GİZEM GÖRÜR

Edirne İl Genel Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partili Üyesi Abdülaziz Çıkıkçı, dün yaptığı açıklamada Yayla Balıkçı Barınağı’nın yarattığı tahribat konusunda henüz bir gelişme yaşanmadığını söyledi.

Çıkıkçı, açıklamasında ayçiçeği fiyatını da değerlendirdi.

İŞİN UZMANLARI ÇOK CİDDİ BİR HATA YAPMIŞLAR

Yayla Balıkçı Barınağı ile ilgili bazı kuruluşların ve kişilerin bir takım düşünleri ortaya sürdüklerini belirten Abdülaziz Çıkıkçı, “İl Genel Meclisi’nde her yıl çalışmalar yapıyoruz. İlgili komisyonumuz bu yıl da bazı çalışmalar yaptı. Barınakla ilgili imalat hatası var. Seçilen yer uygun değil.  Bu konu sürekli gündeme getirildi ve neden hatalı yer seçildiği konuşuldu. Bu durum teknik bir konu. İşin uzmanları çok ciddi bir hata yapmışlar. Oluşan tahribattan bu durum belli oluyor. Ancak şu anda Yayla Balıkçı Barınağı ile tahribatı engellemeye yönelik çalışmalarda maalesef olumlu gelişmeler yok. Topu bir birine atma söz konusu. Konulması planlanan beton bariyerler konusunda bir adım atılmadı. Bu bariyerlerin sahili eski haline getirmesi planlanıyor. Projelendirme söz konusuydu ama uygulanması söz konusu değil.” dedi.

FİYAT ÜRETİM MALİYETLERİNİN ALTINDA KALDI

Açıklamasının devamında ayçiçeği fiyatına değinen Çıkıkçı, sözlerini şöyle tamamladı: Açıklanan fiyat üzerinde mutlaka kurum ve kuruluşlar değerlendirmede bulunacaklar. Geçtiğimiz yılın Mart ve Nisan ayındaki fiyatına baktığımızda açıklanan fiyatın yeterli olmadığını düşünüyorum. Üreticinin lehine bir fiyat değildir. 2 TL’nin üzerinde bir fiyat bekliyorduk. Ayçiçeğinde bu yıl rekolte çok düşük. Fiyat üretim maliyetlerinin altında kaldı.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