AYGÜL KONAR-SOGÜL KONAR-BÜLENT SAYLAM

Saat 14.00 sıralarında Beyendik Düğün Salonunda başlayan CHP Beyendik Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarının tanıtım toplantısına CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Keşan İlçe Başkanı Heves Bayır, İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, Edirne Belediye Başkanı ve CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, CHP Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı, çevre CHP ilçe ve belde belediye başkan adayları, çevre CHP ilçe ve belde başkanları, CHP Kadın ve Gençlik Kolları, CHP Keşan Belediye Başkan Aday Adayları Mustafa Bezbaş ve Ender Mağden ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Toplantı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sunuculuğunu Güven Akın’ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Akın sırasıyla konuşmacıları mikrofona davet etti.

BU İŞ BURADA BİTMİŞ, ÖZELLİKLE ANNELER BURADA

AK Partililere Edirne’de bir bardak su bile vermeyeceklerini ifade eden Pekcanlı, “Ben az önce Sayın Milletvekilime dedim, bu kalabalığı görünce bu iş burada bitmiş, özellikle anneler burada. Anneler bu işe el verince gerçekten bu iş bitiyor. Biz biliyorsunuz bu seçimlerde farklı bir yola gittik, İYİ Parti ile bir yol arkadaşlığı yaptık. Edirne’de 16 tane seçim noktasında seçim toplantısında örnek verdim, AK Partililere bir bardak su bile vermeyeceğiz diye. Ben Muhammet arkadaşıma bizim adaylar arasında ilk önce onun adaylığını imzaladım. Ben tekrardan kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum Muhammet arkadaşımıza destek verdiğiniz için.” dedi.

17 YILLIK BU KARA TABLOYU BEYAZ TABLOYA ÇEVİRECEĞİZ

Pekcanlı’dan sonra konuşan Gaytancıoğlu, tanıtım toplantısına olan ilgiye olan memnuniyetini bildirten sonra şunları söyledi: “Bugün bu kalabalığı, sizlerin desteğini görünce bu iş burada bitti. Yine de çok çalışmamız lazım. 31 Mart sabahı, Ankara, İstanbul, Mersin, Beyendik’i, Keşan’ı söylemiyorum zaten biz alacağız. 17 yıllık bu kara tabloyu beyaz tabloya çevireceğiz. Üreterek, hakça bölüşerek, gençleri mutlu ederek bu ülkeyi ayağa kaldırmak son derece kolay. Bizim güçlü bir liderimiz var, kimse de olmayan, herkese ışık saçan Mustafa Kemal Atatürk bizim liderimiz. Onun bize saçtığı ışık devam ettiği sürece, onun yolundan gittiğimiz sürece sırtımız yere gelmez.”

‘BEYENDİK’E MUHAMMET ÖRNEK YAKIŞACAK’ DİYORUZ

Kalabalığı ve coşkuyu gördüğü için bu işin bittiğini yineleyen CHP Keşan İlçe Başkanı Heves Bayır şunları söyledi: “Yaklaşan yerel seçimlerde Muhammet Örnek arkadaşımıza destek için buradayız. Genç ve dinamik Beyendikle ilgili hayalleri var. Hedef 2023 derken aslında cumhuriyetin 100. Yılında amaçlarının ne olduğunu ve neyin değiştirilmek istendiğini biliyoruz diyeceğiz. Üreten bir ülkeden nasıl bir duruma geldik. Tek adam rejimi ile değil tekrar parlomanter sistem ile yönetilmek istiyoruz diyeceğiz. Bunun için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. ‘Ülkenin kuruluş ayarlarını hatırlatacağız’ diyoruz. ‘Beyendik’e Muhammet Örnek yakışacak’ diyoruz, ‘Martın sonu bahar’ diyoruz.

