MHP’nin çocuklara yönelik cinsel istismarın araştırılması ve önlenmesi için TBMM’ye sunduğu önerge, muhalefet partili vekiller tarafından kabul edilirken, AKP’lilerce reddedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, MHP’nin ‘çocukların her türlü istismardan korunması, yaşanan sorunların tespit edilmesi ve çözüme yönelik çalışmalar yapmak’ amacıyla verdiği grup önerisi AKP’nin ‘hayır’ oylarıyla reddedildi. Ancak CHP, MHP ve HDP önerinin kabul edildiğini belirterek itiraz etti. Tansiyonun yükselmesi üzerine birleşime ara verildi. Muhalefet kamera görüntülerinin izlenmesini talep etti.

Bu haber 23 Mart 2016 tarihinde ulusal gazetelerde aynen bu şekilde çıktı.

Genel Kurulda ortam gerginleşti ve ara verildi aradan sonra MHP Milletvekili Oktay Vural, “Biz de saydık” dedi. AKP’li milletvekillerinin bile böyle bir öneriye hayır demek istemediklerini söyledi ve önerinin kabul edilmesini tekrarladı.

Katip Üye CHP Milletvekili Özcan Purçu da, “Biz burada yemin ettik. Ben her şeyin üstüne yemin ederim muhalefet tarafı daha kalabalıktı. Yemin ettim. Kabul edenler tarafı daha kalabalıktı” diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de kamera görüntülerinin incelenmesini isteyerek,“Bizler de iktidar partisi sıralarında oturan milletvekillerini saydık, 40’ın altında milletvekili vardı. Muhalefet sıralarında da 50’nin üzerinde milletvekili oturuyordu” dedi.

Peki, MHP neden bu öneriyi Meclise getirmişti? 

Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne ait yurtlarda kalan 9-10 yaşlarındaki 45 çocuğa yönelik cinsel istismar iddiaları gündeme gelmesi ve dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun, “Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle öne çıkmış olan bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı'nı tanıyoruz, hizmetlerini takdir ediyoruz. Öte yandan bunu yapan kişi için sıfır toleransla hukuki takibimizi yapıyoruz” skandal cevabı üzerine MHP harekete geçmişti. 

Önergeye CHP, HDP destek verdi ama AKP’nin oylarıyla reddedildi. 

Şimdi son günlerde art ardına çocuk istismarı sonucu ölen küçük bedenlerin sorumlusu kim?

Cumhur ittifakının iki ortağının ortak olmadan önceki birbirlerine olan tavırlarını biliyoruz.

Vatandaş olarak bu öneriyi MHP’den tekrar gündeme getirmesini istiyorum. 

Demek ki vicdan herkesi bir paydaya toplayabiliyor. Aynı önergeye oy verebiliniyor. 

Eğer ‘Türkiye Vakti’ ise haydi bakalım MHP’nin 2 yıl önce verdiği önergeyi yeni haliyle meclise gündeme getirin ve onaylayın.

Ölmesin çocuklar…

BÜLENT SAYLAM

2 Temmuz 2018