HABER MERKEZİ

Çoğal’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

ANITKABİR RANT ALANI DEĞİLDİR

“Anıtkabir tüm ulusa ait anıtsal bir alandır. Her ne amaçla olursa olsun yapılaşmaya açılamaz. Anıtkabir rant alanı değildir. Bu vatan da yaşayanların kalbidir.

Ülkemizi 15 yıldır yöneten siyasal iktidar, modern ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran, devrimlerini gerçekleştiren ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten rahatsız olmaktadır. Ancak Türk milleti, Atatürk’ten ve onun kurduğu Cumhuriyetten asla vazgeçmeyecek ve sonuna kadar sahip çıkacaktır.

ATATÜRK ANISINA OLUŞTURULAN MEKÂNDIR

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planını değiştirerek yeni plan değişikliği ile Anıtkabir arazisinde yapılaşmaya izin verilmesinin önünü açmıştır. Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz komutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu anıtsal bir mekândır.  Aynı zamanda Anıtkabir, Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini koruyan, sahip çıkan tüm ulusumuzun felsefesini oluşturan Atatürk anısına oluşturulan mekândır.

HALKTAN GELEN YOĞUN TEPKİ ÜZERİNE GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALMIŞLARDI

Anıtkabir, Atatürk’ün anısına saygı gösterecek bir şekilde planlanmış ve bugüne kadar saygınlıkla korunmasına özen gösterilmiştir. Anıtkabir’i ziyaret eden herkes Aslanlı Yol’dan geçmiştir. Bu yoldan geçişlerde saygı gösterilmesi amacıyla yürürken başlar eğik olsun diye, özellikle farklı büyüklükte taşlarla, asimetrik döşenmiştir ki Atanın huzuruna çıkıldığı zaman gerekli saygı ve hürmetin gösterilmesi istenmiştir. Ancak siyasal iktidar, Anıtkabir’i kasıtlı olarak değersizleştirmek ve Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmak için özel bir çaba içerisine girmektedir. Belli odaklar daha önce de Anıtkabir’e çocuk parkı saygısızlığı yaparak mekanı sıradanlaştırmak ve değersizleştirmek istemişler, ancak halktan gelen yoğun tepki üzerine geri adım atmak zorunda kalmışlardı.

MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne, değerlerine ve kurucusuna minnet duyuyoruz. Bu bizim Büyük Devrimci ve Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’e, dava arkadaşlarına ve bu mücadelede büyük bedeller ödeyen ulusumuza karşı borcumuzdur.

Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu olarak, Siyasal iktidarı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni uyarıyoruz; Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının bulunduğu Anıtkabir, tüm ulusa ait anıtsal bir alandır, o yüzden de Anıtkabir’e yapılacak saygısızlığın kırmızıçizgimiz olduğunun bilinmesini istiyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve naaşının olduğu Anıtkabir’e, bizlere emanet ettiği çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyete ve kazanımlarına her koşulda sahip çıkmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