BELEDİYE BAŞKANLIĞININ HESABINI 31 MART’TA BEYENDİKLİLER GÖRECEK

Havanın soğuk olmasına rağmen Beyendik’te olmanın insanın yüreğini ısıttığını ve Beyendiklilere selamlar getirdiğini dile getiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bundan yaklaşık 5 yıl önce bir seçim bürosu açılışı için gelmiştik. Yine Muhammet kardeşim adayımızdı. Beyendikliler gerçekten gereken desteği 2014 yılında da verdiler ama bir sürü ayak koyuldu, bir sürü seçmen kaydırma, olmayan seçmenleri kaydırma bunları tespit etmemize rağmen dönemin yetkilileri, yöneticilerinin bizim bu tespitlerimizi yok sayması nedeniyle Beyendik halkı 4 oy ile kaybettirildi. Bunu şu yüzden hatırlatıyorum, unutanlarımız vardır, bilmeyenlerimiz vardır, biz tarihin hiçbir döneminde intikam peşinde olan bir millet olmadık, tarihin hiçbir döneminde hiçbir Cumhuriyet Halk Partili birisinden intikam almak için mücadele ettiğine tanık olamazsınız, göremezsiniz. Ama Cumhuriyet ile yaşıt olan bu partinin geçmişine baktığınızda er ya da geç bugün, yarın, öbür gün ama bir gün mutlaka hakkını söke söke aldığını görürsünüz. Şimdi o gün 31 Mart günü. İnanıyorum ki geçtiğimiz 30 Mart 2014’te sizin elinizden, Muhammet’in elinden sadece 4 oy ile alınmış, çalınmış olan o belediye başkanlığının rövanşını, hesabını 31 Mart’ta Beyendikliler görecek. Buna yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ MUHAMMET ÖRNEK’İN

Örnek’in belediye başkanı olduğunda yalnız kalmayacağını iddia eden Gürkan, konuşmasına şöyle devam etti: “Ve şundan emin olun, siz 31 Mart günü CHP’den Muhammet Örnek’i seçtiğinizde sadece Muhammet Örnek sizin belediye başkanınız olmayacak. Keşan’da Şenol Yalı da sizin belediye başkanınız olacak. İpsala’da Abdullah Ünsal, Enez’de Özkan Günenç ve Edirne’de Recep Gürkan da sizin belediye başkanınız olacak. Sonuna kadar arkasındayız Muhammet Örnek’in.

ANKARA 730 KİLOMETRE, EDİRNE 30 KİLOMETRE

2014 yılında seçimle ilgili olarak bir anısını anlatan Gürkan, şunları söyledi: “2014 yılında seçimlere 2 gün kala Süloğlu Belediye başkan adayı Mehmet Ormankıran aradı beni. ‘Bugün bir bakan geliyor Süloğlu’na ne olur sen de gel’ bıraktık programı gittik. Hatta giderken seçim otobüsü yolda su falan kaynattı. Arabalarla gitmek zorunda kaldık koşa koşa. Mehmet arkadaşıma dedim ki neler söyledi sayın bakan, neler vaat etti. Dedi ki ‘ne ihtiyacınız olursa AK Parti’nin adayını seçin seçimden sonra ne ihtiyacınız olursa atlayın Ankara’ya gelin.’ Peki dedim, Süloğlu’lara dedim ki 2 gün sonra seçim var. Mehmet Ormankıran’ı seçerseniz Ankara 730 kilometre, Edirne 30 kilometre, 31 Mart Pazartesi gününden itibaren ne derdiniz olursa atlayın Edirne’ye gelin.” dedi.

