACAK
28 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilecek mesire alanlarının kiralanması ihalesine gözlemci olarak katılacağını ifade eden Yetim,  “Olan yine köyde yaşayan vatandaşlarımıza oldu. Nisan ayında, da Beyendik’teki su sorununu gündeme taşıdık. Ben su sorununu 2-3 yıldan bu yana dile getiriyorum. Bugünleri görerek, ben sorunu gündeme getiriyordum. Ama onlar günü kurtarma adına politikalar ürettiler. Komşunun yumurtasını çalıp, bakkalda satmak kolay iştir. Sayın Hüseyin Boyalık, İSKİ’den borular çıktı, geliyor şeklinde söylemleri oldu ancak, bunlarda olmadı. Olan yine köyde yaşayan vatandaşlarımıza oldu.” diye konuştu.