CHP Edirne İl Başkanlığı’nın isteği ve CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK)’nun onayı ile 8 Mayıs 2014 Perşembe günü CHP Keşan İlçe Yönetimine atanan Erdoğan Gümülcineli başkanlığındaki Mehmet Engin, Salih Kirezci, Mustafa Akın ve İsmail Büyükvarlık’tan oluşan kayyum heyeti, 9 Mayıs’ta da görev dağılımını gerçekleştirdi.

Görev dağılımı ile ilgili olarak 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 13.30’da Parti Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi.

Göreve atanan yeni Yönetim Kurulunun katılımı ile gerçekleşen toplantıda konuşan Gümülcineli, yaptıkları toplantı sonucu İlçe Sekreterliği’ne Mehmet Engin, İlçe Saymanlığı’na Salih Kirezci, üyeliklere de Mustafa Akın ve İsmail Büyükvarlık’ın getirildiğini bildirdi.

Görev ve sorumluluklarının bilincinde olduklarını belirterek konuşmasına devam eden Erdoğan Gümülcineli, Tüzük gereği 30 gün içinde CHP İlçe Kongresi’nin yapılması gerektiğini belirtti.

30 günlük çalışma süresi boyunca amaçlarının; CHP’nin Tüzük ve parti ilkelerine bağlı kalarak idari görevleri yerine getirmek olduğunu vurgulayan Gümülcineli, şunları dile getirdi:

“Bu anlayış içinde önümüzde yapılacak olan seçimli İlçe Kongresine sağlıklı bir zemin hazırlamaya ve bu hazırlıklar esnasında da partiye emeği geçmiş tüm üyelerimizin katkı ve görüşlerine açık bir yönetim anlayışında olduğumuzu bilmelerini isteriz.

Tüm partililerimiz, çeşitli kademelerde görevli ve görev almış arkadaşlarımızın da aynı hassasiyet içinde olacaklarına, büyük bir sorumluluk içerisinde davranacaklarına inanç ve güvenimiz tamdır.”      

CHP İlçe Kongresi tarihini henüz belirlemediklerini, ancak bu hafta içinde konuyla ilgili çalışmaların başlayacağını belirten Erdoğan Gümülcineli, kongre sürecinin 30 günü aşıp aşmayacağı konusunda ise şu açıklamayı yaptı:

“Tüzük hükümleri neyi gerektiriyorsa, çalışmalarımız o doğrultuda sürüyor. Verilen takvime uyulacak.

Genel Merkez’den farklı bir talep gelmezse, 30 gün içinde sağlıklı bir şekilde elimizden geldiği şekilde ilçe kongremizi yapmaya çalışacağız.

Son duyumlarım Genel Merkez de yetiştirilir yetiştirilemez bilemem ama bir Tüzük Kurultayı yapma düşünceleri içindeymiş. Bu tüzük kurultayına karışmaması, süreyi engellememesi için belki Genel Merkez yetkileri varsa ek bir süre verebilirler. Bu konuda hiç kimseyle bir temasım olmadı, uzar uzamaz, ek süre verirler vermezler onu bilmiyorum.”