ŞİMDİDEN BEYENDİK’E HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Edirne’de İYİ Parti ile büyük başarı elde edeceklerini kaydeden Gürkan son olarak şunları söyledi: “Şimdi Beyendiklilere söylüyorum. Ankara 730 kilometre, Edirne 100 kilometre. Tercihi ona göre yapın. Sonuna kadar her konuda yanındayız. Sadece ben değil, Şenol arkadaşımda birazdan söyleyecektir. İpsala’da Abdullah da söyleyecektir. Enez’de Özkan da söyleyecektir. Uzunköprü’de Becan da söyleyecektir. İl başkanım az önce çok güzel bir şey söyledi, ‘Bu seçimlerde Edirne’de toplam 16 seçim noktası var. İl, ilçe ve belde olarak. İYİ Parti ile beraber millet ittifakındaki ortağımız ortak olmaktan, güç birliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Birileri çamur atmaya çalışıyor ama çamur onların üzerine yapışıyor. 16 seçim çevresinin 16’sında da millet ittifakının adayları kazanacak. Bunu göreceksiniz. 31 Mart’ta bunu hep beraber göreceğiz. Hep beraber yaşayacağız. O yüzden bizim hedefimiz CHP’nin, İYİ Parti’nin bayrağını gönder de tutmak elbette ama onun üzerine gönderin en uç noktasına en uzak yerine Ay Yıldızlı bayrağımızı çekeceğiz hep birlikte. Şimdiden Beyendik’e hayırlı uğurlu olsun. Muhammet kardeşime hayırlı uğurlu olsun. Yolu açık olsun.”

BEN TÜM BELEDİYE BAŞKANI ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLİYORUM

15 sene boyunca belde belediyelerine destek olduğunu hatırlatan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İstanbul mitinglerinde gördük, gerçek kalabalığı. 15 sene her seçimde biz de Edirne’deki gibi beldedeki kardeşlerimizi koltuğumuzun altına aldık. Ben gönülden inanıyorum, geçen dönem hakikaten çok acı bir şey 4 oy ile kaybedildi ama 6 farklı oy ile kardeşimin kazandığını biliyorum el altından. Maalesef hiçte demokratik olmayan süreçlere girdik. En son Sayın Cumhurbaşkanının Edirne’deki toplantısında daha önce de söylüyor, zillet ittifakı diye üstüne basa basa bize çamur atmakta. Zillet ne demek, bir devlet başkanı kendi dışındaki insanlara siz zilletsiz biz doğruyuz. Zillet çok kaba bir kelime. Bunları tahammül etmek doğru değil. Edirne’de de söylenen pislik, çamur, çukur. Gelin burayı görün. Ben tüm belediye başkanı arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bir tane bile kaybetmeye tahammülümüz yok. Bizim ortak noktamız ideallerimizdir, felsefemizdir. Ben 15 yıl anlımın akıyla yaptım ve arkada güvendiğimiz bir kardeşime bırakıyorum. Bizim ilkelerimize uyduğumuz sürece birbirimizden farkımız olmayacaktır. Ben kardeşime 2004 döneminden meclis üyesi olarak 5 yıl çalıştık. Oradan tanıyorum. Keşan sınırları içerisinde hep birlikte seçim galibiyetini kutlayacağız. Tabi Edirne İl genelinde de hep birlikte daha katmerli bir seçim kutlaması olacak. Ben kardeşime bir defa daha takdim ediyorum. Hayırlı olsun.

