İtalya Gezisi hakkında bilgilendirmede bulundu Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, yaptığı açıklamada; geçen ay yaptıkları İtalya gezisinin 1,5 yılda ilk kez yapılan bir gezi olduğunu ve bu gezisinin Edirne’ye bakışlarını ciddi bir şekilde değiştirdiğini ifade etti.

YOĞUN BİR PROGRAM VARDI

Bir buçuk yılı geride bırakan Edirne İl Genel Meclisi’nin ilk defa yurt dışına çıktığını belirten Çıkıkçı, “Hem tarımsal alanlarda incelemeler yapmak hem de tarihi değerleri yerinde görmek adına İtalya’ya gitmenin daha uygun olacağı kanaatine varıldı. İtalya’yı tercih etmemize Sayın Valimizin de katkısı oldu. Böylece 7 günlük bir İtalya gezisine çıkmış olduk. Bu gezinin 2 gün ve gecesi gemi yolculuğu, 2 gün gecesi de otelde konaklama ile geçti. 4 gece 5 günlük bir gezi olmuş oldu. Yoğun program oldu ve İtalya’ya bir çizme olarak baktığımızda, çizmenin altından girip üstüne kadar Adriyatik’in hem güney hem kuzey tarafından girerek çok yoğun ve hızlı bir gezi oldu.” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ VE FAYDAILI BİR GEZİ OLDU

 Farklı kültürleri tanımanın önemli ve faydalı olduğunu ifade eden Abdülaziz Çıkıkçı, sözlerine şöyle devam etti: “İtalya gezisi meclis için çok faydalı ve önemli olmuştur. Çalışma azmini güçlendirmiştir. Farklı değerlendirmelerde bulunanlar olabilir ama İl Genel Meclisi olarak bir buçuk yılda ilk kez yurt dışı gezisine çıkmamız yadırganacak bir durum değildir. Bazıları her ay bir yere giderken, bizim gezimiz bu çok görülmemelidir. Türkiye’deki 51 meclisin hepsi daha sıklıkla yurt dışı gezilerine gitmektedir. 1,5 yılın sonunda böyle bir gezi kararı almıştır ve meclis içinde çok faydalı olmuştur. Edirne tarihi değerlerin üzerinde daha dikkatli adımlar atılması yolunda bize katkı vermiştir”