S.S. 25 Nolu Keşan Şehiriçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Meriç ve Başkan Yardımcısı Aytaç Cinci, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan “Bendis AVM’ye 2 no’lu minibüs hatlarının girmemesi” konusundaki eleştirilere yönelik, dün basın toplantısı düzenledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cinci, “Yarından (bugün) itibaren 2 no’lu minibüsler Bendis AVM’ye girecek.” dedi.

Cinci, 2 numaralı hattın Bendis AVM’ye girme konusundaki encümen kararının ardından bir ara formül bulmak için 15 gün süre istediklerini ifade ederek “2 no’lu hat en uzun güzergaha sahip hattır. Bu hatta binen vatandaş zaten yeterince dolaşıyor. Bu hat Bendis AVM’ye girerse yolu daha da uzayacak ve daha çok mağduriyet yaşanacak diye düşünerek bir ara formül bulmaya çalıştık. Başka yollar aradık ancak bu mümkün olmadı. Bendis AVM yetkilileri ve Keşan Belediyesi’ne bilgi vererek 15 gün süre istemiştik. Bir ara formül bulamadık. Bundan itibaren 2 numaralar Bendis AVM’ye girip çıkmaya başlayacak. İnsanları bu konuda bilgilendirmek ve bu işin neden uzadığını açıklamak istedik. Hat çok uzun olduğu için diğer insanları da mağdur etmek istemedik. İnsanlar zaten yeterince yol gidiyorlardı. 2 no’lu hatlarımızın üzerine ‘Bendis’ ismini de bastırdık.” dedi.

2 NUMARALI HATTI ORAYA DA YÖNLENDİRECEĞİZ

Bendis AVM’de 2,4 ve 5 no’lu minibüs hatlarının hizmet vereceğini belirten Cinci, “Yeni devlet hastanesi açıldığı zaman 2 no’lu hat buraya da girecek. Hastane açılışından sonra yeni bir planlama yaparak 2 numaralı hattı oraya da yönlendireceğiz. Şu an yaz tarifesi olduğu için 10 dakikada bir Bendis AVM’den minibüs geçecek. Okulların açıldığı günden itibaren bu süre 7 dakikaya düşecek. Hem Bağkur Evleri tarafına hem çarşı tarafına giden 2 numaralı hat Bendis AVM’ye uğrayacak.” diye konuştu.  

İNSANLAR ARTIK AKTARMA OLAYINA ALIŞMALIDIR

İnsanların, artık, Keşan’da, minibüslerde aktarma yapmayı öğrenmeleri gerektiğinin altını çizen Cinci, son olarak şunları söyledi: “Keşan gün geçtikçe büyüyor. İnsanlar bir araçla hem işe hem de eğlenmeye gitmek istiyor. Herkes tek araç ile hareket etmek istiyor. Kimse aktarma yapmak istemiyor. Minibüsler de aktarma yaptırmamak için güzergâhlarını çok uzatmak zorunda kalıyor. Böyle olunca da diğer insanlar mağdur oluyor. Vatandaşlar işten çıkın eve gidene kadar çok zaman geçiyor. Keşan büyüdükçe ulaşım ağı da genişliyor. İnsanlar artık aktarma olayına alışmalıdır.”