MUHAMMET’İN ARKASINDAN GÜNEŞ DOĞUYOR

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın mikrofona davet ettiği CHP Keşan Belediye Başkanı Şenol Yalı da şunları kaydetti: “Evet ben de buradan kendisine teşekkür ediyorum, kendisi büyüklerimizden bayrağı aldı, yukarılara çıkardı, bize devretti. Bizler daha yukarılara çıkarmak için uğraşacağız. Yükümüz ağır. Bir teşekkürü de şunun için yapacağım, kendisi genel cerrahi uzmanı doktor, 15 sene önce kendisini biz davet ettik. Rahmetli Gemici’yi kaybettikten sonra MHP’ye vermiştik meclis üyeliklerimiz fazla olduğu için. Kendisini davet ettik o dönem arkadaşlarımız ile birlikte. Hiç düşünmeden neşterini, işini bıraktı koşa koşa geldi bizim yanımıza ve bayrağı devraldı. Ne yaptı, 15 sene boyunca bir insan vücudu gibi düşünecek olursak Keşan’ı. Cerrahiliğini konuşturdu ve içerideki organları yani alt yapıyı komple bitirdi. Şu an da Keşan çevresindeki birçok belediye hizmetlerinde yer altı anlamında, alt yapı anlamında birçok işi bitirmiştir ve onu üzerine kapamıştır. Bize asfalt plenti de bırakıyor kendisi. Onu da modernize edip kapasitesini artırarak hızlı bir şekilde yollarımızı, kaldırımlarımızı yapacağız. Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yine şunu da söyleyeyim sadece Keşan’ın değil o asfalt plenti buraya da hizmet edecek. Bunu sözünü veriyorum. Şöyle bir dışarıya bakıyorum, Muhammet’in arkasından güneş doğuyor. Atam’a bakıyorum, Atam’ın arkasından güneş doğuyor. ‘Güzel, güneşli günler göreceğiz çocuklar’ diyorlardı ya bakıyorum ben buradan mart geliyor. Badem ağaçları çiçek açmış. Kuşlar cıvıldıyor. Bu bir şeylerin habercisi. Martın sonu bahar arkadaşlar.”

BAŞKAN ADAYLIĞIMI SİZLERİN HUZURUNDA AÇIKLIYORUM

Tüm konuşmaların ardından son olarak katılımcıların coşkusuyla mikrofona gelen CHP Beyendik Belediye Başkan adayı Muhammet Örnek, “Doğup büyüdüğüm, mutlu olduğum adı gibi güzel beldemize önümüzdeki yerel seçimlerde, üyesi olmaktan gurur duyduğum CHP’den belediye başkan adaylığımı sizlerin huzurunda açıklıyorum. Bu kararı alırken her zaman desteğini esirgemeyen aileme sizler huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum. Ziyaretlerimde Beyendik ile ilgili fikirleri, düşüncelerini aldım, kafalarına takılan soru işaretlerini cevaplamaya çalıştım. Bugün de sizlerin huzurundayım. Hiçbir kişisel hesap, hırs peşinde koşmadan daha önce AKP’ye, MHP’ye, CHP’ye diğer partilere oy vermiş arkadaşlarımdan konuşuyorum.” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN PROJELERİ HAYATA BİRLİKTE GEÇİRELİM

Konuşmasına geçen dönem yaşadıkları durumu hatırlatan Örnek, şunları kaydetti: “2014 yerel seçimlerinde nasıl kaybettiğimiz malum, herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Bu konulara değinerek sizleri ve değerli partimizi anmak istemiyorum. Ancak bizlerin karşısına biz iktidarız, her dediğimizi yaparız, her dediğimiz kanundur, kimi istersek işten çıkarırız, kimi istersek işe alırız diyerek bizlerin değerli olan oylarına talip olmak isteyecekler. Bende onlara soruyorum, 3 dönemdir Türkiye Cumhuriyeti tarihinin belki de en güçlü iktidarı belde de yöneticilik yapıyorsunuz. Beyendik’in var olan kaynaklarını satmaktan başka ne yaptınız diye buradan soruyorum. Beyendik’te yaşayan halka sesleniyorum bu memleket bizim geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun kimi desteklemiş olursanız olun Beyendik’te yapılan yanlışlardan mutlu olmayan herkese sesleniyorum. Beyendik bizim, Beyendik burada yaşayanların. Gelin bu harabeye çevrilmiş olan Beyendik’i herkesin yaşamaktan mutlu olacağı yer yapmak için el ele çalışalım. Çocuklarımızın geleceği için projeleri hayata birlikte geçirelim.” 

SORUNLARLA NE KADAR İLGİLENDİLER?

