CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanlığı tarafından Ali Paşa Halk Çarşısı’nda hazırlanan Seçim Bürosu’nun açılışı, dün yapıldı.

Saat 13.00 sıralarında başlayan açılışa, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, CHP Edirne Milletvekili adayları Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, Edirne İl Genel Meclisi üyeleri, Keşan Belediye Meclisi üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Alana kurulan sahnede gerçekleşen konuşmalardan ilkini CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli yaptı. Gümülcineli, katılımcıları işaret ederek, “İşte gerçek halkın iktidarı ve işte gerçek bir seçim bürosu açılışında miti gibi bir hava. Ne Orman Fidanlığı’nda çalışan işçileri, ne çalışan memurları ne de diğer kurumlardaki çalışanları çağırdık. Hepsi, gönülden, candan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı için emeklerini ve yüreklerini katarak buraya geldiler. İlçe örgütü adım hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

TÜM KADROLARIMIZLA ÜLKEMİZİ YÖNETMEYE HAZIRIZ

Erdoğan Gümülcineli, çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günü’nü de kutlayarak, şunları söyledi: “Biz ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen diyenlerin partisiyiz. Biz, ‘Hiç umut yok mu?’ diyen ve soranlara ‘Umut insanda’ diye yanıt verenlerin partisiyiz. Yaşanacak bir Türkiye için başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, biz CHP olarak tüm kadrolarımızla ülkemizi yönetmeye hazırız.”

BOZKURT: GENEL BAŞBAKANIMIZI BAŞBAKAN, CHP’Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ

CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt ise “Geçen Enez’de yaktığımız meşaleyi bugün Keşan’da da yakıyoruz. İnanıyorum ki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapacağız ve iktidara 8 Haziran’da karanlıklara inat bu meşaleler Türkiye’yi aydınlatacak. 8 Haziran’da tekrar hep birlikte burada omuz omuza milletçe alkışlayarak genel başbakanımızı Başbakan, CHP’yi iktidar yapacağız.” diye belirtti.

ÖZCAN: MAYALARI HER ŞEYE SAHİP OLMAK

Daha sonra kürsüye gelen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, 7 Haziran akşamı seçim bürosunun önünde 3-0’ı kutlayacaklarını kaydederek, şöyle konuştu: Bu karanlıkların gidişini kutlayacağız. Gidiyorlar, telaşa kapılmaya başladılar. Geçen gün bir zat-ı muhterem gelmiş buraya 1. sıra adayları. Nerde ne varsa zaptına geçirmiş, hepsini onlar yapmış. Ya insaf, gözünüz doysun. Türkiye’nin her tarafını yediniz. Keşan’ı bırakın bari de Keşan’ın yaptıkları Keşan’da kalsın. Trakya’nın gururu Pazaryeri Projesi bizim projemizdir. Her santiminde benim yönetimimin, yönetimlerinin imzası vardır, emeğimiz vardır. 4 ay bakanın önünde sümen altında bekledim. İşte sağ olsun bize babalık yaptı ve sahip çıktı birileri. İki günde o krediyi çıkardı bu kişi aramızda bulunan Sayın Genel Başkanımız Faik Öztrak’tı. Kendisine teşekkür ediyorum. İşte o kahraman burada. Biz birbirimize sahip çıkarsak çok daha güçlü oluruz. Mayaları yalan bunların. Mayaları her şeye sahip olmak. Ama bu ülkenin tek sahibi bu ülkede yaşayan insanlardır. Bizler daha fazla çalışacağız, dişimizi tırnağımıza takıp 25 gün çalışacağız. Bunlar gidecekler, gidiyorlar. Telaşlandılar, yolları açık olsun. 7 Haziran akşamı şu büronun önünde 3-0’ı kutlamak dileğiyle hepinize saygılar sunuyorum. Yolumuz açık olsun. Hepinize teşekkür ediyorum.”

