Edirne İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Abdülaziz Çıkıkçı, dün İl Genel Üyesi Mehmet Ali Yetim ile birlikte düzenlediği ve saat 12.30’da başlayan basın toplantısında, Mart Ayı toplantıları hakkında bilgi verdi.

 

Mart ayında yapılan toplantıların çok yoğun geçtiğini belirten Çıkıkçı, “İl Genel Meclisi gündemde yer alan 13 maddeyi görüşmek amacıyla toplandı. Toplantının ilk gününde, gündem dışı ve çeşitli müdürlüklerden gelen konular görüşüldü. Salı günü Vali Dursun Ali Şahin ve Perşembe günü de, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan toplantımıza katılarak, bazı konularla ilgili konuşma yaptı. Devlet ve millet iradesinin bütünlük arz ettiği ve topluma pozitif enerji veren bu ziyaretler, meclisimize ayrı bir ahenk getirmektedir.” dedi.

 

Abdülaziz Çıkıkçı sözlerine şöyle devam etti: “İç işleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 8 milyon TL’nin ek ödenek olarak, bütçeleştirilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmiştir. Hazırlanan raporlar doğrultusunda, çeşitli müdürlük hizmetlerinde kullanılmak üzere paylaştırılmıştır. Yine 2015 yılında, İller Bankası’na 8 milyon TL borçlanarak yapılacak olan 1 ve 2’nci kat asfalt programı konulu teklifin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesine karar verilmiştir. Çeşitli istişare ve değerlendirmelerden sonra hangi ilçede hangi yolların programa alınacağı konusundaki karar, Nisan Ayı toplantılarında verilecektir. Ayrıca, geçen ay komisyona havale edilen Türkmenköy, içkili yer bölgesi de kabul edildi.  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne 4x4 hizmet aracı alımını ve İl Genel Meclisi’nin Toplantı Salonu’nun 10 yıllığına kiraya verilmesi teklifleri oy birliğiyle kabul edildi. Bunun yanı sıra; Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin payı artırıldı. İşlerini yürütebilmek için yeterli kaynağa sahip değiller. Bundan ötürü de, 250 bin liralık ödeneği 1 milyon TL’ye çıkardık.”

SAROS’DA BİLİNMEYENLER VAR

Bölgeyi ilgilendiren çevre ve sağlık ile turizm komisyonu raporlarının bulunduğunu hatırlatan Çıkıkçı sözlerini şöyle tamamladı: “Daha önce sivil toplum kuruluşlarının da, dikkat çektiği ve yürüyüş yapılan alan olan Çeltik ve Kartalkaya mevkiinde, bulunan taş ocağı ile ilgi bir rapor hazırlandı. Turizm raporu ise, Saros Körfezi’nde yapılan son çalışmalarla ilgilidir. Saros, 9 yıl önce turizm koruma ve kollama bölgesi ilan edilmişti. Ancak, orada hale bilinmeyenler var. Bunlardan ötürü de, yatırımlar hayata geçmiyor. Bu sıkıntıların nedenleri ve çözüm noktasına gelinip-gelinmediği konusunda, rapor hazırlandı.”