Beyedik’e bir çok vaad verildiği ancak tutulmadığını iddia eden Örnek, konuşmasına şöyle devam etti: “Soruyorum size, Beyendik’i Trakya’nın incisi yapacağız diyenler, Beyendik’i incisi mi, yoksa çöplüğü mü yapmıştır. Yolu düzgü, suyu içilebilir mi, sorunlarla ne kadar ilgilendiler? Bu zihniyete yönetime oy vermiş kendi yöneticileri, meclis üyeleri dahil bu yönetimden memnun değildirler. Bu soruların cevabı hep olumsuzdur. Gelin hep birlikte ülkemizde gelişmekte olan tüm avantaj ve olanakları Beyendik’e kazandırarak geleceğimizi şekillendirelim.” 

HUZURUN GETİRECEĞİ İNŞASINI 31 MART SABAHI BURADAN BAŞLAYACAĞIZ

Mutlu yaşam kalitesi artan Beyendik’i hep birlikte yaşatmak gerektiğini söyleyen Örnek, “Burayı sadece yaşayanların değil, gelen misafirlerin de mutlu olduğu ve bu mutluluğun yüze yansıdığı bir yer yapmak için el birliği ile çalışalım. Hep birlikte geleceğimiz olan çocuklarımıza gençlerimize, yaşlılarımıza, engellilerimize, işçimize, memurumuza sahip çıkalım. Halkıyla birlik beraberlik içinde olan mutlu yaşam kalitesi artan Beyendik’i hep birlikte yaşatalım. Bunlar bizim hasretimiz, yarım kalan sevdamız. Bu gün burada belediye başkan adayıyım. Hepinizin eksiksiz desteğine, oyuna ihtiyacım var. Bizleri yalnız bırakmayın, Türkiye de AKP dışında bir partiye sevdalı olmak zor iş. Hedefimiz Beyendik’i halkımız ile birlikte yaşanılabilir bir yer yaratmak için hiçbir parti ya da siyasi kimlik gözetmeden birliği, beraberliği ve huzurun getireceği inşasını 31 Mart sabahı buradan başlayacağız.” dedi.

GÜZEL, GÜNEŞLİ GÜNLER ÇOK YAKIN

Konuşmasının sonunda Örnek şunları aktardı: “Ben Beyendik’i çok seviyorum, sevgi emek ister, siyasette emek ister. Siyasette de emek verdiğimi düşünüyorum. Burada yaşan halk ile birlikte buraya emek verelim diyorum. Güzel, güneşli günler çok yakın. Güneşli günler görebilmek için gölgeden çıkmak gerekiyor. Hep birlik buranın üstündeki gölgeden kurtulalım. Yapılanlara nefret ile değil, sevgi ile yaklaşalım. Hak haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün ise aydınlık karanlıktan güçlü ise çaresi yoksa biz kazanacağız. Katılımlarınızla onurlandırdığınız bu özel gün için hepinize şükran ve sevgi ile selamlıyorum, Martın sonu bahar diyorum.”

Örnek’in konuşmasının ardından Güven Akın tarafından önce Beyendik Belediyesi CHP’li belediye meclis üyeleri Yaşar Yergök, Cevdet Bozdoğan, Necmi Bücük, Nebi Kasap çağrılarak verdikleri hizmetten dolayı kendilerine teşekkür edildi. Daha sonra da Beyendik Belediyesi Meclis Üyeleri Adayları tanıtıldı. Adayların isimleri şöyle: “Sedat Bilici, Selahattin Yergök, Ömer Dibekli, Serdar Kaya, Beynur Çavdar, Cemal Uyanık, Efkan Gırlangıç, Serkan Şevik, Hilmi Kanar, Ferhat Geçgel, İbrahim Bozdoğan, Ümit Tüfekçi, Oktay Yılmaz, Faruk Çolak, Ferhat Bozkır, Nail Yıldız, Cemal Güngör, Kontenjan Adayı Hüseyin Yavaşoğlu.”

Son olarak ise Başkan adayı Muhammet Örnek ve Meclis Üyesi Adayları ile protokol bir arada katılımcıları selamladıktan sonra tanıtım toplantısı sona erdi.