CHP (Cumhuriyet Halk Partisi)’nin Kuruluşunun 90. Yıldönümü dün Keşan’da törenle kutlandı.

Keşan İlçe Başkanlığı’nda saat 10.00’da biraraya gelen parti ileri gelenleri ve üyeler, kuruluş nedeni ile hazırlanan pastayı eski ilçe başkanları ile beraber kesti.

KOYUNCU: CHP, VARLIĞINI İLELEBET SÜRDÜRECEK

Törende ilk olarak söz alan CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, şunları kaydetti: “9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi modern ve çağdaş Türkiye’nin temellerini atarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasisini inşa etmiştir. İktidarda en uzun kalan partimizin bunu sürdüreceğine şüphe yoktur. Birçok parti gelip geçmiştir. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi halktan aldığı güçle varlığını ilelebet sürdürecektir. Atatürk’ün ‘Benim iki büyük eserim var: Biri Cumhuriyet, biri Cumhuriyet Halk Partisi’ sözü bizlerin gurur kaynağı olmakla birlikte sorumluluklarımızın ne kadar ağır olduğunu göstermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle ilk genel başkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal başta olmak üzere bu süre zarfı içinde partimize emeği geçen tüm partililerimize şükranlarımızı sunuyoruz, partimizin 90. yıldönümü kutlu olsun. Ülke genelinde genel başkanlarımız yerel bazda da bugüne kadar büyük hizmetler vermiş gecesini gündüzüne katmış ilçe başkanlarımız onların huzurunda yönetim kurulu üyelerine parti için bir bayrak bir adım kim attıysa ben partim adına herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

TOPAL: BİZLERE DAHA FAZLA GÖREV DÜŞÜYOR

Ardından eski ilçe başkanları adına söz alan A. Baki Topal, şu günlerde CHP’lilere daha fazla görev düştüğünün altını çizerek şunları söyledi: “Bu kuruluş gününde birlikte olmak bizleri, hem güçlü hem mutlu kılmalıdır. Biz Cumhuriyetin kurulduğu bugüne kadar ayakta kalan tek siyasi parti olarak gurur ve sevinci bir arada yaşarken, yükünün de ne kadar ağır olduğunu hepimizin bilmesi gerekir. Ülkemizin bugün bulunduğu nokta, Atatürk, silah arkadaşları ve biz Cumhuriyet Halk Partililere hiç uygun olmayan bir ortama gelmiştir. Ülkeyi yönetenlerin savaş çığırtkanlığı attığı dönemde bizim ısrarla barışın olması için çaba göstermemiz gerekir. Büyük Önder Atatürk ne demişti; işte biz bu anlayışla bugün de ülkemizin daha kötüye gitmemesi adına bu çabaları ısrarla sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum. Onun için Cumhuriyet Halk Partililere bizlere daha fazla görev düşüyor. Bu çabayı da hepimiz ısrarla sürdürmek zorundayız. Yerel seçimler yaklaşırken ülkenin yerelde yönetim şekline biz de Keşan’da bize düşen görevi layıkıyla yapacağımıza inanıyorum. Kendi içimizdeki bu tatlı yarışlar bizleri ayrıştırma değil tam tersine güçlü kılmalıdır. Ülke adına yapacağımız görevimizi hiç unutmadık, bugüne kadar gösterdik ve göstereceğiz. Partimizin bu kuruluş gününde birlikte olarak, başkanıma bu gösterdiği jestten dolayı teşekkür ediyorum. Evet bugünden itibaren kol kola olacağız, ama birbirimizi hep uyaracağız. Birbirimizi eleştirmeye devam ama suçlamaya asla.”

CUMHURİYET MEYDANI’NDAKİ TÖREN

CHP Keşan İlçe Başkanlığı’ndaki konuşmaların ardından törene katılanlar saat 10.30’da, Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Burada Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Koyuncu, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Koyuncu burada yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile Kuvayi Milliye’nin devamı olarak Kurtuluş Savaşını yöneten ve Cumhuriyeti kuran partidir.  Büyük önder Atatürk’ün onurunu taşıyan, Türkiye’nin en köklü partisidir. CHP çağdaşlığın öncüsü laikliğin cumhuriyetin güvencesi olmuştur. CHP nerede ise bir asırlık çınar olarak Türkiye tarihine önemli izler bırakmış bugün de ülkemizin demokratik yaşam mücadelesinin çağdaş öncüsü olan Cumhuriyet Halk Partisi düşüncelerinin yüklendiği tarihi misyonu ile kararlı adımlarla geleceğe taşımaktadır. Partimizin 90. kuruluş yıldönümünü bu düşüncelerle kutluyor, başta kurucu ve ilk genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu ve partiye emek vermiş tüm isimleri saygı ile selamlıyorum.”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, etkinlik sona erdi. Partililere daha sonra yine CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda pasta ikram edildi.