DEĞİRMENDERELİ: SARAYIN SULTANLARI BÜYÜK BİR PANİK İÇERSİNDE

CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli de Trakya’nın aydınlık ışığının Anadolu’yu da ışıtacağını dile getirerek, “İstanbul’un ücra köşelerini de ışıtacak. Evet, bunu görüyoruz. Anadolu’nun dört bir yanı da artık 8 Haziran sabahını bekliyor. Hırsızlıklara son vermek için, yoksulluğa son vermek için, adaletsizliğe son vermek için. Hani ne oldu 4 tane düne kadar kol kola olduğunuz Sayın Başbakan’ın telefon ederek kararları hakkında karar verdiği, kararlarını dikte ettirdiği hâkimlere ne oldu. Hangi hukuk devletin de bu hakimler görevden alınıyor, işten atılıyor. Hukuk mu kaldı, hukuk mu bıraktılar. Adalet mi bıraktılar? Değerli dostlar size şu müjdeyi vermek istiyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partimizin yeni iktidarındaki ekonomik programına değinmek istemiyorum. Rüzgar döndü, iktidar partisi yetkilileri büyük bir panik içersinde. Sarayın sultanları büyük bir panik içersinde. Şunu bunu buradan haykırıyoruz ki 7 Haziran’dan sonra onların hırsızlıklarının da hesabı sorulacak, yolsuzluklarının da hesabı sorulacak. Bunları yapan başta Sarayın Sultanı olmak üzere Yüce Divan’ın yolunu göreceklerdir. 8 Haziran sabahında CHP iktidarında buluşmak üzere, hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

ÖZTRAK: ÇİFTÇİ 2002 YILINDAN BU YANA 2 TRAKYA BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ ARAZİYİ EKMEKTEN VAZGEÇTİ

 

Programda son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, son dönemlerde Türkiye’de sıkıntıların daha da büyüdüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi: “Esnafın yüzü gülmüyor. Siftah etmeden kepenk kapatıyor. Ama ne esnafın durumuna ne vatandaşın durumuna, ne çiftçinin durumuna aldırmıyorlar. Çiftçi 2002 yılından bu yana 2 Trakya büyüklüğündeki araziyi ekmekten vazgeçti. İthalat altında ezilmiş kalmış ama hükümet cenahında bir kavga var kendi aralarında. Birbirlerine paralelci diyorlar. Birbirlerine darbeci diyorlar. Vatandaşın gündemi vatandaşın sıkıntısı umurlarında da değil.”

TÜRKİYE YARATILAN REFAHTAN PAY ALAMIYOR

Faik Öztrak, ekonomideki rakamları da değerlendirerek, “Bu ülkenin en zengini % 1 olan 2002 yılında bu ülkenin toplam servetinin % 38’ine sahipmiş. 2014 yılında en zengin % 1’in elindeki servet ülkenin tüm servetinin % 54’üne çıktı. Bu ancak ve ancak Rusya da olur. Rusya da sonra dünyada biz ikinciyiz. Rusya da ne var Rusya da ‘Mafia’ tipi özelleştirme var. Rusya da hırsızlık var. Sadece yandaşın cebi dolmuş, vatandaş giderek yoksullaşmış. Bu seçimlere girerken Cumhuriyet Halk Partisi olarak dedik ki biz, ‘vatandaşımızın sorunlarına çözüm önerilerini söyleyerek bu seçim kampanyasını yürüteceğiz.’ Başladık programlarımızı, önerilerimizi ve çözüm yollarımızı açıklamaya. Önce dedik ki emeklilerimiz, 2002 yılından bu yana Türkiye’de yaratılan refahtan pay alamıyor. O zaman bu mağduriyetlerini gidermemiz lazım. ‘Emeklilerimize dini bayramlarda birer maaş ikramiye vereceğiz.’ dedik. ‘Bunu 1.yıl içinde vermez isek, istifa edeceğiz.’ dedik. Hatta genel başkanımız noterden bir taahhütname yapıp bunu emeklilere gönderdi.” dedi.

Öztrak, 7 Haziran’da tüm seçmenlerin sandık başına gitmesi gerektiğini belirterek, konuşmasına son verdi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi kesildi.